Сосема ти е на место констатацијата,но само ако корисникот мигрира од Т-Хоум на ОнНет .А за поврзување можат и вака да го поврзат да не е нешто друго во прашање бидејќи ОнНет немаат сегде свои оптички кабли и централи.Јас на тоа мислев еве се извинувам за мојата лоша претпоставка.
Не бе батка. Важи ѕу секој случај. Иза миграција и за сосема нов кабел. Зашто ?
И да немаш телефон дома, и да отидеш да земеш директно од он.тел неможеш сеуште. Зашто? Затоа што локалнатаинфраструктура е во рацете на телеком и тие имаат право на првенство на користење. Значи мораш идеш првин у телеком праиш договор за линија обична со нив (на неопределено време обавезно за да не се заебеш со пенали после) и тек после кога ќе ти пуштат т-хоме-овски број идеш у он.тел и им викаш ај сега пренесете ми го целово ова на ваша инфраструктура (телефон, интернт трте мрте). Монопол и тоа све законски.
Друга работа е што Он.тел не се инфраструктурно спремни за низ цело скопје а камоли македонија. Али бар не те мафтаат тука одма ти кажуваат има можност или нема, бар си знаеш на што си.
Јас имав седга случај (у фирма) отваравме нов дукан и да пуштиме телефон. Абе 2 недели им требаа на овие од Т да дојдат да испитаат техничка мо`ност (замислете и тоа уште го прават) па после уште 5 дена да пуштат линија и број. Алиии........... им се може.
Само ако се „национализира„ инфраструктурата од телеком (што не ни требеше да им се продаде) ќе се потсредат работите. Вака уште долго ќе не работат нас корисниците. Они меѓу компаниски си го имаат есапот вака или онака.
Поздрав:wink: