Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
И што ти рекоа кога ќе дојдат да инсталираат?
Чим те уклучат одма кажувај како е. Очекуваме слики од тестови, од опремата, од се.
пишува дека се обврзуваат да наместат за 30 работни дена така да очекувам до крајт на октомври да ми намес:toe:тат

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
Еве уште еден принтскрин пред малце го направив

Attachments

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.542
Поени од реакции
2.727
Брзината на сликата е феноменална навистина супер брзина на даунлоад али погоре срце ме фаќа како што напишал shura се обврзуваат да наместат за 30 работни дена тоа со се саботи и недели како неработни денови тоа се се на се 40 дена плус 2 или 3 дена да чекаш да ти пуштат врска :uvo: Јебеш га ке чекаме ама муабетот ми е зошто бе толку долга процедура кога интернетот е сличен може и ист како овој на Т-Хоме кај нив побрзо идат овие работи а овде премногу се чека ај да има многу барање во моментот за услугата ајде ајде али сеуште луѓето не се запознаени со понудата и пак да се чека до 40 дена.Многу голем минус али сепак вреди да се чека ако нетот што треба да го добиеме е како на сликава горе :)

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Брзината на сликата е феноменална навистина супер брзина на даунлоад али погоре срце ме фаќа како што напишал shura се обврзуваат да наместат за 30 работни дена тоа со се саботи и недели како неработни денови тоа се се на се 40 дена плус 2 или 3 дена да чекаш да ти пуштат врска :uvo: Јебеш га ке чекаме ама муабетот ми е зошто бе толку долга процедура кога интернетот е сличен може и ист како овој на Т-Хоме кај нив побрзо идат овие работи а овде премногу се чека ај да има многу барање во моментот за услугата ајде ајде али сеуште луѓето не се запознаени со понудата и пак да се чека до 40 дена.Многу голем минус али сепак вреди да се чека ако нетот што треба да го добиеме е како на сликава горе :)

Е сега јас имам едно прашање до тебе Скар,кажи кога Телеком нудел услуга пред да направи инфраструктура за тоа и кога сме чекале повеќе од пет дена да се инсталира опремата.

Ниеден сериозен провајдер тоа нема да го прави.Ама еве течат лиги:vozbud:

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Е сега јас имам едно прашање до тебе Скар,кажи кога Телеком нудел услуга пред да направи инфраструктура за тоа и кога сме чекале повеќе од пет дена да се инсталира опремата.

Ниеден сериозен провајдер тоа нема да го прави.Ама еве течат лиги:vozbud:
Значи те следам едно недела дена и стварно не ми е јасно како не те замрзе замо да тресеш работи против но.нет. Нема везе дали знаеш нешто или си прашал важно ај да трескаме. Јас сум на ВАДСЛ дома а на работа на Т-хоме. Значи не преферирам никого посебно, мада оние монополцине не ги сакам од принцип.
Финтата у 30-те дена е у твојот сакан Т-Хоме. Законски имаат право да у рок од највеќе 30 дена направат разврзување на твојата парица од локалната (нивна) јамка и те префрлат на парица на он.тел. Е сега оваа постапка трае 30 секунди, арно ама на Т-Томе им се може и намерно ги работаат ко бавча Он.тел. Значи заебанцијата е кај Т-хоме бар у овој случај.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Сосема ти е на место констатацијата,но само ако корисникот мигрира од Т-Хоум на ОнНет .А за поврзување можат и вака да го поврзат да не е нешто друго во прашање бидејќи ОнНет немаат сегде свои оптички кабли и централи.Јас на тоа мислев еве се извинувам за мојата лоша претпоставка.

Дај боже да имаме здрава конкуренција ,инаку не ми се фаворити ни двајцава.ама тоа е изборот.

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Сосема ти е на место констатацијата,но само ако корисникот мигрира од Т-Хоум на ОнНет .А за поврзување можат и вака да го поврзат да не е нешто друго во прашање бидејќи ОнНет немаат сегде свои оптички кабли и централи.Јас на тоа мислев еве се извинувам за мојата лоша претпоставка.
Не бе батка. Важи ѕу секој случај. Иза миграција и за сосема нов кабел. Зашто ?
И да немаш телефон дома, и да отидеш да земеш директно од он.тел неможеш сеуште. Зашто? Затоа што локалнатаинфраструктура е во рацете на телеком и тие имаат право на првенство на користење. Значи мораш идеш првин у телеком праиш договор за линија обична со нив (на неопределено време обавезно за да не се заебеш со пенали после) и тек после кога ќе ти пуштат т-хоме-овски број идеш у он.тел и им викаш ај сега пренесете ми го целово ова на ваша инфраструктура (телефон, интернт трте мрте). Монопол и тоа све законски.
Друга работа е што Он.тел не се инфраструктурно спремни за низ цело скопје а камоли македонија. Али бар не те мафтаат тука одма ти кажуваат има можност или нема, бар си знаеш на што си.
Јас имав седга случај (у фирма) отваравме нов дукан и да пуштиме телефон. Абе 2 недели им требаа на овие од Т да дојдат да испитаат техничка мо`ност (замислете и тоа уште го прават) па после уште 5 дена да пуштат линија и број. Алиии........... им се може.
Само ако се „национализира„ инфраструктурата од телеком (што не ни требеше да им се продаде) ќе се потсредат работите. Вака уште долго ќе не работат нас корисниците. Они меѓу компаниски си го имаат есапот вака или онака.

Поздрав:wink:

Член од
7 јули 2008
Мислења
99
Поени од реакции
8
a moze i posle 30 dena da dobies odgovor :vasata linija e so los kvalitet ne sme vo moznost da vi ja pruzime uslugata.

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
Не би требало, единствено ако имаш ПЦМ уред дома па да го одбијат барањето.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Па многу сме напредни ние,србите се влечат уште со 256 или 512 брзини а цените се тука некаде како нашите(само што ние имаме 10 пати поголеми брзини):pos2:

P

Princ

Гостин
нуб, ќе те мрзи ако те замолам да прикачиш резултат од мерење на www.speedtest.net (еве и линкот ти го напишав, за да не те замарам да куцаш :))?
Измери со некој (неколку е уште подобро) сервер(и), да ја видиме латенцијата.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Па многу сме напредни ние,србите се влечат уште со 256 или 512 брзини а цените се тука некаде како нашите(само што ние имаме 10 пати поголеми брзини):pos2:

ЛОЛЈ вистина е тоа ? Ај пушти доказ ? :tv:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Најверојатно и јас ќе се ставам во експерименталните зајчиња на Он.нет.

Односно,ќе го земам Дуо Екстрим,бидејќи моите напињаат за фиксна,и технички подобар интернет за мене.
Така да...најверојатно резултати (фалења,пцуења) очекувајте за едно месец дена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom