Се согласувам со Крејзи потполно, се би ама со жена плус јок, неможам, едноставно не ми иде, и да сум пробала за ваша информација ама нејќе не бива дури одвратно ми се чувствув и си заминав одма!
Значи, сепак си пробала? Благодарам што го сподели тоа искуство овде. :smir: (не е сарказам, напротив). Сега знаеш како е - искуство повеќе.
ftopic: Мило ми е што се разви поголема дискусија на темава, посебно што припадничките на XX-хромозомскиот пол земаа активно учество.
На темата: Веројатно повторно сè е до перцепцијата. Знам за случаи кога девојки се бакнувале, чисто за да пробаат или за да се научат или слично, после тоа дека се фаќале за цицки (благодарност до
PSYtisfaction и Crazy in Love за искуството) поради споредба... Сè тоа можеби било од „научни“ причини, но на мажите, кои се нон-стоп напалени (не верувам дека некој маж би го порекнал ова) тоа им изгледа како лезбејска сцена, па почнуваат да си прават секакви филмови.
Ми се случила аналогна работа: на телевизија имаше еден филм во кој беа прикажани двајца мажи хомосексуалци и беа дадени едни полу-експлицитни сцени, т.е. како едниот му го става на другиот. Претпоставувам дека му го начукувал во г`зот, зашто нема каде другде (логично би било, мислам...
). Сеедно, не беше прикажан курот во гро-план, ниту пак г`зот, ама поставеноста на двајцата типци (едниот над другиот, а другиот со двете нозе нагоре, плус нишањето напред-назад) тоа јасно го објаснуваше.
Е сега - мојата реакција воопшто не беше „АУ БЉАК! ГО МЕНУВАМ КАНАЛОТ!“ туку едноставно ја догледав сцената и навивав исто онака како што навивам кога и да видам машко и женско дека имаат секс на телевизија („Тоа мајсторе! Така е! Олеоле!“ и слично)
Претпоставувам дека жените исто така реагираат кога ќе видат секс жена-со-жена; коментарите (пртпоставувам дека) би биле од типот: „Ау! Оваа е дебела бе!“, „Леле, гледај и` ги цицките; не можат да и` се додржат со една рака.“, „Добро, како може толку да се лигават кога се лижат? Што им е поентата?“ итн. (жени, дополнете со ваши коментари, ако сакате :smir
Со други зборови - веројатно не би им паднало на памет само по себе. Но, со малку провокација, би можеле да размислуваат на тоа.
И би можеле да заклучат дека ги интересира или не. На крајот на краиштата, тоа е лична одлука и би требало да се почитува сечија одлука индивидуално.