- Член од
- 27 јануари 2009
- Мислења
- 1.044
- Поени од реакции
- 40
Значи да не се залажувам со моето дигитално апаратче дека ќе го постигнам тој ефект без замешување на photoshop. :jaj:DSLR , тоа ти е разликата од обичен никаков фотоапарат, point and shoot и слично и DSLR . Ова најверојатно е RAW сликана и потоа можи малку да се досреди некој контраст и слично а и не мора дирекс од апарат излегва ваква.
Значи да не се залажувам со моето дигитално апаратче дека ќе го постигнам тој ефект без замешување на photoshop. :jaj:
Me интересира која цена ја држат професионалните DSLR фотоапарати, но да не одиме со претерување, значи во просек за аматери.
Simoncence сликите дали ги копираше од facebook...(тргни ја опцијата за тагирање :wink
Малку постара е сликата , година и нешто , случајно ја најдов.
Го позна местото?мммммм ... тихичко тихичко
NBU?Го позна местото?
Да патото меѓу спирката за 260 ката и факултетотNBU?
Да патото меѓу спирката за 260 ката и факултетот
da druze licno moe delo e panoramata skoro nisto nemam dodavano znaci 99% ima zaslugi aparatotАко е лично твое оваа дело навистина, браво, боите ти се инзворедни.
Додаваше некој ефект или до апаратот е?
Навистина сакам да научам како да извлечам вакви бои од фотографија.
epa druze panoramava e slikana so obicen nikakov fotoaparat canon power shot a540 i nisto ne e dosreduvana ne e bitno voopsto kakov e aparatot (barem za mene ne e)DSLR , тоа ти е разликата од обичен никаков фотоапарат, point and shoot и слично и DSLR . Ова најверојатно е RAW сликана и потоа можи малку да се досреди некој контраст и слично а и не мора дирекс од апарат излегва ваква.
da druze licno moe delo e panoramata skoro nisto nemam dodavano znaci 99% ima zaslugi aparatot
http://djzealot.deviantart.com/art/Na-oblaci-te-140933244
a za da naucis da izvades vakvi boi ti treba samo da go fatis vistinskiot moment t.e. da bides so aparatot vo raka na vistinskoto mesto vo vistinsko vreme
epa druze panoramava e slikana so obicen nikakov fotoaparat canon power shot a540 i nisto ne e dosreduvana ne e bitno voopsto kakov e aparatot (barem za mene ne e)