Thomson ST780WL i

• Креатор на темата Креатор на темата su
  • Време на започнување Време на започнување

su

Член од
31 октомври 2005
Мислења
189
Поени од реакции
4
ADSL рутерот што го дава телеком за Call&Surf пакетите е
Thomson SpeedTouch 780 WL iThomson_ST780i.jpg

thumb350_278_9.jpg
Spec: Wireless 54Mbps, ADSL2+,4 port ethernet, FXO, FXS.
Рутерот е онличен за корисници кои не им се потребни понапредни подесувања. Но оние кои имаат потреба од понапредни подесувања ( port forwarding или нешто слично ) ќе бидат разочарани.Исто така рутерот е заклучен, и корисниците немаат пристап до сите подесувања и информации.

Дали некои има искуство со уредов?
Дали некој знае каков уред дава Он нет за услугата DUE EXTREME?

Ај некој што го има уредов нека ми каже дали е отклучен сервисот DMZ ?

Ako go prodolzam jas dogovorot ( sega istekuva vo septemvri ) i zemam Call&Surf paket
ruterot so go davat se placa vo tekot na dogovorot od edna god ili opremata ja davat samo na koristebnje? So mislite se isplati ovoj Call&Surf ili da si ostanam na istiot paket max 100?

Зависи колку правиш разговори на фиксен телефон, локални и национални.

Јас го имам рутерот, ај ти кажи ми каде отприлика да го најдам овој сервис, и зашто служи, па ке ти кажам дали е отклучен или не е

Ako go prodolzam jas dogovorot ( sega istekuva vo septemvri ) i zemam Call&Surf paket
ruterot so go davat se placa vo tekot na dogovorot od edna god ili opremata ja davat samo na koristebnje? So mislite se isplati ovoj Call&Surf ili da si ostanam na istiot paket max 100?

рутерот ти го даваат на користење, а мое мислење е дека ти се исплаќа овој пакет
затоа што добиваш 150 гига ( а сега имаш 100 ), и добиваш 100 саати бесплатен разговор, и се вкупно ( со вклучен ДДВ ) ќе плаќаш 2536 денари. па сега ти си одлучи дали ти одговара или не

Јас го имам рутерот, ај ти кажи ми каде отприлика да го најдам овој сервис, и зашто служи, па ке ти кажам дали е отклучен или не е

Па DMZ (Demılıtırızed Zone) служи за исклучување на firewall, и отварање на сите порти. Би требало да биде под Advanced Controls ако има :).

има USB порта рутеров/модемов,и ако има за што може да се користи?може ли мрежен драјв да се стави?

На повеќето рутери e одма кога ќе стиснеш на Services.

има USB порта рутеров/модемов,и ако има за што може да се користи?може ли мрежен драјв да се стави?
Не... УСБ портата може да се користи само за поврзување со компјутер. Значи наместо лан порта да искористиш усб портата. Толку од неговата намена.

во моментов не сум дома и не можам да проверам дали е заклучена таа опција, само знам дека порт форвардинг и дмз не функционираат како што треба

Па DMZ (Demılıtırızed Zone) служи за исклучување на firewall, и отварање на сите порти. Би требало да биде под Advanced Controls ако има :).

Такво нешто Advanced Controls нема,a еве слика од менито Toolbox

711894thompson.JPG

Не... УСБ портата може да се користи само за поврзување со компјутер. Значи наместо лан порта да искористиш усб портата. Толку од неговата намена.

Како што читав на интернет овој рутер го има со верзија која можи да шерува принтер, хдд на усб порта само што е усб 1.1 верзија.

го најдов овој Л И Н К

Што би се рекло еден вид "how to" а јас би додал мноогу внимателно
како да се пристапи (од страна!?) на Томсон-ов!

::: совет >> :::
доколку не разбирате - не пробувајте (ќе ја изгубите гаранцијата)

п.с испровоциран од овде

го има некој врзано овој рутер со Linksys WRT54GL или било кој друг рутер и дали има некакви фрки?пошто нејќам да се заебам да сменам пакет и да неможам да си го користам линксисот,туку да морам ова,ај да не речам гомце

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom