- Член од
- 26 јануари 2009
- Мислења
- 7.602
- Поени од реакции
- 6.382
хооохохохо колку ме расположија овие челзи!ајде сега толку ке е од ливерпул!ајде ние да ги победиме на сандерленд и да ги поминеме на порто и се ке биде FULL!:tv: :smir:
хахахахах за се има прв пат,браво Ферги за ова,ке пробаме да ги утепаме.Ferguson: Dosad ih nitko nije dobio? E pa mi hoćemo
Do četvrtfinala su došli kao najbolja obrana Lige prvaka, primivši samo tri gola. No nije bilo Rija Ferdinanda i zid pred Van der Sarom “raspao” se protiv Porta.
Jonny Evans, 21-godišnji stoper Manchester Uniteda, potpuno se izgubio pod naletima navale Hulk - Lisandro Lopez - Rodriguez i dva gola nisu bila dovoljna. Porto je izvukao 2-2 na Old Traffordu. Europski prvak odjednom je u velikoj nevolji.
Za prolaz u polufinale Lige prvaka sad im treba remi s više od dva gola ili pobjeda.
- Ja sam kriv za ovo. Kockao sam se protiv Aston Ville, nisam htio odmoriti neke igrače i na momčadi sam u drugom poluvremenu protiv Porta vidio da je umorna - rekao je Sir Alex Ferguson i dodao:
- Sad moramo pobijediti u Portu i znam da će biti teško. Čujem da tamo nikad nije pobijedila neka engleska momčad. Ali mi hoćemo!
“Vragovi” su bili silno motivirani: Porto ih je izbacio 2004. pod vodstvom Josea Mourinha, a Cristiano Ronaldo nekoć je bio igrač lisabonskog Sportinga i njemu je Porto “najdraži neprijatelj”. No ništa nije pomoglo jer je obrana puštala na sve strane.
- Svi dobro znamo koliko je dobar Manchester United. Zato sam ponosan što sam trener momčadi koja je ovako odigrala na Old Traffordu. Bili smo sjajni! - rekao je Portov trener Jesualdo Ferreira. U grotlu stadiona Dragao, pred 50.000 navijača, njegova momčad sad ima “meč-loptu” protiv moćnog Manchester Uniteda.
Dovoljan im je remi 0-0 ili 1-1 i opet će izbaciti “crvene vragove” iz Lige prvaka.
NAJAVLJIVALI SVE, A MOGLI BI OSTATI BEZ IČEGA
Mjesecima nisu izgubili utakmicu, lovili su sve trofeje u sezoni: Ligu prvaka, prvenstvo, FA kup... A onda je gol Porta u 90 minuti promijenio sve. Liverpool im puše za vrat u Premiershipu, a za polufinale Lige prvaka morat će pobijediti u Portu.
Треба ни Рио,без него одбраната е како швајцарско сирење.Fergi sigurno e videl vo sto e problemot pa ke gi popravi greskite vo odbranata iako nema golem broj na odbrambeni fudbaleri
И јас би бил презадоволен од ПЛ искрено, другото ако се има среќа, ако не здравје:helou:Ако ме праша некој мене, јас слободно без никакво премислување би земал само ПЛ, а да отпаднеме од ЛШ и ФА куп. Би бил презадоволен. А верувам и Фергусон.
И ја исто.Нема нишо послатко од израмнување на титулите со Ливерпул,оваа сезона.Али овој изгубен натпревар и најверојатно отпаѓање од ЛШ на Ливерпул може да има лош ефект за нас т.е позитивен ефект за нив дека тогаш ќе се фокусираат единствено на ПЛ.И кај нас би било така ако изгубиме од Порто али незнам ја мислам дека ќе поминеме.Ако ме праша некој мене, јас слободно без никакво премислување би земал само ПЛ, а да отпаднеме од ЛШ и ФА куп. Би бил презадоволен. А верувам и Фергусон.
убаво мислиш но тевез е позајмен и за неговото заминување нема да земаме ни скршен денар!И ја исто.Нема нишо послатко од израмнување на титулите со Ливерпул,оваа сезона.Али овој изгубен натпревар и најверојатно отпаѓање од ЛШ на Ливерпул може да има лош ефект за нас т.е позитивен ефект за нив дека тогаш ќе се фокусираат единствено на ПЛ.И кај нас би било така ако изгубиме од Порто али незнам ја мислам дека ќе поминеме.
Инаку си размислував нешто,шо мислите за оваа комбинација за трансфери летово..да видиме еве на пример Роналдо да го шитнеме 80мил., а Тевез 25мил.
Роналдо и Тевез Аут = 105мил.
Бензема и Рибери Ин = 50м. + 30м. = 80м.
Ем супер играчи,ем поевтини и уше бакшиш ќе ни остане
И ќе продолжат да тонат....Почнаа да тонат
И ја исто.Нема нишо послатко од израмнување на титулите со Ливерпул,оваа сезона.Али овој изгубен натпревар и најверојатно отпаѓање од ЛШ на Ливерпул може да има лош ефект за нас т.е позитивен ефект за нив дека тогаш ќе се фокусираат единствено на ПЛ.И кај нас би било така ако изгубиме од Порто али незнам ја мислам дека ќе поминеме.
Инаку си размислував нешто,шо мислите за оваа комбинација за трансфери летово..да видиме еве на пример Роналдо да го шитнеме 80мил., а Тевез 25мил.
EDIT: Ве молам никој да не ја постира ретардираната вест на 24фудбал. Најверојатно знаете за која мислам,аман бе колку можат луѓето да бидат глупави?
Добра математика,само јас повеќе го сакам Агуеро од Бензема...И ја исто.Нема нишо послатко од израмнување на титулите со Ливерпул,оваа сезона.Али овој изгубен натпревар и најверојатно отпаѓање од ЛШ на Ливерпул може да има лош ефект за нас т.е позитивен ефект за нив дека тогаш ќе се фокусираат единствено на ПЛ.И кај нас би било така ако изгубиме од Порто али незнам ја мислам дека ќе поминеме.
EDIT: Ве молам никој да не ја постира ретардираната вест на 24фудбал. Најверојатно знаете за која мислам,аман бе колку можат луѓето да бидат глупави?
И јас би бил задоволен со ПЛ,воедно и израмнување на титули со Лузерите и не се разочарувам премногу ако отпаднеме од ЛШ..И да не освоиме овие 2 години ЛШ не е трагично..Сепак вреди да се проба,да не заборавиме дека НИКОЈ до сега ја нема освоено 2 пати по ред..Ако ме праша некој мене, јас слободно без никакво премислување би земал само ПЛ, а да отпаднеме од ЛШ и ФА куп. Би бил презадоволен. А верувам и Фергусон.