Дали цените на пијалокот по кафулињата и дискотеките се OK?

Па нели Хард Рок бил најдобриот клуб во Македонија, штом е најдобар значи дека може да стави цени за пијачки какви што сака :wink: :smir:

[acko]®;954391 напиша:
! i ako tolku sakas bas citav vo nekoe spisanie sega prosecno po 500 denari na vecer trosi sekoj skopjanec od 18 do 25 godini za edna sabotna vecer sto ne e malce!

Епа не сум знаела дека живеам во волку развиена и богата земја...според твоето тврдење едно едно просечно семејство(со 2 деца) треба да има приход над 100 000 денари за да може да ги исполни барањата за џепарлак на децата...

[acko]®;954391 напиша:
bas citav vo nekoe spisanie sega prosecno po 500 denari na vecer trosi sekoj skopjanec od 18 do 25 godini za edna sabotna vecer sto ne e malce!

Тоа е дезинформација, и се базира само на тие што се „шемата“ чии рдоители имаат подлабоки џебови.
Еве моето семејство се наоѓа во тенкиот слој на фамилии со просечни примања и јас никогаш не сум бил во можност барем два месеца по ред да иам по 500 денари на располагање. А да не зборам за моите другари од кои 80% секогаш имале дупло помалку пари во џеб од мене.
Максимумот што може порсечен студент во Скопје да си приушти е еднаш неделно во диско да отиде со влазница до 150 денари и да се напие по едно пиво внатре и плус да излезе уште две вечери во неделата негде на по една пијачка дали кафе или пак пиво.

[acko]®;954391 напиша:
bas citav vo nekoe spisanie sega prosecno po 500 denari na vecer trosi sekoj skopjanec od 18 do 25 godini za edna sabotna vecer sto ne e malce!
Леле во кое списание си читал тоа?! во тин шема?!
Не верувај на се што ќе видиш во списание, малку прошетај, промуабети со луѓето.
Јас што работам и од дома не ми бараат никакви пари, значи целиот приход можам да го трошам за што сакам, пак не давам толку пари за искачање. И плус никако не можам да ги разберам оние што на втори ќе потрошат 2-3 илјади денари и потоа на седми уште 3-4 и после се гребат за цигари и слични основни работи.

Скопје во споредба со другите градови е далеку поскапо, сепак и во Скопје има места со поефтини цени ама не се во центар де. Инаку еднаш се запрепастив кога во еден кафич на стара Железничка, кока-колата ми ја наплатија 100 денари! Јас давам 100-ка и фино чекам кусур, оваа ми вика, дечко 100 денари е сметката!

Стара железничка се „швалерски“ местата. Така да првин прашај кај имало порано стриптиз бар па после одбирај место за излегување. Таму повеолни цени има само во Манкис колку што не се разбирам :)

Хепа сега, одете бре Буњаковец каде што еспресо плус пепси е 50 денари, сега не може ем курназ шемаџија, ем ефтино. Мои другари имаа седнато во Big Food (сендвичара) и келнерката им вика што ќе порачате а овие 4 уза оти беа 40 денари од чашка или сл. И си се научија па во сендвичара се отчукуваа при-парти.

ok.. mislam fakt e deka vie skopjani ne ste normalni... toa e cist fakt..
duri sega koga sum pogolem del od vremeto u sk sfakjam zas skopjani idat u gostivar i se praat kamen....
da vidime...
cenovnik od energy:
makijato 20/30
espreso 20
nes kafe 30/50
koka kola (i ostalo) 50
pivo 60
dzin dzus i takvi raboti 50
vino 50
konjak, votka... takvi stvari mislam 40
likeri 60

baska atmosferata e extra.... domakinska... baska mozam da ludiram kolku sakam....​

ok.. mislam fakt e deka vie skopjani ne ste normalni... toa e cist fakt..​

Леле бруцошка зелена, еден месец е во Скопје и плус тоа секоја можна шанса за идење дома ја користи и нашла да збори,ц ц ц ц; но да прејдеме на темата
baska atmosferata e extra.... domakinska... baska mozam da ludiram kolku sakam....
И јас во Кастро праам шо сакам. Посебно кога ќе бидеме комплет друштво.

ok.. mislam fakt e deka vie skopjani ne ste normalni... toa e cist fakt..
duri sega koga sum pogolem del od vremeto u sk sfakjam zas skopjani idat u gostivar i se praat kamen....

Ја сеа сфаќам зошто Гостиварчани кои идат во Скопје не можат да се снајдат... :tapp:

Just to be clear... Муабетов е да сконташ ти што си кажала!

Хепа Скопје си е главен град не е провинција :smir:

Jas mislam deka cenite na pijackite se okay po diskotekive i kaficive se dodeka tatko ti zima plata od 50 iljadi ili stedish cela nedela za da izlezes u petok so 1000ka i da gi potrosis na prevoz i cigari i 4-5 piacki vo colosseum i drugite denovi od vikendot da si go raskuzvas pominot u petokot pred nekoja klupa vo naselba na drugaritene stvarno dobri ni se diskava samo malce skapi se piackite ali toa e toa sakas da dzuskash i da piesh epa kje si platish..... :))

Пааа мислам дека се скапи. Ако се планира да се пие повеќе, секогаш пиеме пред да влеземе во кафичот или дискотеката (во едно ефтино кафанче или надвор или по куќи :)). И во дискотека купувам само по една, највеќе две пијачки (колку за добар финиш) пошо за 200-те денари со кои ќе испијам 2 сечени вотки, надвор може да се испие мноооогу повеќе од тоа!

Луѓе Браво на 3ти у буњаковец, 30 денари кафе на сабајле, 40 после 8 саат. За 40 денари добиваш кафе, добра музика и плус си играш табла. :). Јас практикувам таму после факултет

Ретко се наоѓа пристојно место во Скопје за на кафе одење. Под пристојно подразбирам - да платиш исто како и секаде (нема разлика од еден до друг кафич во градов, отприлика исто е сегде), ама да добиеш освен кафе и простор за муабет - не прегласна музика, фини келнери, маси раздалечени една од друга бар доволно за да не ти дише во врат кога ќе се сврти тој до тебе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom