Бјело дугме во Метрополис Арена - 25.10.2008

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сеа се будам, средувам впечатоци и со привремено оштетени гласни жици пијам утринско кафе. :smir:

Концерт за паметење... Малце ме разочара Тифа со тоа што одбра да пее и песни од соло кариера, кои скоро никој не ги знаеше... Бебек и Ален апсолутни ѕверој над ѕверојте, лавој морски и тигрој океански... Направија спектакл кој дефинитивно ќе го памтам дур сум жив.

Феноменален концерт !! Стари пејачи знаат да направат атмосвера.

Прекрасна атмосфера,невидена и пијана вечер.Најбоље друштво и најбољи пејачи други ништо.Преубаво беше. ТОП!

Концертот вчера беше феноменален,поминав одлично,не можам да зборувам сега гласот ви е зарипнат ептен..Бебек,Ален и Тифа направи ја незаборавна атмосфера која ќе се памети,скоро 4 часа квалитетна музика која никогаш нема да умре...Еднсотавно најбољи ден во животов мој..

Абе, Бебек шо имал сила. па па па старо али ....:))) и да гласов кој да ме слушни се смее..::))))

Mnoooooooooooooooooogu emocii,igrav,peev,se smeev,duri i ke zaplacev
osobeno na "nakon svi ovih godina" "zaboravi ako mozes" "ako ima boga" ovie mi se the best i ti me izneveri
od pomlada generacija sum, i obicno ja preziram voodusevenosta na starite od porano kako im bilo,a tapa im bilo vo glavno:baeh:
vcera redok moment na zalenje sto ne sum ziveela u toa nivno vreme...
ama bev i srekna sto pocuvstvuvav kako bilo,i sto takvi legendi gi slusav u zivo,i sto si imav top vecer,bas dobro si pominav
a i najdov karta od 400 yeaaah:pipi:

Незнам шо да кажам. Концертов беше.... незнам. Многу може да им биде криво на тие што не присуствуваа. Според мене Бебек беше убедливо најдобар. Атмосферата беше лудница (може да ви каже и Фантом за ова). Цело охридско друштво си поминавме закон. Грлово, колковиве, рацеве не ги осеќам ич.
Штета што повеќе никогаш нема да дојдам во Скопје во оваа формација (барем така Ален изјави во едно интервју).

Прекрасна атмосфера,невидена и пијана вечер.Најбоље друштво и најбољи пејачи други ништо.Преубаво беше. ТОП!

тоа те чекав, за друштвото да кажеш, да не бевмо у таа постава немаше да биде ,тоа тоа,:)! Ги виде тие што се чудеа кога се шуткавме?:pos2:
јакото
Сеа, уште брегович фалеше, ама јбг! Судбина:)

Вчера во Скопје беше музичкиот симбол на цела екс Југославија,Бијело Дугме.Апсолутен феномен уште од нивното излегување како група,па ете,скоро 35 години покасно,тие момци покажаа и докажаа дека нивното творештво е апсолутно безвременско и не подлежи на промени.

Тие се носители на најпродаваниот албум на сите времиња на овие простори (Чирибирибела) со преку 10.000.000 продадени примероци,едни од малкуте кои што успеале да бидат и останале пред времето.
Целата нивна кариера кога ќе ја анализираш е како еден предвесник ,показател на она што ќе следи.

Концертот вчера беше и повеќе од успешен,никој друг не би можел да собере 10.000 публика од толку различни генерации и да ги обедини и `натера` да пејат и плескаат заедно.

Мене лично... ми носат многу емоции и ми враќаат стари спомени.
Тие се... најголемите на овие простори.
ЗАСЕКОГАШ.
Две слики од вчера:

и една песничка... (со посвета) :back: :
http://uk.youtube.com/watch?v=NJAKXMKwhmY

Леле како ми ја погоди песнавааа. Фала многу.

Ја испеаа „Лажеш“? :(:(

мило ми е што сте поминале убо, се надевам ќе имам и јас прилика во живо да ги чујам некогаш :cry:

malku mi bese maka sto alen ne ja ispeja te noci (kad umrem kad odem kad me ne bude) ali nema veza...koncertot bese TOP

btw ako nekoj znae dali i kade ke se prodava snimkata od koncertot neka kaze pls :zver:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom