Mанипулација со “бенџмарци“ за влез на Македонија во ЕУ!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
pa toa i sega go imas na zapad koga fatat nekoj albanec od makedonija se kazuva makedonec koga go fatat za nekoj storen kriminal.inaku se albanci.za toa se krivi i nasite vesnici sto koga fatat nekoj go pisuvaat so inicijali a ne celo ime i prezime.

Можеби затоа Оли Рен тврди дека е Финец кога ќе го фатиме во лага со неговите секојдневно измислени нови бенџмарци.:smir:

namesto nasite da se zanimavaat so nekakvi si bedzmarkovi treba da se zafatat da ja opravat ekonomijata i posle niti eu niti nato ti treba.ako si ekonomski jak sekoj ke saka da te primi vo nivno drustvo.duri togas moze i nie da im postavuvame uslovi kako sto oni postavuvaat smesni bedzmarkovi.

pa toa i sega go imas na zapad koga fatat nekoj albanec od makedonija se kazuva makedonec koga go fatat za nekoj storen kriminal.inaku se albanci.za toa se krivi i nasite vesnici sto koga fatat nekoj go pisuvaat so inicijali a ne celo ime i prezime.
Во Италија се скапав докажувајќи дека уствари тие мафијашите и шверцерите не се Македонци туку се Албанци.Луѓето со кои зборев имаа створено слика за Македонците како најголеми шверцери и наркобосови.Што ќе праиш тоА ТИ Е!

namesto nasite da se zanimavaat so nekakvi si bedzmarkovi treba da se zafatat da ja opravat ekonomijata i posle niti eu niti nato ti treba.ako si ekonomski jak sekoj ke saka da te primi vo nivno drustvo.duri togas moze i nie da im postavuvame uslovi kako sto oni postavuvaat smesni bedzmarkovi.

Знаеш,потполно си во право,а и сите го знаат тоа,како Швајцарија на пример.Разликата е само во едно,кое се нарекува ГЕТО,и кое ја попречува Македонија да ја оправи економијата.Може ли во затвор да создаваш јака економија?Македонија ти е како еден поголем затвор во кој затворениците секојдневно размислуваат како да се ослободат па економијата им е во втор а можеби и трет план,оти вториот зафатен и поприоритетен им е,како да преживеат.Денот кога за Македонците ќе падне визниот режим треба да биде прогласен како ден за создавање на една силна,јака,модерна и независна Македонија,на која нема да и требаат ниту НАТО ниту ЕУ во брзиот напредок и посакуваниот просперитет при врвот,место што навистина го заслужува само доколку добие исти шанси како и сите земји во ЕУ па и во светот.:toe:

Deca ...да сакаа “браќата“ од ЕУ да им бидеме “рамноправни(:nesvest:)“ партнери.....досега 100 пати ќе бевме во европската унија...
Нели гледате какви се глупости и бенџмаркови ни вадат... :)
после сево ова ,уште не разбирам што толку приоритетни ни се Еу кога очигледно не не сакаат меѓу нивното друштво...
Иначе се сложувам со денешната изјава дека името и грција се најголем проблем во моментов и све друго е само дефокусирање и барање на игла во сено...иако јас би додал дека и вољата за прием на нови членки не е на висок “стадиум“...

se dodeka grcija e vo eu i nato sekogas ke ne poprecuva.koj i da e na vlast tie ke prodolzat da ne kocat.sekoj sto misli deka ke najdes kompromis so niv se laze gadno.koga ke uspeat da ni go smenat imeto i da ne postoi makedonec togas ke bidat srekni.no vo toa se imaat zafrknato zasto makedonecot e neustliv.

Deca ...да сакаа “браќата“ од ЕУ да им бидеме “рамноправни(:nesvest:)“ партнери.....досега 100 пати ќе бевме во европската унија...
после сево ова ,уште не разбирам што толку приоритетни ни се Еу кога очигледно не не сакаат меѓу нивното друштво...
Иначе се сложувам со денешната изјава дека името и грција се најголем проблем во моментов и све друго е само дефокусирање и барање на игла во сено...иако јас би додал дека и вољата за прием на нови членки не е на висок “стадиум“...

Потполно се слагам

“Браќата“ од ЕУ нормално е да не сакаат да им бидеме рамноправни кога ја имаат Грција која постојано им дува во врат.Но тоа е нивна работа и ние сме тие кој треба да си го најдат чарето,значи сами да се избориме за рамноправен пристап кон некои работи.Пак би ти го посочил фактот дека “затвореник“ најмалку размислува за економија и благосостојба.Негов приоритет се слободата и како да преживее,се друго ќе си дојде подоцна одкако затвореникот ќе се најде на слобода.:toe:

“Браќата“ од ЕУ нормално е да не сакаат да им бидеме рамноправни кога ја имаат Грција која постојано им дува во врат.Но тоа е нивна работа и ние сме тие кој треба да си го најдат чарето,значи сами да се избориме за рамноправен пристап кон некои работи.Пак би ти го посочил фактот дека “затвореник“ најмалку размислува за економија и благосостојба.Негов приоритет се слободата и како да преживее,се друго ќе си дојде подоцна одкако затвореникот ќе се најде на слобода.:toe:

Некои затвореници како Енвер Хоџа беа упорни и останаа во затворот додека не им се даде рамноправен пристап:toe:

Некои затвореници како Енвер Хоџа беа упорни и останаа во затворот додека не им се даде рамноправен пристап:toe:

Енвер е типичен пример на “неуспешен затвореник“,тој не ја дочека слободата туку умре во сопствениот затвор,а рамноправниот пристап го стекнаа неговите затвореници,кој беа упорни да си го најдат чарето од неговата доктрина на вечен затвореник,до смрт.:smir:

Во низата “бенџмарци“ кој треба да ги исполни Македонија за влез во унијата денес се појави уште еден “бисер“:

-Децата до 12 години од Македонија не смеат да имаат повеќе од 3 расипани заби во просек,доколку сакаме да станеме членка на унијата.:tapp:

За вакви и слични “бенџмарци“ би било интересно да се развие отворена и јавна дискусија за да видиме што уште треба да се исполни пред влез на нашата земја во унијата.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=97508

ааа прекрасно... значи нема шанса да влеземе во еу затоа што повеќето деца од ромска популација едвај имаат по 3 здрави заба. другото се е во OUT!

[acko]®;1659152 напиша:
ааа прекрасно... значи нема шанса да влеземе во еу затоа што повеќето деца од ромска популација едвај имаат по 3 здрави заба. другото се е во OUT!

Па така порачува владата(еден нејзин министер) која уште лани требаше да им обезбеди на децата по чаша млеко со флоур за заштита од кариес,како еден од портокаловите чекори,на кој сите заборавија.Сега испадна како намерно да се заборави на таа обврска и да се дочека моментот кога наместо самокритика за неуспехот,ќе најде рачка во вакви “непремостливи препреки“ за кој секако владата не е виновна,туку е крив “Цацко“.:smir:

Па така порачува владата(еден нејзин министер) која уште лани требаше да им обезбеди на децата по чаша млеко со флоур за заштита од кариес,како еден од портокаловите чекори,на кој сите заборавија.Сега испадна како намерно да се заборави на таа обврска и да се дочека моментот кога наместо самокритика за неуспехот,ќе најде рачка во вакви “непремостливи препреки“ за кој секако владата не е виновна,туку е крив “Цацко“.:smir:

АБЦ сакаш многу конспираси... па ај нека стават флуор во водата... па така ќе имаме добри заби како сите во Америка. Работата е дека во европа како што јас знам нема закон за флуор во што и да било.

Друго нешто. Познато е дека Англичаните имаат едни од најлошите заби во светот... Дали ова е предуслов за ЕУ? Дали ќе им ја дадат клоцата на Англичаните бидејки се родени со малку пожолти заби?

Незнам тука што може да се постигне, освен подигање на самосвеста за орална хигиена кај народот. Што сакаат? Да пишува низ весниците „Brush, Floss, Mouthwash and visit the dentist IF you want to be in the EU". Дали јас сакам да имам расипани заби е мое право. Ако сакам нема да си ги мијам забите цел мој живот... зарем поради тоа ќе стради Македонија? Кажетеми сега кој се моите лични права? Какво право имам? Дали смеам да одам по голема нужда 1 или 3 пати дневно?

Еве од мене еден „Бенчмарк“ за ЕУ... Ако сакате Македонија да влезе во ЕУ... ПОЧИТУВАЈТЕ ГИ ОСНОВНИТЕ ЧОВЕКОВИ ПРАВА, И НЕ СТЕ ГАЗДИ НА СЕКОЈ ЕДЕН ЧОВЕК, НА СЕКОЈ ЕДЕН МАКЕДОНЕЦ.

Ако сакаат да се зголеми самосвеста за Орална хигиена на народот, може да се направи нешто. А да поставуваат услови можат само слободно да...
picture.php

Со 16 расипани заби кај секој возрасен и седум кај децата, за Македонците вратата за влез во ЕУ е затворена. Катастрофалната состојба со оралното здравје бара брзо решавање на проблемот бидејќи освен името, ова е еден од условите кои Европа ги бара од нас

горново е цитат од веста како што е објавена на страницата на А1.

Новинарката Менче Атанасова Точи го пишува ова тврдење без да спомне кој го рекол тоа, ниту пак со што ја поткрепува вистинитоста на информацијата.Според тоа излишно е да му се ставаат замерки на АБЦ за наводно ширење дезинформации.

П.С. Додавањето флуор во водата може да биде штетно. Види тука.

ма тоа го рече еден професор ,,,џиџи миџи, им фалеле уште 50 000 еур за доработка на некој проект а тоа за кариесот е за деца до 12 години.... а ние некој прднал и ете ти тема

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom