Метал споредби

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
На место споредба, конечно, ФАЛА БОГУ!

Значи не Металика vs. Мејден туку vs. Мегадет.

Дејв е страшен метал гитарист, бољи од Хамет и Хетфилд заедно, ама сепак, без вториов малце е, како да кажам... сам. :)

Ама Хетфилд со Мустејн и Клиф Бартон се најдобро гитарско трио што сум го чул. Судбината да е играла поинаку т.е. едниот да не си заминал, другиот да не починал - ние ќе сме слушале многу повеќе од ефтините солажи на Хамет и пасивноста на Џејсон Њустед.

Се на се, не можам да одберам еден од двата бенда. Ги слушам бааги време, Металика повеќе де, ама Мегадет повеќе ми лежеа летово...

Браво за споредбава, уште еднаш.
Aко солото на Fade to Black е на Кирк (ме мрзи да барам, никад не сум дознал) онда не го вреѓај :)

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Погледни во живо, Кирк тоа соло го деформира до незнајност, само на албумот е ремек дело. Потпомогнато од продуцент, Хетфилд и цел тим професионалци. :))

Глеав како го праеле Black албумот, морал 3 дена да го свири солото од Unforgiven за да звучи како што треба... Ебаго за 3 дена јас ќе го научам од 0 и ќе го свирам исто како него...

Кирк Хамет отсекогаш имал кичести солажи, добар техничар е, се вклопува во Металика, ама во друг бенд... Ќе се изгуби веднаш.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Погледни во живо, Кирк тоа соло го деформира до незнајност, само на албумот е ремек дело. Потпомогнато од продуцент, Хетфилд и цел тим професионалци. :))

Глеав како го праеле Black албумот, морал 3 дена да го свири солото од Unforgiven за да звучи како што треба... Ебаго за 3 дена јас ќе го научам од 0 и ќе го свирам исто како него...

Кирк Хамет отсекогаш имал кичести солажи, добар техничар е, се вклопува во Металика, ама во друг бенд... Ќе се изгуби веднаш.
Ваљда, ама како што вика он „Ја само сум среќен што свирам со Металика“ :pos: Ваљда свесен е дека не го бива толку.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ваљда, ама како што вика он „Ја само сум среќен што свирам со Металика“ :pos: Ваљда свесен е дека не го бива толку.
Мислам дека тоа не му била целта на реченицата...во смисол да е во друг бенд ќе се изгуби.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Ти пиша дека не го бива...и дека со таа изјава тоа го потврдува...во тоа нема многу скриени замисли.
Јоцо -.- Телепатијата не ти работи -.-

Уопште не ја нагласував поентата дека ако е у друг бенд ке се изгуби, со изјавата.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.905
Поени од реакции
11.246
A ako ne go bivashe Metallica ke go drzea 25 godini vo bendot?

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Metallica се постар бенд затоа имаат многу фанови, али сакајќи да го задоволат вкусот сменија неколку пати стилови разликите од албум до албум им беа небо-земја,али сепак металика се металика и то име ќе остани запаметено за навек.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Malevolent Creation

Шибај:
1)Gamma Ray
2)Lost Horizont

абе вака треба бе ботови... гласате за едно од претходните и давате две ваши... дајте да си поиграме вака интересно ке биде :) браво пеинкилер едини шо разбрал поента :)

ај дали сте разбрале...

Гама реј

1.Креатор
2.Содом

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.157
Поени од реакции
6.003
Пожелно е и секој да објасни зашто го одбрал тој бенд, а не другиот. И пожелно е да ги има слушнато двата бенда. Еве на пример, ја ги неам слушано Содом, и јес да ми се свиѓаат Креатор, ама не можам да речам дека се подобри зашто ги немам слушнато Содом.

Да се вратам на Gamma Ray vs Lost Horizon.

Lost Horizon е одличен бенд, кој иако има издадено само два албума, со нивниот квалитет слободно може да ги збрише повеќето од новите Power бендови (кои многу почнаа да се појавуваат во периодот од крајот на '90 до денес). Но, од друга страна ги имаме Gamma Ray, едни од Power Metal легендите. Доволно е да го спомнеме само името на Kai Hansen, таткото на Power металот и се станува јасно. Значи - Gamma Ray!

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Пожелно е и секој да објасни зашто го одбрал тој бенд, а не другиот. И пожелно е да ги има слушнато двата бенда. Еве на пример, ја ги неам слушано Содом, и јес да ми се свиѓаат Креатор, ама не можам да речам дека се подобри зашто ги немам слушнато Содом.

Да се вратам на Gamma Ray vs Lost Horizon.

Lost Horizon е одличен бенд, кој иако има издадено само два албума, со нивниот квалитет слободно може да ги збрише повеќето од новите Power бендови (кои многу почнаа да се појавуваат во периодот од крајот на '90 до денес). Но, од друга страна ги имаме Gamma Ray, едни од Power Metal легендите. Доволно е да го спомнеме само името на Kai Hansen, таткото на Power металот и се станува јасно. Значи - Gamma Ray!
ај шом он не знае онда ај следечи пак важи

1.Креатор
2.Содом...

(лично мислење креатор)

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Се слагам апсолутно:) Уствари и знаеш дека се слагам. Креатор ми се омилен треш.
Vader vs. Decapitated - битка на старите полски дет-метал легенди и нивните така да речам наследници. Не можам да изберам, ги обожавам и двата бенда, али ај да видиме како мислите вие.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Vader дефинитивно
At the gates vs. In Flames
(мое мислење In Flames)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Sodom se super grupa, dobro i Kreator se stvarno...mislam od ZGermania tie se Sodom, Kreator, Tankard, Destruction...obavezno da se cue sve od Sodom.

Kajgana Shop

На врв Bottom