Мистичен
Човек
Секоја втора куќа чува прасиња за главно јадење, а кокошки за супа.Па кажи де, како е во Србија?
Останатите живеат у Београду.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Секоја втора куќа чува прасиња за главно јадење, а кокошки за супа.Па кажи де, како е во Србија?
E јеби га, кај нас тие 36% не сакаат да работат ни како келнерче, сите се родени експерти.
Шведска заборави да спомнеш дека имаме повеќе администрација од сите бивши југословенски републики заедно.
И тоа е успех.
Живи срамотилаци сме.
Србите кои има 30 евра плата пред 5 години не престигннаа.
За 4 години и словенците ќе ги престигнат.
Со жени не се прави држава.

Па идиоти се.Невработеноста е поголема и од фактот што голем број невработени чекаат да се вработат во најгломазната администрација на светот споредено процентуално.Доколку некои невработени не гледаат ни минимална шанса за партијско вработување во администрацијата ќе работат и како “келнерчиња“.![]()
Пиво во Македонија 1 евро (во кафана) 1,5 евро во кафич (во Скопје, кај што е најскапо).
Пиво во Хрватска најефтино 3,5 евра па нагоре.
Па ти сега види.
На тоа келнерчето во Дубровник летоска му се плачеше кога почна да ни раскажува колку зима плата (600 евра земал) а колку му се трошоците за живот.
Секоја втора куќа чува прасиња за главно јадење, а кокошки за супа.
Останатите живеат у Београду.
Абе остај ти државата колку заработува, глеј платите колкави им се споредено со трошоците за живот, а и сам викаш дека цените не им се саглам (изгор да ти ебам, сув сендвич со лепче и саламче во најлонче е 3 евра).Мистичен дај не зезај.
Сум бил во Хрватска повеќепати.
Цените им се изгор се слагам.
Реално споредено потрошувачката кошничка им е за околу 50 посто побогата.
Ама знаеш колку годишно заработува 'рватска од туризам?
Па идиоти се.
Пак ке земаат околу 15.000, колку и келнерче, ама еј - ке работат во државна администрација.
И цел живот ке останат административци, глувци во канцеларија.
Мистичен дај не зезај.
Сум бил во Хрватска повеќепати.
Цените им се изгор се слагам.
Реално споредено потрошувачката кошничка им е за околу 50 посто побогата.
Ама знаеш колку годишно заработува 'рватска од туризам?
Осум до десет тисучи милиони односно 5 буџети на македонија.
И на келнерот ако не му е убаво може да фати штрафта у Немачка или Низоземска.

Се согласувам. Но, за мене тоа се категорија идиоти, за кои врвот на успехот во животот е да нишаат врата и да имаат гарантирани 15.000 во месецот.Поентата е во тоа што ќе ги земаат тие пари од гарантирано “нишање врати“ што и не е некоја тешка работа,би требало да се согласиш?
Па идиоти се.
Пак ке земаат околу 15.000, колку и келнерче, ама еј - ке работат во државна администрација.
И цел живот ке останат административци, глувци во канцеларија.
Се согласувам. Но, за мене тоа се категорија идиоти, за кои врвот на успехот во животот е да нишаат врата и да имаат гарантирани 15.000 во месецот.

Па во “затворениот круг“ најдобро се чувствуваат оние кој седат до вратата,која всушност и “ја нишаат“,за тие 15 000,што за голем дел од Македонците се недостижни,и представуваат вистински сон во суровата реалност,особено во внатрешноста,надвор од Скопје.![]()
И во Скопје 15.000 е голема плата, од многу што ги познавам посебно во приватни дуќани одвај и тие ги добиваат како плата.
Затоа ме интересира муебетов со 15.000 плата... или гледаш по просекот од државава пресметан од заводов за статистика наш...