Ќе се менуваат законите за увоз на автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ухх уште сега се мислам како ќе изгледа овој пред гаража
ford-mustang-by-giugiaro.jpg

:vozbud:
haha jas mislam deka mn dobro bi izgledalo :D

haha jas mislam deka mn dobro bi izgledalo :D

Јас сум сигурен не мислам :D

Абе оваа ни плин не го рани :)

Сите се жалти BMW да го нагазиш фрли еура низ асупух така е и со секоја друга европска кола ,а во ТИКО не ме збира , Шкодата ми е мала .

A нешто гледам во последно време БУграија се преплавува со Амеркански коли веќе Европските не се на мода , а лада е погребана.

Кога поминувам на паркинг покрај Escalade се чуствувам дека треба да растам оште :toe:

Escalade%20detalj.jpg

Се надевам и цените на Јапонските модели ќе паднат

Вие си изнакажавте кој каква кола ќе му личело пред гаража да има, а некој да каже некои новости околу ова укинувањето на хомологацијата? Некои викаат дека ќе се укине, некои викаат дека нема да се укине.

доволно е да се укине хомологацијата од бугарија,за пак да можеме да мкнеме коли одтаму....да не бидат постари од 10 години,секако......Што ќе ни е америка,Бугарите супер коли возат/продаваат,ене кај ни е.....:helou:а во тој случај....Ford Focus
ford-focus_car.jpg

Јас би купил едно од овие најдов едно од 2008 со 16000 милји за 9000 долари шипирано до Бар,Плоча или Сплит би чинело околу 11000(во зависност од каде се испраќа шипингот може да е од 1300 до 2000 долари.

Понатамошнава процедура ми изгледа компицирана и прескапа ако има некој искуство нека пиши пообемно

И јас мислам дека ги има низ европа... 2-3 пред некој месец ги донесоа во Бт, на Германски таблички. Гарант се поевтини одколку да го набавиш во Америка + да платиш бродарина :). А и да не споменувам дека Европските се со нормални жмигавци и табла во километри, а не во миљи.

Па читај по книги списанија....интернети...ово оно...
Која е поентата да купам амерички линколн или whatever кога можеш да си купиш BMW Mercedes-Benz.....
или ЛЕКСУС....или ауди.....
трошат бе да ......основна причина да не купиш линколн или што и да е ....
и не сум се возел искрено ....
а и нема потреба, да знаеа америте да прават коли и за други пазари освен нивниот .....сите европјани ќе ги возеа нивните коли....

Елф13, или 13 џуџе, што и да е, абе лексус е тојота за АМЕРИЧКИ пазар ако не се лажам... И ќе повторам прашањето од погоре, си бил Америка, или онака ти се снило-ти се видело збориш. Јас бев...видов...се вратив...убаво беше....
http://en.wikipedia.org/wiki/Lexus#History
А доброто со увозот на автомобили од америка е што за мнооогуу евтини пари се зема добро ауто. Да не збориме за тоа што многу болесници ќе си ја олеснат болката со тоа што ќе купат нешто вакво...Инаку и сега може да се внесе Америчко возило ама под посебни услови, што за нас обичните смртници е премногу скапо и комплицирано. А од европа може да се увезе половно возило над 35 години, под услови што не се толку комплицирани и се возможни.Има во законот за сообраќај.Имаше по форумиве.
И за потрошувачката...Прашање: Што троши повеќе, например астра 1.4 или астра 2.0 ? Одговор : Астра 2.0

Јас би купил едно од овие најдов едно од 2008 со 16000 милји за 9000 долари шипирано до Бар,Плоча или Сплит би чинело околу 11000(во зависност од каде се испраќа шипингот може да е од 1300 до 2000 долари.

Понатамошнава процедура ми изгледа компицирана и прескапа ако има некој искуство нека пиши пообемно

еден тип во велес вози на бугарски таблици оваков крајслер

Мислев на Астра 1.4 Ме збунија....:kafe: дека троши повеќе...

само као информација

форд фокус седан 2005 год со 45 000 км, земав од авто дилер за цурата моја, ѕа 9000 долара канадски, со уште години заведена гаранција, пошо фабричката е 5 год, колата е практично нова, мустангот го замав за мене со 15 ооо км 2007 за 10 000 канада кеш, од момак еден со договор на нотар.

Абе требаше ова малце порано да го воведат. Сеа доларот е 48,50! Едни пријатели земаа Порше Кајен кога доларот беше 33 денари! Џабе им дојде! И плус не плати царина и такви ствари пошо има американско државјанство и си го вози со американски таблици! Може некој го видел-бел со амерички таблици, тука низ Аеродорм!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom