Парите и љубовта

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.099
Поени од реакции
30.156
ок љубов па пари
сепак љубовта не ја плаќа сметката за струја и телефон

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
ок љубов па пари
А ако некој ја плати сметката за струја,телефон и телеграф и ѓубретарина, тогаш е се океј? И може да оди понатаму со зборовите Fancy a shag, Darlin`?:vozbud:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.099
Поени од реакции
30.156
А ако некој ја плати сметката за струја,телефон и телеграф и ѓубретарина, тогаш е се океј? И може да оди понатаму со зборовите Fancy a shag, Darlin`?:vozbud:
луѓето немаат пари нивните сметки да ги плаќаат не па моите
п.с. a descent rejection would satisfy you eh?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
луѓето немаат пари нивните сметки да ги плаќаат не па моите
п.с. a descent rejection would satisfy you eh?
Има,има...ама тие имаат по 15 деца...па сега види...пари и љубов...Брачо Циганиии паметнији сте од нас...

Why of course...i`m a descent sort of bloke Darlin`...easily satisfiable...:vozbud:

S

smart ass

Гостин
ок љубов па пари
Па што е важна сметката за телефон.

Ако засакаш некој,и да нема пари пак ќе ојдеш кај него...ако веќе љубовта ти е на прво место,ама чим и сметки калкулираш...сумњам.:vozbud:

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Јас би рекол дека тоа е повеќе од корист.Вистинската љубов нема цена.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ако уште еднаш чујам или прочитам некаде дека љубовта не ги плаќа сметките за струја, телефон и вода, ќе си пукам во колено. Ок, јасно ни е дека љубовта не дава храна, друга е поентата више аман! Па кога двајца се сакаат, заедно ќе борат да направат од ништо нешто, заедно ќе се борат да сврзат крај со крај. На крај краева јас сум работоспособна, он е работоспособен, ќе си најдеме работа! Бреееј! Ме заболе крајникот мене ако нема пари дечко ми секој ден да иде наваму-натаму или ако не ми купи поклон. Па големата штикла ако ми купи поклон, пази случајно по тоа да не се мери љубовта. Па кога ќе ми ги брише солзите кога плачам или кога во 12 саат од никаде ќе ми се јави да ми каже дека помислил на мене е бесценето во споредба со било што друго.
Љубовта не го храни телото, ЉУБОВТА ЈА ХРАНИ ДУШАТА! А душата во ниеден сегмент, во ниеден момент не е поврзана со материјални работи, аналогно на тоа не е поврзана ни со парите!
И башка која логика е јас на 20 години да кажувам љубовта не ги плаќа сметките побогу!!!! Ме заболе штикла за сметките, сега ми е време да уживам во љубов, да бидам со некој што ме цени и почитува, за сметките ќе му ја мислам кога ќе дојде време, кога ќе почнам да работам, кога ќе почнам да се осамостојувам. А не, јас уште со мама живеам ќе трубам како љубовта не ги плаќала сметките, жити ја еј!
Кога сакам некој, сакам да се видам со него, макар и на 5 минути, на една обична клупа низ град и ако треба ќе се смрзнам! И крај краева, ако имам јас пари у мене, па јас ќе платам бе, немој круната да не ми падне... кога сакаш некого, ќе најдеш начин како да успееш, без разлика на околностите, без разлика на туѓото мислење, и особено без разлика на финансиите. Бреееј ко у 19ти век, ако не е аристократ не може да се земе со девојката, пошто не бил со сина крв!
Стварно ме лутат тие работи, лута сум што се снижува нешто како љубовта на ниво на нешто материјално! Па љубовта е совршенство (чувството, не врска ко врска, врските си имаат проблеми тоа е нормално) и зарем да се дојде на ниво истата да се обезвреднува заради нешто материјално??? Е па никогаш нема барем јас да дозволам такво нешто да се случи во мојот живот!!!!!!!

Д

ДаркхарТ

Гостин
Да се има дечко е обврска и како таква треба да ја прифатиш. Може вака? Или уште подобро, да се има партнер е обврска и како таква треба да ја прифатиш. Смачено ми е што се гледа на тоа како обврска, ама да не тупам, не е тоа темата. Сега, ако толку сакаш да биде обврска, кажи ми каква. Материјална? Партнерот е обврзан да троши пари на тебе за ти да се чувствуваш како дама? I beg to differ, љубов кон некого и љубов кон себе не наликуваат едно на друго, ни оддалеку. Ако навистина љубиш некого, воопшто нема да ти биде важно дали те однел во парк, во фенси ресторан на вечера со Грујо и Боркица, дали мрзнете на -10 или кај него дома нема клима уред, дали ти купил подарок за матура (шо?) или не. Парите се средство кое треба да те одржи во живот, не да ти налива по малку од егото со секој подарок и материјално внимание. Пак размисли кон кого ти е насочена љубовта (шо има за размислување упм).
Не.туку еднаш да направеше да се чувствувам како девојче а не како мршник.

Ако уште еднаш чујам или прочитам некаде дека љубовта не ги плаќа сметките за струја, телефон и вода, ќе си пукам во колено. Ок, јасно ни е дека љубовта не дава храна, друга е поентата више аман! Па кога двајца се сакаат, заедно ќе борат да направат од ништо нешто, заедно ќе се борат да сврзат крај со крај. На крај краева јас сум работоспособна, он е работоспособен, ќе си најдеме работа! Бреееј! Ме заболе крајникот мене ако нема пари дечко ми секој ден да иде наваму-натаму или ако не ми купи поклон. Па големата штикла ако ми купи поклон, пази случајно по тоа да не се мери љубовта. Па кога ќе ми ги брише солзите кога плачам или кога во 12 саат од никаде ќе ми се јави да ми каже дека помислил на мене е бесценето во споредба со било што друго.
Љубовта не го храни телото, ЉУБОВТА ЈА ХРАНИ ДУШАТА! А душата во ниеден сегмент, во ниеден момент не е поврзана со материјални работи, аналогно на тоа не е поврзана ни со парите!
И башка која логика е јас на 20 години да кажувам љубовта не ги плаќа сметките побогу!!!! Ме заболе штикла за сметките, сега ми е време да уживам во љубов, да бидам со некој што ме цени и почитува, за сметките ќе му ја мислам кога ќе дојде време, кога ќе почнам да работам, кога ќе почнам да се осамостојувам. А не, јас уште со мама живеам ќе трубам како љубовта не ги плаќала сметките, жити ја еј!
Кога сакам некој, сакам да се видам со него, макар и на 5 минути, на една обична клупа низ град и ако треба ќе се смрзнам! И крај краева, ако имам јас пари у мене, па јас ќе платам бе, немој круната да не ми падне... кога сакаш некого, ќе најдеш начин како да успееш, без разлика на околностите, без разлика на туѓото мислење, и особено без разлика на финансиите. Бреееј ко у 19ти век, ако не е аристократ не може да се земе со девојката, пошто не бил со сина крв!
Стварно ме лутат тие работи, лута сум што се снижува нешто како љубовта на ниво на нешто материјално! Па љубовта е совршенство (чувството, не врска ко врска, врските си имаат проблеми тоа е нормално) и зарем да се дојде на ниво истата да се обезвреднува заради нешто материјално??? Е па никогаш нема барем јас да дозволам такво нешто да се случи во мојот живот!!!!!!!
Не те критикувам.Ама немаш почувствувано изгледа како е ти (женско) водиш сметка за се.Во право си за се што кажа и се сложувам со тебе.Можеш да излезеш неколку пати низ град на некоја клупа ама неможе секогаш.За се постојат граници.И за тоа ако имам пари во мене јас ке платам.сигурно немаш осетено како е ТИ да плаќаш цело време и ТИ да водиш сметка за се.И дека не се мери љубовта во подароци тоа е точно,ама во некои случаеви битно е вниманието и секако дека ќе ти биде мило да ти подари нешто.Се што кажувам имам почувствувано на своја кожа затоа го кажувам.Не сум материјалиста,ама за се како што кажав постои граница.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Нема што друго да се додаде!!!
Само ова: што ќе ми се пари без љубов...или уште подобро, што ќе ми е живот без љубов?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.099
Поени од реакции
30.156
:aplauz::aplauz::aplauz:

ја не реков дека парите се многу побитни од љубовта. мислата ми беше дека љубовта е битна, парите се споредни. како и да е и едното да го немаш и другото да го немаш ќе страдаш. само што ако немаш љубов ќе страдаш многу повеќе отколку да немаш пари.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Многу нешта се поважни од парите.Кога еднаш ќе ти ја купат слободата на духот, остануваш роб за навека, па макар и богат, богат роб. Која е разликата помеѓу прангите на робовите и катанецот на умот? Добро загледај се наоколу, па ќе видиш колку бездушни и проѕирни човечки сенки те опкружуваат. Широката насмевка на нивните лица не е одраз на нивната среќа, туку рефлексна последица на духовната празнотија.
Љубовта е таа која што треба да дозволите да ве води а не парите да ви го перат умот. Ако сте и двајцата работоспособни ќе најдете работа и заеднички ќе се изборите против бедата. Не е исто да влезеш во мала куќа во која можеби нема пари ама се чувствува некоја енергија љубов блискост, за разлика од некоја голема куќа каде сопствениците имаат многу пари. Кај нив кога ќе влезеш се осеќа ладно, се осеќа раздалченост помеѓу нив.
Млади сме не треба да мислиме сега на парите, сега се моменти кога треба да уживаме во убавините на љубовта...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Абе сенешто ќе фали, човек да не е раат :wink:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Многу нешта се поважни од парите.Кога еднаш ќе ти ја купат слободата на духот, остануваш роб за навека, па макар и богат, богат роб. Која е разликата помеѓу прангите на робовите и катанецот на умот? Добро загледај се наоколу, па ќе видиш колку бездушни и проѕирни човечки сенки те опкружуваат. Широката насмевка на нивните лица не е одраз на нивната среќа, туку рефлексна последица на духовната празнотија.
Љубовта е таа која што треба да дозволите да ве води а не парите да ви го перат умот. Ако сте и двајцата работоспособни ќе најдете работа и заеднички ќе се изборите против бедата. Не е исто да влезеш во мала куќа во која можеби нема пари ама се чувствува некоја енергија љубов блискост, за разлика од некоја голема куќа каде сопствениците имаат многу пари. Кај нив кога ќе влезеш се осеќа ладно, се осеќа раздалченост помеѓу нив.
Млади сме не треба да мислиме сега на парите, сега се моменти кога треба да уживаме во убавините на љубовта...
Секогаш по постот можам да оценам дека некој нема пари

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Некој рекол дека без мајка и татко е многу тешко ама без пари е уште потешко :pos2:
Од кога почнаа да се прикажуваат Јужно Америчките срања кај нас љубовта почна да се наплаќа, ах кај е златниот комунизам кога се беше без пари :vozbud:

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Секогаш по постот можам да оценам дека некој нема пари
хаха нешто како оние што викаат 'сите богати деца се мрзи и снобови'..се гледа дека немаат пари па вршат предрасуди.

Kajgana Shop

На врв Bottom