SkyDriver
Would like my bananna ?
- Член од
- 31 јули 2008
- Мислења
- 2.140
- Поени од реакции
- 221
Ај неколку прашања и од мене поврзи со MySQL и десктоп апликација... се надевам дека поискусните би знаеле соодветно решение...
1. Иако во апликацијата нема никакви трансакции, само внес на податоци во база и читање од неа... како би била „вистинската шема“ на кодот...
или пак...
...или пак можеби нешто сосем трето ?
Значи целта е заштита на податоците во базата.
2. На кој принцип е наједноставно да се изврши креирање на базата и нејзината структура ?
- .php скрипта.
- Код во самата апликација кој ќе се изврши само во првото стартување на апликацијата.
- Креирањето да се изврши при самата инсталација на аплиакацијата.
...или пак нешто сосем друго ?
Можеби прашањево е глупо и смешно, али стварно немам никаква идеа како наједноставно би се извело сето тоа имајки во предвид дека апликацијата не е наменета за фирма или слично, туку за да ја користи било кој...
Се надевам дека ме разбравте што сакам да кажам и благодарам однапред :smir:
1. Иако во апликацијата нема никакви трансакции, само внес на податоци во база и читање од неа... како би била „вистинската шема“ на кодот...
Код:
Отварање на конекцијата
Извршување Query-ја/функции
Затварање на конекцијата
Код:
Отварање на конекцијата
Креирање бекап на податоците
Извршување на Query-ја/Функции
Затварање на конекцијата
Значи целта е заштита на податоците во базата.
2. На кој принцип е наједноставно да се изврши креирање на базата и нејзината структура ?
- .php скрипта.
- Код во самата апликација кој ќе се изврши само во првото стартување на апликацијата.
- Креирањето да се изврши при самата инсталација на аплиакацијата.
...или пак нешто сосем друго ?
Можеби прашањево е глупо и смешно, али стварно немам никаква идеа како наједноставно би се извело сето тоа имајки во предвид дека апликацијата не е наменета за фирма или слично, туку за да ја користи било кој...
Се надевам дека ме разбравте што сакам да кажам и благодарам однапред :smir: