Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
АБЦ, ја прочита ли темата Велија го избрка Геро од Шпиц? Специјално заради тебе поминав време барајќи ги точните податоци за тоа кој е газда и кој што финансира.

Не,ама ќе ја прочитам сега.:smir:

Мислам дека темава се истроши.
Мада и од почеток одговорот беше прилично јасен и се сведува на едно нешто.

Кој е за промена на име е предавник, кукавица, човек без достоинство. Јебеш за/против аргументи. Името и идентитетот не знаат за компромиси и крај.

Кој е за промена на име е предавник, кукавица, човек без достоинство. Јебеш за/против аргументи. Името и идентитетот не знаат за компромиси и крај.

Преговори за име не смеело ни да започнат,а па камо ли да се одржуваат до бескрај.Сепак темата си најде своја достојна примена и се расветли дел од она што се нарекува “психичко бомбардирање“ на Македонската јавност за да се припреми кон нешто на кое ретко кој народ бил присилуван да го стори,односно да го смени сопственото име на државата а со тоа и националниот идентитет.Колку во тоа ќе се успее останува да се види,а темите од ваков тип никогаш нема да бидат премногу,особено затоа што Македонската јавност многу реално и отворено без “мумлање“(како од лидерите во владата) се информира што се се шпекулира преку некои таканаречени “експерти“.:toe:

Aј мајката,па не била темава баш истрошена,туку напротив,деновиве стана многу актуелна.:helou:

Aј мајката,па не била темава баш истрошена,туку напротив,деновиве стана многу актуелна.:helou:
Абе не е истрошена туку е распршена низ сто и една друга тема.:toe:

Абе не е истрошена туку е распршена низ сто и една друга тема.:toe:

Дека некој спомна,се истрошила,па реков да ја обновам.:smir:

Кој е за промена на име е предавник, кукавица, човек без достоинство. ... Името и идентитетот не знаат за компромиси и крај.
Јас, како што знаете, јас сум либерал до срж. Ама кога се работи за државата, сум тежок националиста. Мислењето на ada го делат над 90% од Македонците. Оние 10% не може ни да се наречат “Македонци“.

И ако некој мисли дека со ваквото “бомбардирање“ ќе треба да се навикниме на нова додавка, греши гадно. Само се создава поголем револт и одбојност кај народот. Не е ова нов закон за образование, па ќе сме се навикнале. Ебе ееееј, за име на државата се збори.

И еден апел до оние кои се лабави во своите ставови: Алоооо, Македонци, без името, и гробовите ќе ви бидат празни!!!

Јас, како што знаете, јас сум либерал до срж. Ама кога се работи за државата, сум тежок националиста. Мислењето на ada го делат над 90% од Македонците. Оние 10% не може ни да се наречат “Македонци“.

И ако некој мисли дека со ваквото “бомбардирање“ ќе треба да се навикниме на нова додавка, греши гадно. Само се создава поголем револт и одбојност кај народот. Не е ова нов закон за образование, па ќе сме се навикнале. Ебе ееееј, за име на државата се збори.

И еден апел до оние кои се лабави во своите ставови: Алоооо, Македонци, без името, и гробовите ќе ви бидат празни!!!

за гробовите незнам..., за душите ..веројатно, но имам впечаток дека не буткаат накај Референдум, а ако има РЕФЕРЕНДУМ.....мислам дека ќе мораме да глумиме некакви северни......зошто ќе го наместат....
.................имајќи во обзир како лесно од МАКЕДОНСКА станавме МУЛТИНАЦИОНАЛНА ЗАЕБАНЦИЈА , ова со ПОСЕсевеРУВАЊЕВО...и не е некоја така сложена операција.....над веќе легендарните ОВЦИ.... :)

Се сврти малку ситуацијата драги мои...

Сега оние другите „бомбардираат“, односно сега почнуваат...

Ќе биде весело... многу весело... :tv:

Чекај сега за северна Македонија кој е во коалиција ?
СДСМ - Неа Демократија - Неа СДСМ - ПАСОК ?

но имам впечаток дека не буткаат накај Референдум, а ако има РЕФЕРЕНДУМ.....

Иванов и Заев се согласуваат за референдум за името по постигнат компромис

Новоизбраниот претседател Ѓорге Иванов и в.д. лидерот на СДСМ, Зоран Заев разговарале на денешната прва заедничка средба за градење на заедничка државна стратегија во преговорите за името со јужниот сосед. Двајцата се согласиле за референдумско изјаснување по постигнување на договор со Грција.

“Ќе настојувам да биде опозицијата информирана за сето она што нас ќе не информира нашиот преговарач. Опозицијата да биде во тек со преговарачкиот процес и со сите варијанти како настојуваме да го завршиме тој процес во корист на државата. Во интерес на сите е да го изградиме она што се нарекува државна стратегија во однос на преговорите и удел во тоа морат да имаат сите во државата“, изјави Иванов.

Заев по средбата рече дека опозицијата стои на располагање за сите важни прашања, се со цел брзо решавање на проблемите.

“Отворивме важни прашања, целта е да се обидеме да градиме заеднички концензус по важните национални прашања. Среќен сум за тоа што има напредок од тоа што беше од посебни лидерски политички средби во делот на најважното прашање, за изнаоѓање на решение на проблемот со името. Стоиме на располагање како опозиција по сите важни прашања да учествуваме, и постигање на важните цели, тоа е членството на НАТО и добивање на датумот за преговори со ЕУ“, истакна Заев.

Според него за СДСМ е прифатливо име со географска одредница, како замена на референцата ФИРОМ, со гаранција за Уставно име, национален идентитет, јазик, тоа е разумниот компромис.

“Се согласуваме со референдумско изјаснување се разбира после постигнат договор меѓу Македонија и другата страна, а тоа е Грција. Се разбира при заедничко формулирање на прашањето референдумско, се надеваме дека опозицијата ќе биде вклучена да го дадеме нашиот придонес“, подвлече Заев.

Автор на веста: Нетпрес

Иванов и Заев се согласуваат за референдум за името по постигнат компромис

Новоизбраниот претседател Ѓорге Иванов и в.д. лидерот на СДСМ, Зоран Заев разговарале на денешната прва заедничка средба за градење на заедничка државна стратегија во преговорите за името со јужниот сосед. Двајцата се согласиле за референдумско изјаснување по постигнување на договор со Грција.

“Ќе настојувам да биде опозицијата информирана за сето она што нас ќе не информира нашиот преговарач. Опозицијата да биде во тек со преговарачкиот процес и со сите варијанти како настојуваме да го завршиме тој процес во корист на државата. Во интерес на сите е да го изградиме она што се нарекува државна стратегија во однос на преговорите и удел во тоа морат да имаат сите во државата“, изјави Иванов.

Заев по средбата рече дека опозицијата стои на располагање за сите важни прашања, се со цел брзо решавање на проблемите.

“Отворивме важни прашања, целта е да се обидеме да градиме заеднички концензус по важните национални прашања. Среќен сум за тоа што има напредок од тоа што беше од посебни лидерски политички средби во делот на најважното прашање, за изнаоѓање на решение на проблемот со името. Стоиме на располагање како опозиција по сите важни прашања да учествуваме, и постигање на важните цели, тоа е членството на НАТО и добивање на датумот за преговори со ЕУ“, истакна Заев.

Според него за СДСМ е прифатливо име со географска одредница, како замена на референцата ФИРОМ, со гаранција за Уставно име, национален идентитет, јазик, тоа е разумниот компромис.

“Се согласуваме со референдумско изјаснување се разбира после постигнат договор меѓу Македонија и другата страна, а тоа е Грција. Се разбира при заедничко формулирање на прашањето референдумско, се надеваме дека опозицијата ќе биде вклучена да го дадеме нашиот придонес“, подвлече Заев.

Автор на веста: Нетпрес

Наздравје........бричење!:kesa:

Чекај сега за северна Македонија кој е во коалиција ?
СДСМ - Неа Демократија - Неа СДСМ - ПАСОК ?
ВМРО-ДПМНЕ - Латас - Јанко - Миленко и компанија...

Само почекај малку... :tv:

Наздравје........бричење!:kesa:

Не е за бричење работава.......за плачење е.
Ме интересира за што ќе зема 1500 евра плата Иванов?
За организирање референдум за името и пренесување на својата одговорност,врз народот КОЈ ШТО ЈАСНО КАЖУВА ДЕКА НЕ Е ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО или .....?
Ако е така,тогаш МАКЕДОНСКИОТ НАРОД треба да има поголема ПЛАТА од ПРЕТСЕДАТЕЛОТ,значи не 250 евра туку 2000 евра.

Не е за бричење работава.......за плачење е.
Ме интересира за што ќе зема 1500 евра плата Иванов?
За организирање референдум за името и пренесување на својата одговорност,врз народот КОЈ ШТО ЈАСНО КАЖУВА ДЕКА НЕ Е ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО или .....?
Ако е така,тогаш МАКЕДОНСКИОТ НАРОД треба да има поголема ПЛАТА од ПРЕТСЕДАТЕЛОТ,значи не 250 евра туку 2000 евра.

Па ќе зема плата за “разумен компромис“,зар не е очигледно?:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom