Ранетите татко и син се борат за живот

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Abe brate brate, znees da citas?
Kazav , ako slucajot e takov kakov sto se prenesuva od mediumite, e za sekoja osuda. Neka mu stegnat 30 godini robija, so go ebam.
Ama nekoj tuka da mi zamisluva i kreira nekoi drugi scenarija, i ko govedo da navreduva cela nacija, njet.
:pos2::pos2:HAHA SMESKI 30 GOD I KO GLEDAS CELO SKOPJE POD BLOKADA .ZASTO ? ZASTO BIL ALBANEC I E OSUDEN 30 GOD.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
По принцип ко што го збеснувате RYMZ,па он ви пишува на инат варијанта,ме нервирате и мене.
Не ме нервираат бе менe :)

Рече голема Албанија, му реков ДА!. :) Зашто да не. Лесно се спроведува тоа, КОГА ВЕЌЕ ДРУГО НЕ СЕ САКА.

Сум рекол сто пати. Македонија на Македониците не. Не може така. Некој тоа го гледа како патриотизам, јас гледам како самоубиство. Албанците си го појачаа гласот, си кажаа што си кажаа. Се изборија за СИТЕ малцинства во државава...Лека полека, ќе се описменат и "ѓупците" и они ќе си го појачаат гласот. После они ќе се криви...па торбешите, па турците, па србите...

Додуша секогаш НЕКОЈ ќе е крив, а никогаш самите...жално :)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
:pos2::pos2:HAHA SMESKI 30 GOD I KO GLEDAS CELO SKOPJE POD BLOKADA .ZASTO ? ZASTO BIL ALBANEC I E OSUDEN 30 GOD.
Не не, Скопје под блокада кога ќе осудат некого без ДОКАЗИ. Осудените за доживотно не се праведно осудени. Јасно е како солза. Нема докази, нема случај. Е сега некој те осудува, и оп...блокади. Тебе тоа ти пречи, мене не, сакам правда. Докажи, осуди, затвор. Нема пробљем. Прво...докажи

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
daj rumz procitaj mi gi postovite i odgovori mi pls mn mi e bitno tvoeto mislenje mn me interesira kako mislsi ti

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
TAKA E!!! Ако мислиш дека етничкото чистење го правиме за црна пара само, се лажеш. 100 квадрата барака во Бутел на пример ја плаќаме на пример 80.000 евра. Тоа е поскапо отколку во центар да купиш нешто бе алооо :) ама ако, ќе платиме, колку треба само такви како тебе да ги немаме во близина. Сеа малку фондот е на резерва, па не купуваме толку нагло, ама не се секирај, за некои 5-10 години ќе го купиме и Прилеп и Битола и тогаш точно источно од Вардар се ќе биде албанско. СЕ!
Решение? Чаре? Ќе не истребиш? Треба муда за тоа бе алоо, треба да одземеш живот. Крв да се пролее? Спремен си за такво нешто ако знаеш дека ние децата од 5 годишна возраст наместо со играчки им даваме со калаши да играат?? Знаеш да расклопиш цезетка и за колку секунди го правиш тоа?
Ќе те казнуваат тебе цело време твоите за ти да паднеш во економска криза и да го продадеш домот. Така ги учевме ние. Се е тоа наше масло, убаво си приметил. Пљукни на улица хеееј, 7000 евра казна, па да те видам после да не продадеш куќа...ќе продадеш и оро ќе играш.
Раѓај сине машки деца колку што можеш и умееш, еве сега дури ќе те наградат со цели 3000 денари за секое екстра дете што ќе го штанцаш...за другите додатни 8000 денари трошок снајди се сам...јебига.
Не ќе беше се тоа така доколку твоите неправедно не им земаа на моите земјиште, поради државни интереси, за да моите мора пак да си го купат назад, ама јебига, ако. Имаме пари ние, ќе купиме и по 5 пати, ама важно голема Албанија ќе ја праиме ХЕЈ!

Сеа иди напиј се кафе, и размисли, како ќе не сопреш.
CEKAJ POLEKA NESE SILI? STO AKO COEKOT NESAKA DA RECIME? METOD NA ZASTRASUVANJE SE ZNAE SE KAMENUA MUSE PRAKJAAT LUGJE UCENI I PAK NESAKA .NEE LI TOA SO SILA DA PRODADES IMOT A ZASTITA NEMAS .NIKOJ NE VELI DEKA NEE KUPENA MEGJUTOA KAKO E PRASANJE ? SO SILA ILI DOBRO NAMERNO ? KOLKU MAKEDONCI SO SILA PRIMORANI DA SI GO PRODADAT IMOTOT . I POSLE KE KAZAT NE EVE SAM SI JA PRODAL ZA PARI .:tapp: PROCITANISTE AMA NESTE VIE KRIVI PAK KE POVOTORAM NAJDOBRA OPCIJA 1945 EDNAS ZASEKOGAS DA SE RASCISTILO SO VAS IZBRKAJ SE VO LJUMA I SEGA MIRNA GLAVA. KE IMAS:toe::toe:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
MAKEDONKITE NEKA PRAVAT DECA SO MAKEDONCI A NE SO STRANCI, ZENITE NI GO NAPRAVIJA OVA, KOJA MOZE MU JA ZDUVNA, SE OMAZI ZA NEKOJ BOGAT EBAC OD ZAPAD PA MAKAR I DA E GABOR PRV KLASA, ZENITE NASI SAKAAT EMANCIPACIJA, NE PRAVAT DECA PA POSLE KE NE BILO, E KAKO KE NE BIDE KOGA IZUMIRAME KAKO NAROD?E PRAVIME DECA, TO EST ZENITE EMANCIPIRANI NE NE ESAPAT ZA MAZI POSTO NEAME PARI I POSLE KAKO DA JA BIDE RABOTAVA. nE MOZE. eDINO TOTALITARIZAM. PRISILEN NATALITET, PREZEMANJE NA VLASTA OD STRANA NA PATRIOTSKITE SILI, EDINSTVO I SLOGA, INAKU VAKA NE IDE, ZA 50 GODINI KE BIDEME MALCINSTVO A ZA 100 KE IZUMREME KO NAROD.zOSTO NE SE SAKAME, ZOSTO SE MRAZIME, ZOSTO DA MU CRKNE KOZATA NA KOMSIJATA, AKO SME HRISTIJANI. tAMU KADE IMA SLOGA TAMU E BOG, OTI KAKO KE GO SAKAS BOG KOJ NE GO GLEDAS AKO NE GO SAKAS BLIZNIOT SVOJ KOJ GO GLEDAS.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
AZA 50 GOD
По принцип ко што го збеснувате RYMZ,па он ви пишува на инат варијанта,ме нервирате и мене.
Па ќе ви пишам и јас:
Кога полууки деца завршени у Прилеп ќе се зафатат со политика...
многу јасно е дека нема да имаат никаква визија.
И ни под разно нема да можат да стигнат до визијата која што им е толку потребна у моментов,а тоа е дека за 50год. албанците ќе бидат доминантно население по бројност во Македонија.
И дека и те како онаа опцијата за наднационални партии треба да биде преразгледана и да се дојде до мека `преадаптација` на историјата и условите во кои што ќе се гради новата македонска нација,како и во кој делови уствари ќе мора има компактност и слога.
Ама пошто не само оние `заиграни деца` него целокупната `елита` е слепа да преразгледа што следи и да направи план на активности...
чорба.
Не...сак`н...
Нема такви работи.
Него наместо тоа,дур се краде на ангро ги пуштиле тоа националистичките сирени до коске и ложат идиоти до бесвест и назад ранејќи ги со пропаганда еписибир на онаа на Хитлер на времето,доаѓа до се поголема и ДЕФИНИТИВНА поделба.
Така?
Пеки.
Е пошто сте абдали... да ви каже Зеко:
Silno je more duboko, (The mighty sea is deep)
Duboko,plavo široko. (Deep, blue and wide)
Nigde mu kraja videti, (It's end nowhere to be seen)
Ne mogu misli podneti. (Thoughts I cannot bear)

Kreće se lađa francuska, (The French boat is moving)
Sa pristaništa solunska, (From the Solun docks)

Па вие видете кој се ќе си оди од тука...
и кој ќе се качи на тоа лаѓата а кој ќе плива со `шарковите`.
Ебате тоа абдалите...ебате.

Главата служи за да мисли... не за да ти тежи.
ZA 50 GOD? MISLIS ALBANKITE SO TANGI I GOLI PUPINJA KE RAGJAA DECA :pos2::pos2:NEKOJ SHIPO DA JA DUPI U ZDRAV MOZOK. E NEMA TOA VEKJE MA TREBASE DASE RAZGOLA PRED 50 GOD:)

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
aj objasni mi ova zaso koa kje vidam Albanec znam deka e Albanec onaka 100% sum siguren?zaso taka se razlikuvate?

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Druze ako ti pod nekakov osnov mi ubies brat ( ama ic maliot ne mi cue zosto si go ubil ), i posle toa nekoj samo poradi toa sto zrtvata e Albanec ti dozvoluva da setas sloboden po gradot, ko da si izvrsil herojski cin, ima da ti rasplacam se najmilo, pa bilo po cena na smrtna kazna ili dozivoten zatvor, ic gajle nemam. Koga veke toj sto treba da te osuduva ne si ja vrsi dolznosta, ja ke ti sudam.

No, no, posle toa onie deckine od policija treba da dojdat mene da me uapsat i osudat, a ne nekoe nevino momce koe sto za vreme na nastanot si go prcel vo Struga so drustvo.
Sega jasno ti e?

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
ednas da vidam deka albanec naprail nesto ubavo srcevo kje mi ese ispolni da cujam na vesti albanec spasil zena od davenje,doniral pari,sprecil krazba ednas onaka i kje stanam ubedivo najgolem patriot so edna celobedinuvanje na makedoncite i albancite!:)luge kje docekame li toa?

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Не не, Скопје под блокада кога ќе осудат некого без ДОКАЗИ. Осудените за доживотно не се праведно осудени. Јасно е како солза. Нема докази, нема случај. Е сега некој те осудува, и оп...блокади. Тебе тоа ти пречи, мене не, сакам правда. Докажи, осуди, затвор. Нема пробљем. Прво...докажи
HAHAHA MA DAJJJJJJJJJJJJ HAHAH OSUDEN BEZ DOKAZ AUUUUUUUUUUUUUUUUUUU EVE SO TI ZNACI GENETIKA HAHAHA:pos2:HAHA NEMA DOKAZ NEMA SLUCAJ I TE SUDAT AJ BE DETEEE ODI IGRAJ KANTER NEKAZUVAJ PRIKASKI SUDENJE BEZ DOKAZ E PRIKASKA ZA VO GRADINKA :(HM

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ajde ajde za sve ima kraj da ne gori i butel i cair a i taa gazibaba?sedi bate ti kaj i da si nema kaj da begate...ama ajde neka vi bide i u pravo ste site pari se kaj vas i kje kupuvate...ama sto be da ne znaes sto e zivot?sto ubavo si iskusil ti u zivototo?sto si se vozel so goljfot i si svirel po zenski na rekord kaj mekdonalds?toa li e ubavo be ?sto eve kazi sto imate ubavo u zivot vaka koa kje stanes sekoj den sabajle na sto se gordees sto si postigna;?abe civilizacija alooo lugeto uzivaat u zivotot gradat stvaraat a vie deca praite se kotitie i ubaivate be ko indijancite koa gi precekale kaubojcite be alooo beter ste nemam zborovi
Ме знаеш кој сум и што сум? Од кај знаеш што сум постигнал :) Би ми поверувал кога би ти рекол дека сум живеел подобро од тебе, живеам подобро од тебе. Се гордеам со тоа што сум го постигнал. И? Ти мене ќе ми зборуваш за цивилизација и свиркање по цури кај мекдоналдс? Извини молим, а фуфиците во Тренд што се даваат за една пијачка? Да не почнам да наредувам такви споредби, излитени ми се. Малограѓанството не е присутно само кај албанците, и немој со такви марифети, ние лоши сме, ама вие полоши. Сто пати сум рекол, исто гомно сме, и не поради тоа што сме албанци македонци, туку поради тоа што сме сељаци, и секогаш посакуваме некој друг да ни е крив. Знаеш кога би коментирал против ваквиот случај и би го етикетирал како меѓуетничка омраза? Кога за исто вакво убиство во Прилеп, кога комшијата го здрвил другиов со секира дека го погледнал попреку. Таквите убиства, не се коментираат на форумов. Чим албанец пукал кон некого, ете ти фамозната идеја за Голема Албанија, владее, секое детуле кој што подалеку од својот нос не гледа, веднаш фаворизира некоја си поделба, се жали за некоја си чистка..само и само, некој друг да е крив..

neznam na toa era sto ne pustat nekoj film ubav onaka za zivotot po svetot i ubavinite na zivotot ili nekoja ljubovna romantika sto samo so kolenje i so zombi vi pustaat sve nekoj ko osmi putnik ama toa e be ne treba da me cudi
Си гледал некогаш ЕРА да знаеш што пуштаат таму?? :) зашто коментираш нешто без врска, колку да провоцираш, или онака, демек си кажал нешто...Шпански серии има и футбалски натпревари, а измеѓу има спотови од Гента Исмаили со разголени цицки, ете тоа има. Сврти понекогаш, може и да си поиграш со пешкото пред да си заспиеш..ништо страшно, нема гремлини од цицки да и излезат..

daj rumz procitaj mi gi postovite i odgovori mi pls mn mi e bitno tvoeto mislenje mn me interesira kako mislsi ti
Ете ти го моето мислење, сеа врати ми цитат во стилот демек ЈАС сум во заблуда, и албанците се некое ПЛЕМЕ од некаде донесени, како фанатиков тука во следниот цитат што тврди, и дека не сме цивилизирани, а пак македонците се цвеќе за мирисања, и од толку што сте добри, тонеме во ист пакет...ама не, поради тоа тонење, желбата за некој друг да е крив преовладува, и ете ти го албанчето, прекрасен кандидат за вина.

CEKAJ POLEKA NESE SILI? STO AKO COEKOT NESAKA DA RECIME? METOD NA ZASTRASUVANJE SE ZNAE SE KAMENUA MUSE PRAKJAAT LUGJE UCENI I PAK NESAKA .NEE LI TOA SO SILA DA PRODADES IMOT A ZASTITA NEMAS .NIKOJ NE VELI DEKA NEE KUPENA MEGJUTOA KAKO E PRASANJE ? SO SILA ILI DOBRO NAMERNO ? KOLKU MAKEDONCI SO SILA PRIMORANI DA SI GO PRODADAT IMOTOT. I POSLE KE KAZAT NE EVE SAM SI JA PRODAL ZA PARI .:tapp: PROCITANISTE AMA NESTE VIE KRIVI PAK KE POVOTORAM NAJDOBRA OPCIJA 1945 EDNAS ZASEKOGAS DA SE RASCISTILO SO VAS IZBRKAJ SE VO LJUMA I SEGA MIRNA GLAVA. KE IMAS:toe::toe:
Со сила??? Со сила??? 1 миљон евра за куќа, тоа на сила ти наликува??? Друже, еве отворено ти кажувам, дај боже да дојдеш на сила да ме отераш од дома и да ми дадеш миљон евра. ДАЈ БОЖЕ. Ете ќе ти дадам адреса и дојди истерај ме со таква сила...ќе плачам, ќе кукам, парите ќе си ги земам и ќе му ја збришам од тука, и ќе им кажам на сите како на сила си ме отерал од дома. Молим те...со сила :)

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Не ме нервираат бе менe :)

Рече голема Албанија, му реков ДА!. :) Зашто да не. Лесно се спроведува тоа, КОГА ВЕЌЕ ДРУГО НЕ СЕ САКА.

Сум рекол сто пати. Македонија на Македониците не. Не може така. Некој тоа го гледа како патриотизам, јас гледам како самоубиство. Албанците си го појачаа гласот, си кажаа што си кажаа. Се изборија за СИТЕ малцинства во државава...Лека полека, ќе се описменат и "ѓупците" и они ќе си го појачаат гласот. После они ќе се криви...па торбешите, па турците, па србите...

Додуша секогаш НЕКОЈ ќе е крив, а никогаш самите...жално :)
не јади вафли многу бе топуз МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ А КОЈ НЕ МИСЛИ ТАКА СЛОБОДНО ОТВОРЕНА ВРАТА И ГИТЛА ОД ТУКА ПЕЗЕВЕНЦИ НИЕЗАЕДНИ:pusk::pusk::pusk:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Druze ako ti pod nekakov osnov mi ubies brat ( ama ic maliot ne mi cue zosto si go ubil ), i posle toa nekoj samo poradi toa sto zrtvata e Albanec ti dozvoluva da setas sloboden po gradot, ko da si izvrsil herojski cin, ima da ti rasplacam se najmilo, pa bilo po cena na smrtna kazna ili dozivoten zatvor, ic gajle nemam. Koga veke toj sto treba da te osuduva ne si ja vrsi dolznosta, ja ke ti sudam.

No, no, posle toa onie deckine od policija treba da dojdat mene da me uapsat i osudat, a ne nekoe nevino momce koe sto za vreme na nastanot si go prcel vo Struga so drustvo.
Sega jasno ti e?
ISTO I JAS MOZAM DA STORAM DATE UBIJAM AKO MI UBIES BRAT A SETAS SLOBODNO PLATIS SUDIIIIIII SO PARI I NIZZZZZ KORUPCIIIIII MITAGJIIII .EPA SEGA VIDI .

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
не јади вафли многу бе топуз МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ А КОЈ НЕ МИСЛИ ТАКА СЛОБОДНО ОТВОРЕНА ВРАТА И ГИТЛА ОД ТУКА ПЕЗЕВЕНЦИ НИЕЗАЕДНИ:pusk::pusk::pusk:
Не идам бе никаде, тука ќе си останам, како што моите со векови уназад си постоеле, сум си кажал јас, куќата моја, семејна, изградена е уште во турско време од Нијази Бег, дој урни ја ако смееш, дој исели ме. Биди муж. Е сеа, ти викаш гитла, јас не идам...и шо прајме? :) Македонија само твоја сакаш да остане? Нееее друже, никако :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom