Ранетите татко и син се борат за живот

Статус
Затворена за нови мислења.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Na A1 pisuva Муртезан Кадриев. Da ne e nekoj torbes ovoj??
Ако не е Торбеш тогаш е некој Џуптин...според презимето не ќе да е албанец по род
Некои Албанци имаат исти презимиња како торбешите, а може и да е циган (торбеш не ми се верува, таму не живеат торбеши):toe:...

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ако не е Торбеш тогаш е некој Џуптин...според презимето не ќе да е албанец по род
Сеа албанец е или не е албанец??

Некои Албанци имаат исти презимиња како торбешите, а може и да е циган (торбеш не ми се верува, таму не живеат торбеши):toe:...
Не биди толку сигурен :)

N

n/a

Гостин
Сеа албанец е или не е албанец??

Не биди толку сигурен :)
хахаха...
Ама ве игра овој RYMZ...
како за светско првенство.

Еден од најголемите босови во нарко-бизнисот...
е по потекло од Сарај и се презива Кадриовски.
Прашање.
И он ли е `ѓуптин` ???

Член од
21 ноември 2007
Мислења
44
Поени од реакции
3
Процесите на етничко чистење и исцртување на границите на Голема Албанија непречено продолжува без притоа да се направи било каков обид за заштита на Македонското население.
Според добро познатата методологија на купување на земја со црни пари (секогаш ќе се најде шупак што ќе продаде земја на Шкон и ќе им го загорчи животот на сите останати Македонци),а потоа преку класичните методи типични за ова Азебеџанско племе се пуштаат малолетници да провоцираат. се малтретираат децата на Македонците, па потоа се посегнува по оружје и се бега на Косово или во сивите зони каде ткн држава не фукционира. Металната матрица на ова племе е опишана на долго и на широко во двотомното Крваво Досие од пошитуваниот проф д-р Петар Поповски. Истите методи се применуваат во континуитет од 45 година наваму, а посебно се интензивираа во последните 7-8 години од 2001 година наваму. Брагодарение пред се на БАГРАТА комунистичка денеска освен Тетово и Гостивар, Струга е речиси целосно Албанизирана, Кичево виси, Куманово исто така а во Скопје благодарение на Кондово и Сарај, Ѓорче 2 полека се чисти, Чаир е речиси етнички исчистен од Македонци, Бутел полека ама сигурно се освојува, а нормално за паричка се продава интензивно земјиште на појасот Визбегово - Качаник. Покрај Нерези се повеќе Шконови гледаме и во Карпош 3, а излезот према Куманово е речиси етнички исчистен (Ченто, Маџари, Арачиново). Од другата страна ги имаме Студеничани, и неколку села позади Китка и така се до Велес. Потегот Скопје - Тетово е етнички чист со највеќе џамии на метар квадратен во светот, а веќе се настојува да се албанизира прилепско, битолско се до грчка граница. За тоа време ШУПЦИТЕ и ПЕТТАТА колона ја забиваат главата во песок како ноеви.За тоа време се демонстрира граѓанска непослушност и не се плаќаат никакви давачки (струја, вода итн.), додека во централното градско подрачје пред Собрание ќе бидете казнети и за непреминувње на пешачки. За жал и оние што се на власт а се декларираат за патриоти ништо неправат за да ја корегираат состојбата. Албански знамиња се веат од Скопје до Охрид, а УЧК е во институциите. За тоа време МАКЕДОНЧЕТО ЌУТИ. Без СИЛА нема ПРАВДИНА барем не со Азербеџанциве.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Процесите на етничко чистење и исцртување на границите на Голема Албанија непречено продолжува без притоа да се направи било каков обид за заштита на Македонското население.
Според добро познатата методологија на купување на земја со црни пари (секогаш ќе се најде шупак што ќе продаде земја на Шкон и ќе им го загорчи животот на сите останати Македонци),а потоа преку класичните методи типични за ова Азебеџанско племе се пуштаат малолетници да провоцираат. се малтретираат децата на Македонците, па потоа се посегнува по оружје и се бега на Косово или во сивите зони каде ткн држава не фукционира. Металната матрица на ова племе е опишана на долго и на широко во двотомното Крваво Досие од пошитуваниот проф д-р Петар Поповски. Истите методи се применуваат во континуитет од 45 година наваму, а посебно се интензивираа во последните 7-8 години од 2001 година наваму. Брагодарение пред се на БАГРАТА комунистичка денеска освен Тетово и Гостивар, Струга е речиси целосно Албанизирана, Кичево виси, Куманово исто така а во Скопје благодарение на Кондово и Сарај, Ѓорче 2 полека се чисти, Чаир е речиси етнички исчистен од Македонци, Бутел полека ама сигурно се освојува, а нормално за паричка се продава интензивно земјиште на појасот Визбегово - Качаник. Покрај Нерези се повеќе Шконови гледаме и во Карпош 3, а излезот према Куманово е речиси етнички исчистен (Ченто, Маџари, Арачиново). Од другата страна ги имаме Студеничани, и неколку села позади Китка и така се до Велес. Потегот Скопје - Тетово е етнички чист со највеќе џамии на метар квадратен во светот, а веќе се настојува да се албанизира прилепско, битолско се до грчка граница. За тоа време ШУПЦИТЕ и ПЕТТАТА колона ја забиваат главата во песок како ноеви.За тоа време се демонстрира граѓанска непослушност и не се плаќаат никакви давачки (струја, вода итн.), додека во централното градско подрачје пред Собрание ќе бидете казнети и за непреминувње на пешачки. За жал и оние што се на власт а се декларираат за патриоти ништо неправат за да ја корегираат состојбата. Албански знамиња се веат од Скопје до Охрид, а УЧК е во институциите. За тоа време МАКЕДОНЧЕТО ЌУТИ. Без СИЛА нема ПРАВДИНА барем не со Азербеџанциве.
TAKA E!!! Ако мислиш дека етничкото чистење го правиме за црна пара само, се лажеш. 100 квадрата барака во Бутел на пример ја плаќаме на пример 80.000 евра. Тоа е поскапо отколку во центар да купиш нешто бе алооо :) ама ако, ќе платиме, колку треба само такви како тебе да ги немаме во близина. Сеа малку фондот е на резерва, па не купуваме толку нагло, ама не се секирај, за некои 5-10 години ќе го купиме и Прилеп и Битола и тогаш точно источно од Вардар се ќе биде албанско. СЕ!
Решение? Чаре? Ќе не истребиш? Треба муда за тоа бе алоо, треба да одземеш живот. Крв да се пролее? Спремен си за такво нешто ако знаеш дека ние децата од 5 годишна возраст наместо со играчки им даваме со калаши да играат?? Знаеш да расклопиш цезетка и за колку секунди го правиш тоа?
Ќе те казнуваат тебе цело време твоите за ти да паднеш во економска криза и да го продадеш домот. Така ги учевме ние. Се е тоа наше масло, убаво си приметил. Пљукни на улица хеееј, 7000 евра казна, па да те видам после да не продадеш куќа...ќе продадеш и оро ќе играш.
Раѓај сине машки деца колку што можеш и умееш, еве сега дури ќе те наградат со цели 3000 денари за секое екстра дете што ќе го штанцаш...за другите додатни 8000 денари трошок снајди се сам...јебига.
Не ќе беше се тоа така доколку твоите неправедно не им земаа на моите земјиште, поради државни интереси, за да моите мора пак да си го купат назад, ама јебига, ако. Имаме пари ние, ќе купиме и по 5 пати, ама важно голема Албанија ќе ја праиме ХЕЈ!

Сеа иди напиј се кафе, и размисли, како ќе не сопреш.

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
toa e be civilizacija koa nema be aloo u afrika vaka ne praat u afrika sto narod kje bevme be posle kje recat dobri bile site osven makedoncite ja razbiram deka i nie praime gluposti ama ova e sto znam be ne treba da si covek ova da go naprais be cc sto da kazam neznam 21 vek ejjj leleeee

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
BEZ SILA NEMA PRAVDA, BAS TAKA, PRAVDATA BEZ MOK E SMESNA, ZATOA TREBA DA SE DELUVA, AMA KAKO KOGA POLA SE PISALE BUGARI, SITE GI PRODAVAAT KUKITE NA ALBANCI, ZENSKITE NI SE E. AT SO NIV, POLITICARIVE PRODAVAAT NEKAKVA DEMAGOGIJA ZA SOZIVOT I TOLERANCIJA, STALNO POPUSTAAT.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
44
Поени од реакции
3
TAKA E!!! Ако мислиш дека етничкото чистење го правиме за црна пара само, се лажеш. 100 квадрата барака во Бутел на пример ја плаќаме на пример 80.000 евра. Тоа е поскапо отколку во центар да купиш нешто бе алооо :) ама ако, ќе платиме, колку треба само такви како тебе да ги немаме во близина. Сеа малку фондот е на резерва, па не купуваме толку нагло, ама не се секирај, за некои 5-10 години ќе го купиме и Прилеп и Битола и тогаш точно источно од Вардар се ќе биде албанско. СЕ!
Решение? Чаре? Ќе не истребиш? Треба муда за тоа бе алоо, треба да одземеш живот. Крв да се пролее? Спремен си за такво нешто ако знаеш дека ние децата од 5 годишна возраст наместо со играчки им даваме со калаши да играат?? Знаеш да расклопиш цезетка и за колку секунди го правиш тоа?
Ќе те казнуваат тебе цело време твоите за ти да паднеш во економска криза и да го продадеш домот. Така ги учевме ние. Се е тоа наше масло, убаво си приметил. Пљукни на улица хеееј, 7000 евра казна, па да те видам после да не продадеш куќа...ќе продадеш и оро ќе играш.
Раѓај сине машки деца колку што можеш и умееш, еве сега дури ќе те наградат со цели 3000 денари за секое екстра дете што ќе го штанцаш...за другите додатни 8000 денари трошок снајди се сам...јебига.
Не ќе беше се тоа така доколку твоите неправедно не им земаа на моите земјиште, поради државни интереси, за да моите мора пак да си го купат назад, ама јебига, ако. Имаме пари ние, ќе купиме и по 5 пати, ама важно голема Албанија ќе ја праиме ХЕЈ!

Види Шипо јас немам проблем да ракувам со оружје и да да расчистувам со Вас радикално. Вие сте познати Кукавици. вие од Азербеџан ја имате наследено филозофијата на чопор и затоа така функционирате. Ама секое сценарио не испаѓа според планот. Вие сте слуги и стално сте слугувале на кој што ќе стигнеле, ама на крајот пак сте го папале. Забораваш ли што Ви се случи 45, Ве откорнавме од стрелање, цели фамилии све што беше балиста отиде у аут. У 2001 година Американците Ве вадеа од гомна. На секое ќоше имате споменик, а официјално немате жртви. Полека полека ја чистиме баграта во наште редови, а после сте на ред Вие и сам знаеш дека ќе завршите катастрофално. Вие сте обичен кондом, после употреба се фрла.

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
ajde ajde za sve ima kraj da ne gori i butel i cair a i taa gazibaba?sedi bate ti kaj i da si nema kaj da begate...ama ajde neka vi bide i u pravo ste site pari se kaj vas i kje kupuvate...ama sto be da ne znaes sto e zivot?sto ubavo si iskusil ti u zivototo?sto si se vozel so goljfot i si svirel po zenski na rekord kaj mekdonalds?toa li e ubavo be ?sto eve kazi sto imate ubavo u zivot vaka koa kje stanes sekoj den sabajle na sto se gordees sto si postigna;?abe civilizacija alooo lugeto uzivaat u zivotot gradat stvaraat a vie deca praite se kotitie i ubaivate be ko indijancite koa gi precekale kaubojcite be alooo beter ste nemam zborovi

H

HITCH

Гостин
Многу лесно. Вие барате Илирида или што и да барате следно, а ние тоа го чекаме. А кога вие барате одма фрчат куршуми, е тогаш нема чекање на инструкции од надвор, туку одма буложерите и ко Радуша набрзина ќе се исчисти теренот. Само има еден друг проблем нема повеќе што да барате, па така нема ни булдожери. :toe: БТВ да не те потсетувам на БЦ во Гостивар со знамињата, ако му спукате сега кога тој не може да си ја среди СДСМ летате одма

N

n/a

Гостин
По принцип ко што го збеснувате RYMZ,па он ви пишува на инат варијанта,ме нервирате и мене.
Па ќе ви пишам и јас:
Кога полууки деца завршени у Прилеп ќе се зафатат со политика...
многу јасно е дека нема да имаат никаква визија.
И ни под разно нема да можат да стигнат до визијата која што им е толку потребна у моментов,а тоа е дека за 50год. албанците ќе бидат доминантно население по бројност во Македонија.
И дека и те како онаа опцијата за наднационални партии треба да биде преразгледана и да се дојде до мека `преадаптација` на историјата и условите во кои што ќе се гради новата македонска нација,како и во кој делови уствари ќе мора има компактност и слога.
Ама пошто не само оние `заиграни деца` него целокупната `елита` е слепа да преразгледа што следи и да направи план на активности...
чорба.
Не...сак`н...
Нема такви работи.
Него наместо тоа,дур се краде на ангро ги пуштиле тоа националистичките сирени до коске и ложат идиоти до бесвест и назад ранејќи ги со пропаганда еписибир на онаа на Хитлер на времето,доаѓа до се поголема и ДЕФИНИТИВНА поделба.
Така?
Пеки.
Е пошто сте абдали... да ви каже Зеко:
Silno je more duboko, (The mighty sea is deep)
Duboko,plavo široko. (Deep, blue and wide)
Nigde mu kraja videti, (It's end nowhere to be seen)
Ne mogu misli podneti. (Thoughts I cannot bear)

Kreće se lađa francuska, (The French boat is moving)
Sa pristaništa solunska, (From the Solun docks)

Па вие видете кој се ќе си оди од тука...
и кој ќе се качи на тоа лаѓата а кој ќе плива со `шарковите`.
Ебате тоа абдалите...ебате.

Главата служи за да мисли... не за да ти тежи.

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
neznam na toa era sto ne pustat nekoj film ubav onaka za zivotot po svetot i ubavinite na zivotot ili nekoja ljubovna romantika sto samo so kolenje i so zombi vi pustaat sve nekoj ko osmi putnik ama toa e be ne treba da me cudi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom