Како би реагирале ако женско ве удри?

Za pravniot sistem ne veruvam so pravo procitaj mi go gorenavedeniot post i ke vidis da ne se povtrouvam i ne ti zboram jas posle 3 dena od koga nekoj nekogo udril dsa se branis tuku za momentalnata afektna sostojba koja ke se sluci znaes!!!a vo takva sostojba nema niti da bides vo sostojba da mislis na posledicite koi ke se slucat........
ne be pa toa e samoodbrana,nema tuka sto da se negira,ne daj boze samo covek da se najde vo takva situacija,ama ne devojkata prethodno zboruvase za odnazda,a ne za samoodbrana,toa e nesto drugo,samoodbranata e nesto na sto sekoj covek(bilo masko ili zensko)ima potpolno pravo,pa mislam deka e i zakonski taka(ama ne sum bas siguren).

Голема грешка е што не веруваш во правниот систем. Не е се совршено ама сепак функционира. А ако се држиме до правилото Fight fire with fire само ќе направиме поголем пожар. Едно, што придонесуваш конфликтот да порасне во размер, туку и времето си го губиш смислувајќи начини како полошто да го повредиш тој што ти згрешил, а за живците изгубени, за стресот претрепен, за стравот да не ти повредат некој мил и куп други работи да не почнуам муабет.
Конфучие кажал, пред да тргнеш по патот на одмаздата ископај два гроба (Before you embark on a journey of revenge, dig two graves). Зашто имај напамет дека нема да го повредиш само него туку и себеси ќе си направиш зло. Како во секоја војна ќе има жртви на двете страни. Запрашај се дали си спремна за тоа?

Не сметаш дека има било каква причина за удари? Што ако некој те нападне тебе или пак фамилијата? Ќе видиш има и те како причини за удари, само прашањето е кога да се сопре? Едно е да се одбраниш, друго е да одиш самата ти (со поддршка од другари и роднини) да му наплатиш за штетата. Едноставно тој начин излегува од контрола. Затоа имаме правен систем во државава.
Vaka sega malce sme nadvor od temata ama ne ti go razbiram delov kade vikas nekoj ke te napadni tebe ili familijata mislis na aramija mislis na decko na sto mislis.......i cvrsto stojam na iskazot deka nema udar so pricina ili bez pricina ako ne ti odgovara cao nema sto fizicki da se presmetuvame i da merime muskuli ,ako ima nekloj odvisok energija neka odi v teretana i neka se iznaudira na bokserska vreka a ne ne covecko bitie.....

Додека разговараме ми помина една слика низ глава.Се сеќаваш на оној кутар човек што му ја силуваа и убија ќерката давејќи ја со фармерките во Скопје,пред една година.Тој човек јавно одговори дека ако го види пред себе со голи раце ќе го задави убиецот и дека ќе направи се за да замине во затвор за да може да биде поблиску до него.Потоа ми текна на татко ми,прилично крупен човек.Ја замислувам неговата реакција да ме види расплакана со крв на лице.Не треба да викам некого,тоа ми е поентата на муабетот,саматта моја појава ќе допринесе да го снајде истото во најмала рака.Значи нема сила што ќе го задржи тој човек да остане мирен на таа слика.Би требало секој родител да биде таков.

:D Незнам дали е за кажување ама татко ми како е избувлив... тој веќе еднаш направи такво нешто. Само што во мојот случај не беше носот туку окото. Се степав со еден циган, постар од мене. Татко ми слезе и го "дисциплинира".
После што беше...:pos2:цела фамилија на врата:pos2:циркузи

Pa ne smee da si dozvoli devojkata da digne raka ,zatoa sto postoi njutnov zakon akcija reakcija.nikoj ne saka nekoj da mu go povreduva egoto i ne samo toa covecki e da se branis koga ke bides napadnat ednostavno refleks e vo prasanje
Ovaj e mojot 1 post vo odnos na temava i smetam deka e so argumenti poddrzan i cvrsto stojam pozadi nego...

A eden raskrvaven nos za tebe e nisto? Sto treba da ti naprai da te smesti vo kostozglobno vo ohrid da ne mozaty da te sostavat???i da je gi orijavis vo policija i oni ke ti recat ok eve sega ke mu napraime krivicna prijava ,i ke izleze seto toa po 3 meseci na sud na sud ke mu kazat nemoj veke taka da pravis eve ti 6 meseci uslovna kazna i ne ja cepkaj veke,a za zabrana za pristap da mozi ke ti dadat ama dodeka da ja sprovedat ke treba nasilnikot uste 3 pati kontinuirano da go prijavuvas za uslovnata da mu premine vo kaznena i molim te ne mi kazuvaj policija i sudovi zs ovdeka kaj nas nisto ne funkcionira kako sto treba. A za toa udar so pricina ili bez pricina ne se slozuvam bidejki ne smetam deka bilio kakva pricina moze da ima za udari.NASILSTVOTO SO NASILSTVO SE VRAKA,a za toa koj ke bide ubien toa e drugo prasanje........

На ова болдираново мислев. Генерално гледано поентава на темава ми беше дека и машките имаат право да вратат и дека женските некогаш заслужуваат да бидат удрени. Некогаш има причина и тоа оправдана.

Ovaj e mojot 1 post vo odnos na temava i smetam deka e so argumenti poddrzan i cvrsto stojam pozadi nego...
taka e,i jas taka mislam.

На ова болдираново мислев. Генерално гледано поентава на темава ми беше дека и машките имаат право да вратат и дека женските некогаш заслужуваат да бидат удрени. Некогаш има причина и тоа оправдана.
pa da temava,e bas za toa ako devojkata prva udri,a ne obratno.

Vaka sega malce sme nadvor od temata ama ne ti go razbiram delov kade vikas nekoj ke te napadni tebe ili familijata mislis na aramija mislis na decko na sto mislis.......i cvrsto stojam na iskazot deka nema udar so pricina ili bez pricina ako ne ti odgovara cao nema sto fizicki da se presmetuvame i da merime muskuli ,ako ima nekloj odvisok energija neka odi v teretana i neka se iznaudira na bokserska vreka a ne ne covecko bitie.....
pa dobro toj del sto ne go razbiras,objasnet e vo postovite pogore.

Абе мили мои кајганџии темава е за ако те удри женско што ќе направиш а не ако те удри машко. Иначе јас сум на ставот дека кој ќе ме удри многу жестоко ќе му вратам без разлика дали е машко или женско но не се доведувам во ситуација каде ќе бидам удрен пошто пробувам да се се сведе на разумен муабет, па боже мој што ќе биде нека биде. БТВ никогаш не удирам прв ама враќам. Сепак ќотекот е излезен од рајот нели?
Треба да делува воспитно понекогаш.... ХАЈДЕ ДА СЕ ВОЛИМО НЕ ДА СЕ БИЈЕМО:back:

Додека разговараме ми помина една слика низ глава.Се сеќаваш на оној кутар човек што му ја силуваа и убија ќерката давејќи ја со фармерките во Скопје,пред една година.Тој човек јавно одговори дека ако го види пред себе со голи раце ќе го задави убиецот и дека ќе направи се за да замине во затвор за да може да биде поблиску до него.Потоа ми текна на татко ми,прилично крупен човек.Ја замислувам неговата реакција да ме види расплакана со крв на лице.Не треба да викам некого,тоа ми е поентата на муабетот,саматта моја појава ќе допринесе да го снајде истото во најмала рака.Значи нема сила што ќе го задржи тој човек да остане мирен на таа слика.Би требало секој родител да биде таков.
pa kako prvo TI treba da si taa sto ke go spreci od moznosta da nastrada,i bas ne treba nieden roditel da bide takov,roditelite treba da se postrplivi i mnogu popametni od decata.

Ама алекс користи ја опцијата измени да не те спојувам на секое,немој да те изнатепам:pos2:
aleks67 напиша:
pa da temava,e bas za toa ako devojkata prva udri,a ne obratno.
Значи самиот си го даде заклучокот и за него се тепаш по страниве:smir:Да повторам,ако те удри девојка пријави ја во полиција.
aleksa67 напиша:
pa kako prvo TI treba da si taa sto ke go spreci od moznosta da nastrada,i bas ne treba nieden roditel da bide takov,roditelite treba da se postrplivi i mnogu popametni od decata

Како да го спречам,тато тато, не е така како што изгледа,јас го сакам не го прекршувај:)Да не зборуваме од бајки,малце на земја,нема стрплив родител со крваво дете пред себе.

E sega me potseti na edna slucka za ova sto vikas dbela pricina jas iskreno sum protiv nasilstvoto ama ednostavno nekoi raboti coveckiot um ne moze da gi svari.Odime na eden seminar od rabota i ke ima nekoja promocija na materijali i dodeka nie vodime nekoj nevrzan muabet se pojavuva soprugata na eden kolega profesorka na fax.so 2 telohraniteli i nekoi luge od vlada pominuva pokraj nas ni zdravo ni dobar den sednuva na masa go gleda soprugot na sosednata masa,ja spusta rakata dole i so dva prsta mu dava znak mrs odovde a edniot od pridruznicite na nea svaler,i ovoj kolegava ni 2 ni 3 stanuva pobelen celiot i si odi od masa kako da e vinoven za nesto.Objasni mi ti da si na negovo mesto kako bi izreagiral.Jas licno bi ja ubila

Ама алекс користи ја опцијата измени да не те спојувам на секое,немој да те изнатепам:pos2:

Значи самиот си го даде заклучокот и за него се тепаш по страниве:smir:Да повторам,ако те удри девојка пријави ја во полиција.

Како да го спречам,тато тато, не е така како што изгледа,јас го сакам не го прекршувај:)Да не зборуваме од бајки,малце на земја,нема стрплив родител со крваво дете пред себе.
cekaj sega sakas de kazes deka iako znaes deka tatko ti moze da nastrada nema da se obides da go sprecis?i ima strpliv roditel,t.e.pameten roditel ,sto ke znae da presmeta 2+2,i ke znae sto e popametno da napravi,a ne da reagira impulsivno.

Додека твојот смета колку се 2+2 мојот би завршил работа.
И пак ќе повторам:Кристи опција измени да не те спојувам!

E sega me potseti na edna slucka za ova sto vikas dbela pricina jas iskreno sum protiv nasilstvoto ama ednostavno nekoi raboti coveckiot um ne moze da gi svari.Odime na eden seminar od rabota i ke ima nekoja promocija na materijali i dodeka nie vodime nekoj nevrzan muabet se pojavuva soprugata na eden kolega profesorka na fax.so 2 telohraniteli i nekoi luge od vlada pominuva pokraj nas ni zdravo ni dobar den sednuva na masa go gleda soprugot na sosednata masa,ja spusta rakata dole i so dva prsta mu dava znak mrs odovde a edniot od pridruznicite na nea svaler,i ovoj kolegava ni 2 ni 3 stanuva pobelen celiot i si odi od masa kako da e vinoven za nesto.Objasni mi ti da si na negovo mesto kako bi izreagiral.Jas licno bi ja ubila

Прво, јас не верувам дека би дозволил да стигнам до таа точка, да и станам потрчко. А ако веќе ме вара и ме ставила под нога, најверојатно ќе си ја откачам и ќе си тргнам по мој пат. Таа приказна ја затворам, нема што повеќе со неа да се замарам. Несакам ни времето да си го трошам на неа. Тоа не ми се враќа. А што корист што ќе ја претепаш? Ќе ти биде убаво кога ќе ја боксираш, тоа да, ама џабе, не вреди, само повеќе проблеми ќе си створиш.:toe:

@LEANDRA
-se dodeka eden den ne go najdes sreden i tatko ti,a potoa ke dojdes i ti na red,pa togas moze ke ti se pojasni za sto ti zboruvam celo vreme

Алекс сум била во повеќе врски,едноставно немам вкус за насилници.Ниту сум кренала рака,ниту некогаш ќе кренам на машко,сепак јас го избирам партнерот,а тој мора првенствено да користи уста,значи големи се шансите да се разбереме како луѓе.Доколку во овој живот ми се деси да изедам бокс од партнер...кажав.А ако веќе се одмаздувам,наспиење ќе му ја дерам кожата со туп нож:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom