MSN Messenger и се околу него

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
колку што сфатив јас.. треба да го имаш инсталерот.. (за компонентата од месинџерот што те зеза) во случајов мој windows live writer и преку run да направиш одинстал..

тука има за секое посебно ако некој друг има проблем и успее да се снајде со ова: http://messengergeek.spaces.live.com/blog/cns!E3785B1281BBDA1!868.entry?_c=BlogPart

јас сеуште имам проблем со бришењето... на пола uninstal се кочи и морам да ресетирам.. аххх

Дејана, ај вака да пробаме, иди у процесите (Ctrl + Alt + Delete > Processes) и провери дали имаш вакви процеси:

- msmsgs.ece
- msnmsgr.exe
- Некаков процес од Writer-от (најверојатно тој процес би започнувал на "W")

Доколку најдеш некој таков процес иди на тој процес десен клик и стисни End Process, доколку наидеш на сличен процес кој би асоцирал на MSN или на Writer, а за истиот не си сигурна дека тоа е вистинскиот процес, иди на Google и пиши вака: What is <името на процесот> и види за што е тој сомнителен процес, доколку е од Writer-от ондак изгасни го. E сеа следново важи доколку наидеш на некој таков процес, иди у Start > Run и пиши msconfig и иди у делот StartUp и од тука изгасни го истиот процес. Рестартирај го компјутерот и кога ќе се подигне Windows-от, со помош на некој uninstaller обиди се да го избришеш MSN-то/Writer-от.
Е сеа доколку повторно ти ја јави истата грешка, симни го Unlocker, инсталирај го, и одкако ќе го инсталираш оди во C:\Windows\Installer\ и тука на фајлот Writer.msi иди на десен клик и кликни на опцијата Unlocker, одкако ќе го направиш и ова, обиди се со помош на некој uninstaller да го uninstall-ираш MSN-то/Writer-от.

Е сеа ако неможе ни вака, ондак јас се откажувам од случајов и би ти дал совет на Google да пишеш "Delete Writer Beta" или некоја таква варијанта и да видиш дали нешто би ти помогнало :/

Едит: Кога ќе го направиш тоа со Unlocker-от (десен клик > Unlocker) ако несака да се uninstall-ира, пробај дали би можела да инсталираш некоја верзија на 8.* MSN.

Дејана, ај вака да пробаме, иди у процесите (Ctrl + Alt + Delete > Processes) и провери дали имаш вакви процеси:

- msmsgs.ece
- msnmsgr.exe
- Некаков процес од Writer-от (најверојатно тој процес би започнувал на "W")

Доколку најдеш некој таков процес иди на тој процес десен клик и стисни End Process, доколку наидеш на сличен процес кој би асоцирал на MSN или на Writer, а за истиот не си сигурна дека тоа е вистинскиот процес, иди на Google и пиши вака: What is <името на процесот> и види за што е тој сомнителен процес, доколку е од Writer-от ондак изгасни го. E сеа следново важи доколку наидеш на некој таков процес, иди у Start > Run и пиши msconfig и иди у делот StartUp и од тука изгасни го истиот процес. Рестартирај го компјутерот и кога ќе се подигне Windows-от, со помош на некој uninstaller обиди се да го избришеш MSN-то/Writer-от.
Е сеа доколку повторно ти ја јави истата грешка, симни го Unlocker, инсталирај го, и одкако ќе го инсталираш оди во C:\Windows\Installer\ и тука на фајлот Writer.msi иди на десен клик и кликни на опцијата Unlocker, одкако ќе го направиш и ова, обиди се со помош на некој uninstaller да го uninstall-ираш MSN-то/Writer-от.

Е сеа ако неможе ни вака, ондак јас се откажувам од случајов и би ти дал совет на Google да пишеш "Delete Writer Beta" или некоја таква варијанта и да видиш дали нешто би ти помогнало :/

Едит: Кога ќе го направиш тоа со Unlocker-от (десен клик > Unlocker) ако несака да се uninstall-ира, пробај дали би можела да инсталираш некоја верзија на 8.* MSN.

нема ниту еден таков процес...... а ова линкот од Unlocker кога кликам на даунлоуд ме носи на друга страна па коа кликам таму пак назад и така back and fourth а кога идам add tio download bucket ми бара да сум јузер бла бла... енивеј.. влегов во регистрите и направив search на windows live и избришав се што најде.. фолдери.. и сега коа ке пребарам не наога ништо.. но затоа секоја инсталација на мсн од 7.5 до 2009 final beta неможат да се инсталираат бидејки имам понова верзија очигледно која неможам да ја видам ни најдам нигде........:jaj:

Ај пробај од тука да го симнеш анлокерот. Оваа алатка служи доколу има некој процес или некоја глупост од некоја програма моментално која е е активна, со ова програмче уствари му ги прекинуваш сите активности и со тоа автоматски можеш да ја бришеш/преименуваш/преместуваш програмата. Такада ако има нешто со Writer.msi кое моментално е активно со кликање на Writer.msi на десен клик и потоа Unlocker ќе му ги прекинеш сите активности и ќе можеш да ја избишеш програмата. Е сеа ако е до тоа, ондак ова би било решението, а доколку е до нешто друго... појма неам :/

Ја да бев на твое место до сеа ќе го искршев компјутерот :/

Хмм... ај сеа вака, C:\Windows\Installer\ и кога ќе стасаш тука иди вака, Tools > Folder Options > View и тука штиклирај го Show hidden files and folders и иди Apply, доколку има Hidden files or folders ќе ти се појави фајлот/фолдерот (за секој случај ѕирни и у Search пиши "Writer"), доколку најдеш нешто, десен клик и Unlocker, доколку не најде ништо, десен клик на фолдерот Installer и кликни Unlocker и пробај да направиш Uninstall.

Не ќе да е лошо у Run да пишеш regedit и кога ќе ти се отвори прозорот иди Edit > Find... и тука пиши Writer, можеби ќе најде нешто, ако најде нешто ѕирни за што е тоа и кога ќе бидеш сигурна стегни му Delete.

Свака ти час за ова, нема секој нерви за ова :/

Едит: Го избриша постот или ми се чини ? :raz:

Ја да бев на твое место до сеа ќе го искршев компјутерот :/

Хмм... ај сеа вака, C:\Windows\Installer\ и кога ќе стасаш тука иди вака, Tools > Folder Options > View и тука штиклирај го Show hidden files and folders и иди Apply, доколку има Hidden files or folders ќе ти се појави фајлот/фолдерот (за секој случај ѕирни и у Search пиши "Writer"), доколку најдеш нешто, десен клик и Unlocker, доколку не најде ништо, десен клик на фолдерот Installer и кликни Unlocker и пробај да направиш Uninstall.

Не ќе да е лошо у Run да пишеш regedit и кога ќе ти се отвори прозорот иди Edit > Find... и тука пиши Writer, можеби ќе најде нешто, ако најде нешто ѕирни за што е тоа и кога ќе бидеш сигурна стегни му Delete.

Свака ти час за ова, нема секој нерви за ова :/

стварта е што избришав све од регистрите што беше writer i windows live.. симинјам сега инсталација само за writer от, ке го преинсталирам и ке пробам пак да го бришам.. wish me luck:jaj:

Едит: Го избриша постот или ми се чини ? :raz:

да да , сакав да го напишам ова што го правам сега ако успее или неуспее :pipi:

:olee::olee:

Затоа се чудам, пред да пишам имаше пост, пишав... и глеам нема пост :vozbud:

Ајде види што ќе направиш па пиши :)

аааааааааа леле не сум се нарадувала вака ни за нови штикли !!!!!симнав инсталација само за writer- от го преинсталирав и потоа со run>msiexec /x {AC5568AB-C3E3-490E-BE40-50977C12288D}
го избришав!! аааааа, симнувам сега 8.5 по билијардити пат денес wish me luck again:vozbud:

аааааааааа леле не сум се нарадувала вака ни за нови штикли !!!!!симнав инсталација само за writer- от го преинсталирав и потоа со run>msiexec /x {AC5568AB-C3E3-490E-BE40-50977C12288D}
го избришав!! аааааа, симнувам сега 8.5 по билијардити пат денес wish me luck again:vozbud:

Минатиот пат еве што ти кажав, памет у глава :) Значи вака ќе направиме, ако не користиш повеќе бета верзии секој месец од мене имаш пар штикли и тоа од онаа продавницата како се викаше ... :raz: Значи, ако сакаш штикли... бета верзии :nenene:

П.С. Чекам извешрај од инсталацијата на MSN-то 8.5 :)

Симнуваш одново при секое инсталирање? :) :) :)

Симнуваш одново при секое инсталирање? :) :) :)

Сакаш - несакаш мора да симнуваш :) Тоа е само Downloader, а не settup :)

и Акаша како што кажав, после секоја неуспешна инсталација (дел од компонентите како на пример windows live sing in asistant се инсталираат а месенџерот останува неинсталиран) јас пак одново бришам све (windows live instaler од recycle bin) поминувам регистрите и не останува ништо од windows live во PC...

Кај е технологија за жена... :)))

Шала, Д :)

Кај е технологија за жена... :)))

Шала, Д :)

значи проблемов го направил МАЖ!! не јас туку некој кој инцидентно е од истиод род ко што си ти!!! а јас ЖЕНАТА се обидувам да ја исправам бељата како фала што ми даде да се послужам со компјутерот додека на мојот му се менува дел. Толку!

значи проблемов го направил МАЖ!! не јас туку некој кој инцидентно е од истиод род ко што си ти!!! а јас ЖЕНАТА се обидувам да ја исправам бељата како фала што ми даде да се послужам со компјутерот додека на мојот му се менува дел. Толку!

Сакаш да изнервираш жена?
Оневозможи и МСН :)

:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom