Кој е подобар готвач, мажот или жената?

К

*Каталонец*

Гостин
Мажите јас мислам дека се подобри готвачи од жените :)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
да, ама доказ?

има милион и еден доказ!

еве ги најдобрите 10 млади готвачи за 2008 година

1.Jim Burke

2.Gerard Craft

3.Tim Cushman

4.Jeremy Fox

5.Koren Grieveson

6.Michael Psilakis

7.Ethan Stowell

8.Giuseppe Tentori

9.Eric Warnstedt

10.Sue Zemanick

значи 8 машки и 2 женски:smir:

а и воопшто најдобрите готвачи со најбогато иcкуство се мажи :)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Тоа го сакав.
Благодарам :smir:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Мажот е најдобар зашто повеќе се посветува на техниките и љубовта на правење јадења. Тоа му е на него нешто што може да го прави во слободно време, без напнатоста која ја имаат жените секојдневно да го снабдат домот со ручек и све им преминува во механика. Ова е за обичните граѓани случај. . .

А за светските готвачи зошто се мнозинството мажи незнам точно, ама веројатно жената од толку што сака да се дистанцира од типичните одлики на старомоден модел на домаќинка, па у менталитетот им нема место за вакви уживанции :pos2:

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Жените имаат квантитет,мажите квалитет.Најдобрите светски признаени готвачи се мажи но тоа го прават на професионално ниво,тоа им е работа.Жените пак работат милион други работи,доаѓаат дома,чистат,перат,средуваат деца а у меѓувреме успеваат и ручек да направат.На кратко,за мене најдобри готвачи се жените околу мене(жена ми,мајка ми,сестра ми) пошто мене ми е забранет влез во кујна освен кога ми се пие вода:wink:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
pa sega zavisi mislam i mazot i zenata gotvat super. Ama mazive mislam znaet po nekogas da napravat nekoe jadenje OUT OF THIS WORLD. A zeniva obicno gotvat sekoja dnevna hrana..

Б

БејбиГрл

Гостин
Мажите готват подобро само се толку мрзливи за да готват секој ден и таа обврска им ја оставаат на жените :)
И жените би биле подобри готвачи ако е обратно...мажот да мора да прави ручек секој ден, а жената да готви само кога има ќеф и е добро расположена за готвење, тогаш нормално дека готвењето ќе биде со поголема љубов и внимание направено

Toxic Boy

I'M MACEDONIAN!
Член од
27 јуни 2008
Мислења
215
Поени од реакции
3
мажите пошо најдобрите готвачи во светот се мажи

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Мажите готват подобро само се толку мрзливи за да готват секој ден и таа обврска им ја оставаат на жените :)
И жените би биле подобри готвачи ако е обратно...мажот да мора да прави ручек секој ден, а жената да готви само кога има ќеф и е добро расположена за готвење, тогаш нормално дека готвењето ќе биде со поголема љубов и внимание направено
така е, жените требат да прават ручек дома додека мажот е на работа и на тој не му е лесно, тој треба да носи пари а жената да го храни(задоволува):toe:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
па ја мислам дека мажите се подобри готвачи. барем статистиката така покажува колку што видов погоре :)

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
42
Мажите се мрзливи?
Зошто сестра ми бара јадење од мама, а јас сам си правам? :pos2:
Не да се фалам ама најбољи омлет правам у маалото. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom