Кој е подобар готвач, мажот или жената?

да, ама доказ?

има милион и еден доказ!

еве ги најдобрите 10 млади готвачи за 2008 година

1.Jim Burke
2008-jim-burke.jpg

2.Gerard Craft
2008-gerard-craft.jpg

3.Tim Cushman
2008-tim-cushman.jpg

4.Jeremy Fox
2008-jeremy-fox.jpg

5.Koren Grieveson
2008-koren-grieveson.jpg

6.Michael Psilakis
2008-michael-psilakis.jpg

7.Ethan Stowell
2008-ethan-stowell.jpg

8.Giuseppe Tentori
2008-giuseppe-tentori.jpg

9.Eric Warnstedt
2008-eric-warnstedt.jpg

10.Sue Zemanick
2008-sue-zemanick.jpg

значи 8 машки и 2 женски:smir:

а и воопшто најдобрите готвачи со најбогато иcкуство се мажи :)

Мажот е најдобар зашто повеќе се посветува на техниките и љубовта на правење јадења. Тоа му е на него нешто што може да го прави во слободно време, без напнатоста која ја имаат жените секојдневно да го снабдат домот со ручек и све им преминува во механика. Ова е за обичните граѓани случај. . .

А за светските готвачи зошто се мнозинството мажи незнам точно, ама веројатно жената од толку што сака да се дистанцира од типичните одлики на старомоден модел на домаќинка, па у менталитетот им нема место за вакви уживанции :pos2:

Жените имаат квантитет,мажите квалитет.Најдобрите светски признаени готвачи се мажи но тоа го прават на професионално ниво,тоа им е работа.Жените пак работат милион други работи,доаѓаат дома,чистат,перат,средуваат деца а у меѓувреме успеваат и ручек да направат.На кратко,за мене најдобри готвачи се жените околу мене(жена ми,мајка ми,сестра ми) пошто мене ми е забранет влез во кујна освен кога ми се пие вода:wink:

pa sega zavisi mislam i mazot i zenata gotvat super. Ama mazive mislam znaet po nekogas da napravat nekoe jadenje OUT OF THIS WORLD. A zeniva obicno gotvat sekoja dnevna hrana..

Мажите готват подобро само се толку мрзливи за да готват секој ден и таа обврска им ја оставаат на жените :)
И жените би биле подобри готвачи ако е обратно...мажот да мора да прави ручек секој ден, а жената да готви само кога има ќеф и е добро расположена за готвење, тогаш нормално дека готвењето ќе биде со поголема љубов и внимание направено

мажите пошо најдобрите готвачи во светот се мажи

Мажите готват подобро само се толку мрзливи за да готват секој ден и таа обврска им ја оставаат на жените :)
И жените би биле подобри готвачи ако е обратно...мажот да мора да прави ручек секој ден, а жената да готви само кога има ќеф и е добро расположена за готвење, тогаш нормално дека готвењето ќе биде со поголема љубов и внимание направено
така е, жените требат да прават ручек дома додека мажот е на работа и на тој не му е лесно, тој треба да носи пари а жената да го храни(задоволува):toe:

па ја мислам дека мажите се подобри готвачи. барем статистиката така покажува колку што видов погоре :)

Мажите се мрзливи?
Зошто сестра ми бара јадење од мама, а јас сам си правам? :pos2:
Не да се фалам ама најбољи омлет правам у маалото. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom