Препораки за игри

Amacord

high and might богаташ
Член од
24 август 2009
Мислења
474
Поени од реакции
15
Нека не ви е чудно, на крај краева имаме графички стари 4 години.

Заборавивме како изгледа една PC ексклузива :)
Значи не. Играта е слабо оптимизирана факт ... ја за разлика неам графичка стара 4 години. Мене на ултра хај ми е променливо некад пага фпс некад не, а тоа се должи на слаба оптимизираност. Бај д веј оваа игра најочигледно се спрема за конзоли исто, барем така шушкаа дивелоперите на Вичер.

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Нека не ви е чудно, на крај краева имаме графички стари 4 години.

Заборавивме како изгледа една PC ексклузива :)
Во recommended requirements стои GeForce 260 (1 GB) or Radeon HD 4850 (1 GB), Мојава HD 5770 е подобра од 4850 а малце послаба од GTX 260. За процесорот може да се каже дека ми е тапа а и планирам да го мењам нареден месец. Како и да е играта не е воопшто игрива дури и на low, проблемот е до играта според мене.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Чим е толку неоптимизирана, значи да не трошам за џабе нет, немам ѕвер пц...

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Portal 1/2, Half-life 2, Homefront, Operation Flashpoint Dragon Rising/ Red River, се надевам ќе погодам некоја ;)
Homefront е ептен тапа и ептен кратка. Премногу багови има играта -.- :( Другиве одлични ми изгледаат на youtube. Фала многу :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Препорачајте ми некоја ФПС (освен COD), и некоја интересна во стилот на Gird,NFS итн. :)
F.E.A.R. 1/2. Особено 2ката - подинамична е. Кецот е повеќе ориентирана на хоророт.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Штотуку ја пробав The Witcher 2 на AMD 64 x2 5000+ , GeForce 250S , 2GB RAM . Неигриво споро иде.
Донекаде за очекување , рамот и процесорот се минимумот.

Време е за upgrade :)

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Ја инсталирав денес, ја играм на high сетинзи и оди како што треба, ретко на моменти се успорува и за дел од секунда се е по старо.

Инаку играта ми се допаѓа, има сега за сега добра приказна али се спомнуваат повеќе работи од првиот дел, кој го немам играно па имам потешкотии додека да разберам... али во главно играта е повеќе од добра. Ќе видиме натаму :)

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Ја инсталирав денес, ја играм на high сетинзи и оди како што треба, ретко на моменти се успорува и за дел од секунда се е по старо.

Инаку играта ми се допаѓа, има сега за сега добра приказна али се спомнуваат повеќе работи од првиот дел, кој го немам играно па имам потешкотии додека да разберам... али во главно играта е повеќе од добра. Ќе видиме натаму :)
Многу пропушташ . Еден од главните адути на Witcher се баш ликовите. Подхитно кецот , за казна :)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Не ми е јасно, кај мене со HD 5770 и AMD x2 6000+ нејке да извади повеќе од 20 fps без разлика дали играм на low, medium или high. Е сеа рам имам само 2 гига дали е можно рамот да ме заебава?
Имаш дуалкор, ја квадкор.
Имаш послаба графичка исто.Нема веза шо ти подржува DX11.

Kajgana Shop

На врв Bottom