Crysis е легенда игриче, ја играм на многу јака машина на DX-10 (Core 2 Quad 2.4 GHz, Radeon HD 4870, 4 GB RAM) и графиката и е неспоредливо појака од онаа на останатите FPS игри... рефлексии, сенки, волуменозни прашинки и облаци, сончеви зраци поминуваат низ лисја и што ти ја знам друго. Ако ја игра човек на медиум сетинзи не ни може да даде реална оценка за неа, баш поради графиката. A исто и игривоста и е на супер ниво. Можеш комбинации да си правиш за инфилтрација во некој простор и како да ги убиваш тоа корејците. Пукаш во кантичката за бензин закачена на задниот дел од хамерите и со еден куршум го ништиш хамерот, ни РПГ не ти треба со малку памет ако играш. У гума му пукаш и се кине гумата, му завлекува предница на хамерот, се случува и да се истумба ако го гаѓаш додека вози со голема брзина. Значи има и неверојатна физика во играта.
А сега продолжениево Warhead е оптимизирано и за послаби машини. Значи би требало солидни фрејмови да вади на 1024х768 на Core 2 Duo 2.2 GHz, 2 GB RAM и 8600 GTS.
Абе се што е DirectX-10 поштувам. Company of Heroes - Opposing Fronts како стратегија ми беше нешто повеќе од просечна, ама поради графиката ми се засвиѓа играта, утепав едно 3 месеци најмалку на неа, ја свртев едно 5-6 пати и плус на custom ја играв доста.
Brothers in Arms - Hell's Highway не сум ја земал уште, ама и на таа маст ќе и вадам, осеќам
А сега продолжениево Warhead е оптимизирано и за послаби машини. Значи би требало солидни фрејмови да вади на 1024х768 на Core 2 Duo 2.2 GHz, 2 GB RAM и 8600 GTS.
Абе се што е DirectX-10 поштувам. Company of Heroes - Opposing Fronts како стратегија ми беше нешто повеќе од просечна, ама поради графиката ми се засвиѓа играта, утепав едно 3 месеци најмалку на неа, ја свртев едно 5-6 пати и плус на custom ја играв доста.
Brothers in Arms - Hell's Highway не сум ја земал уште, ама и на таа маст ќе и вадам, осеќам