Лакомоста на Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Абе татар јас, прво малку тешко те разбирам ама разбрав дека не обвинуваш нас Македонците дека мислиме дека Македонија е центар на светот. Јас, а верувам и сите други Македонци на форумот не сме ни помислиле дека ние сме почеток на цивилизацијата или нешто слично.

Татар е башта ти, а може и да е албанец. Как'в си ти бе, откоја дупка е изп'лзјала мајка ти, как'в си ти албанец, турчин, циганин, с'рбин, гр'к, б'лгарин как'в? Мај си от породата:drk:

Аман вече.Не балдисахте ли да се карате.Лакомиja е немало заштото са се били,като не са одели тамо да грабат богаства и да живеат со нив.Бугарите са сакали териториите определени от бугарската екзархиja.Това е бил националниеот идеал.
Турциja не беше лакома,та чак до Виена отиде?
Србиja не беше лакома,та чак до Солун сакаше да иди?
Грциja не беше лакома,та чак до Стара планина сакаше да иди?
Македониja сега не е лакома,кога покажува карти като тази погоре?

Види лошо си ме разбрал. Не сметам дека Република Македонија треба да води политика за обединување на цела Македонија (географски гледано). Само сакаме да ни ја признаат историјата и нацијата. Грција и Бугарија го сметаат за закана самото постоње на држава на Македонската нација бидејќи сметаат дека кога тогаш ќе се појават претензии кон тие делови но да се зборува дека Македонија моментално води политика за обединување е повеќе од смешно.

Македонци на форумот не сме ни помислиле дека ние сме почеток на цивилизацијата или нешто слично
Дали ние сме помислиле или не тоа не е ни битно......тоа што е битно е дека ова погоре кажаното е точно:vozbud:

Види лошо си ме разбрал. Не сметам дека Република Македонија треба да води политика за обединување на цела Македонија (географски гледано). Само сакаме да ни ја признаат историјата и нацијата. Грција и Бугарија го сметаат за закана самото постоње на држава на Македонската нација бидејќи сметаат дека кога тогаш ќе се појават претензии кон тие делови но да се зборува дека Македонија моментално води политика за обединување е повеќе од смешно.

Много ми е интересно кога речете да ви признаем историjaта и нациjaта.Како си го представjaте това?Со државни актове такви нешта не се признават.Историja се доказва со артефакти,писменни и неписмени покази.Народ-невиждам как се признава со државни актове,па се признава со течение на времето.Jaзика е истото.

Много ми е интересно кога речете да ви признаем историjaта и нациjaта.
Мене ми е многу интересно кога ќе го чујам бугарското "ние сме един народ в две држави".

И сега? Сакаш заушка?

Мене ми е многу интересно кога ќе го чујам бугарското "ние сме един народ в две држави".

И сега? Сакаш заушка?
Определено от влада нема да го чуеш никога.
Определено нито една влада на светот не признава друга историja или друг народ.Това се доказва со времето.Не е можно да излезе владата и да напише државен акт со признаване на нешто такво.
Език,народ и историja не се признават со државни актове.Това важи за сите држави по света.

А уште посмешно ми е кога државјани на друга држава доаѓаат тука за да не убедат во тоа. :tv:

Много ми е интересно кога речете да ви признаем историjaта и нациjaта.Како си го представjaте това?Со државни актове такви нешта не се признават.Историja се доказва со артефакти,писменни и неписмени покази.Народ-невиждам как се признава со државни актове,па се признава со течение на времето.Jaзика е истото.

Па види ако земеш историја напишана од светски реномирани историчари кои немаат интерес да пишуваат ни во корист на Македонија ни во корист на Бугарија ќе видиш дека има докази. Проблемот е во тоа што само во поново време странски историчари бараат докази на терен и пишуваат свои трудови. Претходно се што знаел светот за историјата на една земја е тоа што историчарите од таа земја ќе го напишеле, што не секогаш е точно. Исто така научно е докажано (од Германски генетичари) дека луѓето кој живеат на територија на Македонија имаат различен карактеристичен ген од карактеристичните гени кои ги имаат другите националности на балканот. Најслични гени сме имале со Италијанците но и тие се разликуваат. Сигурно за ова слушаш првпат затоа што на бугарските медиуми не им одговара да го објават.
Се додека ние балканците се држиме за историјата која ја пишуваат балкански историчари кои се на платен список на некоја влада ќе гинеме во бесмислени војни.

Междудржавно право е отговора на прашането.
Кое меѓудржавно право? :pos2:
За да се вклучи меѓународно право, треба да има спор меѓу две држави, за од криво да стане право.

Кој го создава спорот? Кој кого убедува во нешто? :uvo: Незнам, јас не доаѓам по бугарски форуми да ве убедувам дека сте Македонци :jaj:

Кое меѓудржавно право? :pos2:
За да се вклучи меѓународно право, треба да има спор меѓу две држави, за од криво да стане право.

Кој го создава спорот? Кој кого убедува во нешто? :uvo: Незнам, јас не доаѓам по бугарски форуми да ве убедувам дека сте Македонци :jaj:

Да виде некаде да те убедувам дека си бугарин? Междудржавно право е предмет за учене на факултет.Ако некоj учи надворешни работи ке ти каже подобре.Има междудржавно право во света.

Па целото присуство тука на членовите од Бугарија се сведува на тоа, активни на два подфоруми - историја и политика, приложуваат "историски факти", "записи"...убедуваат некого во нешто.

Ајде, вратете се на дискусијата.

Па целото присуство тука на членовите од Бугарија се сведува на тоа, активни на два подфоруми - историја и политика, приложуваат "историски факти", "записи"...убедуваат некого во нешто.

Ајде, вратете се на дискусијата.

Аха между сухото ке гори и мокрото.Това сакаш да кажеш.
Па темата беше лакомоста на БГ.Интересно кое вие наричате лакомост?Кога БГ е била лакома?

Никогаш, секогаш давала на другите, како на пример радиоактивни тенкови за во отпад, пасоши и слично :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom