Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.983
Поени од реакции
16.418
Офци, господ ви дал ви го сечете, со кој памет? Да не забегаваме од темата. ФАКТ е дека сте ебиветер клуб и дека ова ќе е само на кратко коа ќе нема спонзор коа ќе треба да испаѓате сигурно нема да ве земе никој, и далеку од тоа дека ќе прошируваат лига за вас. :helou:
Ти среќен ќе си оваа година ако ја прошират лигата за вас и за Пелистер? (не дека ќе ја прошират, ама надевајте се)
Ако си среќен што ќе играте во прва лига по нечесен пат, нека ви служи на чест..прави навивачи сте..
Во моментот вие сте тој ебиветер клуб, без разлика на минатото што го имате ;)
Остајте ги навивачите на Шкендија нека си слават титулата, сосема заслужено...:smir:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Па Македонски клуб да има во Албанија или Косово, државата ќе стои ли позади него ?

Не ние сме клуб со Историја, клуб со цела армија НАВИВАЧИ и да не објаснувам ако не знаеш кој е Вардар твој проблем.
Ете бе и сам кажуваш...ете зошто Шкендија не е како другите тимови со кои вие ја споредувате.И покрај се што претрпе клубот сепак сеуште постои...

Да се согласувам имате историја,имате традиција....ама ова цела армија навивачи некако не ми оди...или ги имате само кога се борите за титула!
Секоја чест за тие кои одат и сега на мечевите на Вардар ама и самите знаете дека таа армија чека некој силен противник на Вардар па да оди на негов натпревар.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Па Македонски клуб да има во Албанија или Косово, државата ќе стои ли позади него ?

Не ние сме клуб со Историја, клуб со цела армија НАВИВАЧИ и да не објаснувам ако не знаеш кој е Вардар твој проблем.
Navivaci samo vo Skopje....Where is Tetovo ?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
Ти среќен ќе си оваа година ако ја прошират лигата за вас и за Пелистер? (не дека ќе ја прошират, ама надевајте се)
Ако си среќен што ќе играте во прва лига по нечесен пат, нека ви служи на чест..прави навивачи сте..
Во моментот вие сте тој ебиветер клуб, без разлика на минатото што го имате ;)
Остајте ги навивачите на Шкендија нека си слават титулата, сосема заслужено...:smir:
Прво сметам дека си доволно паметен не знам што ти е со постов. Иди во било која тема каде што пишувам пр. Вардар и прочитај ги моите последни 20 постови и што пишувам на крај на постот: НЕ ЗА ПРОШИРУВАЊЕ НА ЛИГАТА !! И воопшто не се радувам се срамам но тоа е друга приказна. Од друга страна ради ваквите "навивачи" кој се радуваат на порази и на пропастот на Вардар одколку на победи и титули на сопствениот клуб сакам да се прошири лигата.

Па и ја тоа викам да ги оставиме да слават, а не да се ситат на нашиот пропаст по форуми. :)

@Toni

Само едно прашање до тебе. Каде беше таа ваша 8-9000 илјадна армија лани во втора лига ? Секој навивач сака да иде на трибина и да гледа победи, и да нема победи многу навивачи ќе се вратат само да нема такви луѓе што се алчни за пари и го крадат клубот 24/7.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.983
Поени од реакции
16.418
Прво сметам дека си доволно паметен не знам што ти е со постов. Иди во било која тема каде што пишувам пр. Вардар и прочитај ги моите последни 20 постови и што пишувам на крај на постот: НЕ ЗА ПРОШИРУВАЊЕ НА ЛИГАТА !! И воопшто не се радувам се срамам но тоа е друга приказна. Од друга страна ради ваквите "навивачи" кој се радуваат на порази и на пропастот на Вардар одколку на победи и титули на сопствениот клуб сакам да се прошири лигата.

Па и ја тоа викам да ги оставиме да слават, а не да се ситат на нашиот пропаст по форуми. :)
Неам прочитано постови, за тоа те прашувам дали си или не си за проширување на лигата.
Јас не се ситам на поразите и кризата на Вардар што е моментално, додуша не е моментално, ама друг муабет е тој..туку како што си посадиле така ќе си жнеат, неможи ако е Вардар и ајде сеа заради него да се прошири лигата, во никој случај.
Како што можеа многу клубови да играат во 2ра, 3та лига, така можи и Вардар да игра, нема да биди никаков проблем, е сеа ако се доволно кадарни ќе си се вратат за брзо време во лигата.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
@Комита Ултрас

Очекував дека ќе го кажеш ова....ама во втора лига ние сме имале по 3000-4000 публика,а на поинтересни натпревари и 5000.

А вие во прва лига ни 1000 не можете да соберете.Без разлика кој управува со клубот...тоа не може да ги спречи луѓето што го сакаат клубот да одат да го гледаат.
Знам и Шкендија имала вакви лопови во управата ама никогаш не имала под 2000 публика.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
Неам прочитано постови, за тоа те прашувам дали си или не си за проширување на лигата.
Јас не се ситам на поразите и кризата на Вардар што е моментално, додуша не е моментално, ама друг муабет е тој..туку како што си посадиле така ќе си жнеат, неможи ако е Вардар и ајде сеа заради него да се прошири лигата, во никој случај.
Како што можеа многу клубови да играат во 2ра, 3та лига, така можи и Вардар да игра, нема да биди никаков проблем, е сеа ако се доволно кадарни ќе си се вратат за брзо време во лигата.
:aplauz:
Реков јас паметен си. Се согласувам со постов потполно. Али ете на некој му одговара да играме прва лига.

П

Паспарту

Гостин
Прво, лигата нема да се проширува (ако се) поради Вардар, него Вардар е трн во око па сите сте се фатиле за тоа дека поради него се проширува.

Второ, кога Синан Идризи дигна раце од Шкендија, на натпреварот против Вардар (а и сите после тоа) во Тетово немаше повеќе од 200 (двеста) гледачи. Со тоа дека имало 4000 во секое време може да ги лажете децана од по 10-11 години... Но исто така точно е дека секогаш кога Шкендија имала стабилен спонзор (во последниве 10тина години), имала и најголема домашна посетеност во лигата.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
@Комита Ултрас

Очекував дека ќе го кажеш ова....ама во втора лига ние сме имале по 3000-4000 публика,а на поинтересни натпревари и 5000.

А вие во прва лига ни 1000 не можете да соберете.Без разлика кој управува со клубот...тоа не може да ги спречи луѓето што го сакаат клубот да одат да го гледаат.
Знам и Шкендија имала вакви лопови во управата ама никогаш не имала под 2000 публика.
Еве едно прашање до тебе, чисто да видим како ќе ми одговориш...
Како е можно кошарка и ракомет да има по 5-6 000 гледачи (на Мзт-Работнички имаше 8 000, а ракомет на Пелистер има по 5-6 000), а у фудбал еве освен вие ретко да има над 2 000 гледачи...? Мора да има причина мислим.. :)

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Како е можно кошарка и ракомет да има по 5-6 000 гледачи (на Мзт-Работнички имаше 8 000, а ракомет на Пелистер има по 5-6 000), а у фудбал еве освен вие ретко да има над 2 000 гледачи...? Мора да има причина мислим.. :)
eve odgovorot....

Ne e do kvalitetot ! teteks i da bese shampion poveke od 2.000 dusi vo Stadion nikogas nema da imase (znaes i sam kolku Makedonci vo Tetovo imat i od niv kolku navivat za teteks)....isto taka i Horizont od Turnovo,Metalurg,Skopje,Rabotnicki,Renova,Sileks.
A za Shkendija,Vardar Pelister drugo e ....Ne e isto zs Shkendija e gordosta na Tetovo i da nema kvalitet ke imaa posetnost kako imase lani (sekoja utakmica vtora liga po 4.000 dusi) isto taka i Vardar Pelister ako imat kvalitet ke imat i publika ama za drugite dzabe investicija se !

Член од
20 мај 2011
Мислења
5
Поени од реакции
1
a koga posleden pat vojvodite bile na kosarka ili rakomet?

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
eve odgovorot....

Ne e do kvalitetot ! teteks i da bese shampion poveke od 2.000 dusi vo Stadion nikogas nema da imase (znaes i sam kolku Makedonci vo Tetovo imat i od niv kolku navivat za teteks)....isto taka i Horizont od Turnovo,Metalurg,Skopje,Rabotnicki,Renova,Sileks.
A za Shkendija,Vardar Pelister drugo e ....Ne e isto zs Shkendija e gordosta na Tetovo i da nema kvalitet ke imaa posetnost kako imase lani (sekoja utakmica vtora liga po 4.000 dusi) isto taka i Vardar Pelister ako imat kvalitet ke imat i publika ama za drugite dzabe investicija se !
И пред 3-4 години Вардар беше у први три екипи (значи се бори за титула), немаше многу гледачи... исто и Пелистер лани добро се држеше па пак немаше многу гледачи,А ако се прави разлика пред 10-тина години у фудбал ќе видиш дека на Вардар редовно имало многу гледачи, Пелистер, како и Победа, а за другиве спортови сега како е: Пелистер 3 место ракомет 5-6 000, МЗТ лани беше на средина на табела исто многу можеше да собере, исто и у Куманово, Велес итн.. иако тие се доле на табела... тоа се должи на тоа што првите екипи у последно време у кошарка и ракомет многу напреднале, затоа редовно репрезентациите идат на ЕП ( некогаш и СП) и се у први 10 у Европа, ако не и у свет..., а репрезентативците у ракомет 90% играат у Македонија, а кошаркариве 50%... Еве ти ја разликата :wink:

--- надополнето ---

a koga posleden pat vojvodite bile na kosarka ili rakomet?
омгг.. мора секаде да пишеш, а ни самиот незнаеш што пишуваш :tapp: Ај прочитај пак што пишав, па размисли некое време што сум пишал па цитирај ме ;)

Член од
20 мај 2011
Мислења
5
Поени од реакции
1
И пред 3-4 години Вардар беше у први три екипи (значи се бори за титула), немаше многу гледачи... исто и Пелистер лани добро се држеше па пак немаше многу гледачи,А ако се прави разлика пред 10-тина години у фудбал ќе видиш дека на Вардар редовно имало многу гледачи, Пелистер, како и Победа, а за другиве спортови сега како е: Пелистер 3 место ракомет 5-6 000, МЗТ лани беше на средина на табела исто многу можеше да собере, исто и у Куманово, Велес итн.. иако тие се доле на табела... тоа се должи на тоа што првите екипи у последно време у кошарка и ракомет многу напреднале, затоа редовно репрезентациите идат на ЕП ( некогаш и СП) и се у први 10 у Европа, ако не и у свет..., а репрезентативците у ракомет 90% играат у Македонија, а кошаркариве 50%... Еве ти ја разликата :wink:

--- надополнето ---

омгг.. мора секаде да пишеш, а ни самиот незнаеш што пишуваш :tapp: Ај прочитај пак што пишав, па размисли некое време што сум пишал па цитирај ме ;)
pisuvas pisis pisuvam pisiv pisav, samo ova razbrav sega od tebe
a za toa pogore ni samiot ne znaes sto zbouravas, spomena samo 2-3 ekipi i spored toa celiot sport e podobar na kvalitet:tapp:
togas i futbalot e dobar, ako se znae deka nie odime po prosek 8000 vo stadion :toe:

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
pisuvas pisis pisuvam pisiv pisav, samo ova razbrav sega od tebe
a za toa pogore ni samiot ne znaes sto zbouravas, spomena samo 2-3 ekipi i spored toa celiot sport e podobar na kvalitet:tapp:
togas i futbalot e dobar, ako se znae deka nie odime po prosek 8000 vo stadion :toe:
Ти кажав кај играат меѓу себе, а секогаш кога гостуваа има редовно по 4-5 000... значи Куманово, Кавадарци, Битола, Велес, Струмица. Значи има народ што сака да ја гледа својата екипа вклучително и овие што ги пишав. Тоа дечко значи дека има квалитет.
А за болдот ако беше така сите ќе сакаа да го гледаа фудбалов, исто и шкендија (освен вас)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Споредуваш кошарка и ракомет со фудбалот! Тие што одат на ракомет одат затоа што им се допаѓа ракометот,тие на кошарка поради кошарката...тие на фудбал поради фудбалот.

Ете и јас да те прашам тогаш....ако не ти се допаѓа фудбалот зошто одиш на стадион тогаш??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom