A ne mislis deka i malku ima vlijanije golemata podrska od publikata? sekako vikanje, piskanje, svirezi i mnogu drugo gi plasi igracite i sudijata
Se naucile so po 200-300 gledaci vo utakmica, pa ke gledat 8000-9000, normalno deka ke si vlijae malku
ne vikam deka nema pritisok od publikata, ima ama toa e normalno u fudbal be majkata
Ne vikam deka sredbata koja ja pobedija 1-0 od penal bese so sudije i picku mater,ama odlukata da ne i se dade penal na Shkendija upropasti celata utakmica
A deneska, sumljivo mi izgledase odlukata na sudijata kako da e celovo isplanirano scenarijo, potoa pritisok od publikata imase,da ama i igracite si pokaza zelba a i podobra igra od igracite na teteks, sosema sasluzena pobeda
malku nepotrebno seto toa frlanje predmeti od publikata, ama se gleda deka i rakovodsvoto i na shkendija raboti na toa da si odrzi malku red:smir:
Незборам за таков притсок од публиката...
Нормално е во толку народ некој да фрла по теренот со предмети (зборам нормално е во држава како Македонија). Зборам за задкулисни работи, во кои навивачите немаат никаква улога. Бар вие знаете што се се има случувано во вашиот тунел низ годините...
Што ако ФК Скопје нема публика, кога секој меч има милион притисоци???
Навивачите не играат голема улога тука, повеќе се како декор на утакмиците...
Нормално, не е сееедно да играш пред 10 000 публика и пред 100, но тоа немора ништо да значи. Работата е што противничките играчи се под психолошки притисок дека во секој момент некој може да влезе и да ги растепа...
Кој им гарантира безбедност???
И кај нас има понекогаш (порано скоро секогаш имаше бајаги публика на вардар) голем број на публика, па ретко се случуваат такви настани, а кај вас секој меч беше иста приказна... Годинава победувате па затоа изгледате како кутрите мали хрчки, али да губите на полувреме на некој меч, има да игра тунелот...
Е тоа е неспортското, за кое немате право да се буните, ниту пак да се гордеете...
Си знаете бре нема што да ви објаснувам. Глупо е да се чукате во гради со такви работи, демек овие се плашеле оние се плашеле, кога знаете какви двојни аршини има во државава...
И нигде не реков дека победата била незаслужена...
Сосема заслужено победивте, нема тука збор околу тоа. Шкендија е можеби и најдобра екипа годинава во лигата и највеќе ја заслужува титула и многу веројатно дека ќе ја освои, освен ако не се случи некое чудо до крај.
Металург барем засега игра поштено без местење на утакмици а тоа дефинитвно не е начин да се освои лигава
Имав доста информации околу мечов од луѓе блиски до управата на тетекс. Реков, да беше тетекс тим без навивачи, уште одма ќе ви го пуштеа мечот, али не ги прифатија вашите пари и си одиграа достојно.
Тоа што лежеле си е тактика, и пак е глупо да се буните. Знам како е, кога ти треба резултат, а противникот несака да стане од теренот...
Али тоа е фудбалот, тактиката пред се, да ја немаше неа, подобриот (оној со повеќе квалитет) ќе победуваше секогаш...