Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Ќе биде смешки лигата наредната сезона. И оваа беше жива смешка, ама наредната ќе биде ептен. Второлигашите ни криви ни должни, по сила на приликите ќе си играат во Прва лига. Тие што требаше да испаднат од Прва лига, исто така ни криви ни должни ќе си останат во лигата. Поранешните шампиони, Македонија, Слога и Победа ќе ги нема. Што ќе ни се. Тука се Милано, Скопје .... врвни екипи. Жал ми е за ФК.Скопје и за нивната „управа“. Од идната сезона ќе мора да гледаат натпревари од трибина. Не ќе може на сред игралиште да се тегнат со судиите и гостинските играчи. :tapp:

Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
Ќе биде смешки лигата наредната сезона. И оваа беше жива смешка, ама наредната ќе биде ептен. Второлигашите ни криви ни должни, по сила на приликите ќе си играат во Прва лига. Тие што требаше да испаднат од Прва лига, исто така ни криви ни должни ќе си останат во лигата. Поранешните шампиони, Македонија, Слога и Победа ќе ги нема. Што ќе ни се. Тука се Милано, Скопје .... врвни екипи. Жал ми е за ФК.Скопје и за нивната „управа“. Од идната сезона ќе мора да гледаат натпревари од трибина. Не ќе може на сред игралиште да се тегнат со судиите и гостинските играчи. :tapp:
А што е твојот Металург повеќе и подобар од Скопје освен нели што имате повеќе средства?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
А што е твојот Металург повеќе и подобар од Скопје освен нели што имате повеќе средства?
За успех во лигата и резултати на тимот токму тоа е најпотребно, а не аматерски играчи кои легачат на терен и екипи кои едвај кубурат и чекаат прва прилика да продадат некоја утакмица за да ги платат и така слабите играчи.

Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
За успех во лигата и резултати на тимот токму тоа е најпотребно, а не аматерски играчи кои легачат на терен и екипи кои едвај кубурат и чекаат прва прилика да продадат некоја утакмица за да ги платат и така слабите играчи.
Епа за наредна сезона се најавуваат вложувања во клубот... можеби не како во Металург ама повеќе отколку во половина од клубовите во прва лига. А за аматерски играчи, па зар во нашава лига има професионалци...:tapp: А доколку не си го гледал Скопје незнам како може да збориш за легачење на играчи (освен кога тоа го наложува резултатот) кога играат напаѓачки фудбал и убав за око.:toe:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
Епа за наредна сезона се најавуваат вложувања во клубот... можеби не како во Металург ама повеќе отколку во половина од клубовите во прва лига. А за аматерски играчи, па зар во нашава лига има професионалци...:tapp: А доколку не си го гледал Скопје незнам како може да збориш за легачење на играчи (освен кога тоа го наложува резултатот) кога играат напаѓачки фудбал и убав за око.:toe:
Ако на тим кој игра во Втора лига и главна цел му е да стигне до 3-4 место за да игра бараж и да ја продаде утакмицата, е*и му матер на тој тим.

Инаку не зборувам конкретно за Скопје, туку за сите екипи кои им е цел тоа што го споменав.

Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
Точно.:smir:
До оваа сезона (би рекол и до полусезона) тоа и му беше целта на тимот. Ама од полусезона па наваму ти кажав што се случува, посериозно се сваќаат работите и има успех.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
ПОБЕДА че ВОСКРЕСНИ!!!!

СИГУРЕН СУМ!!!

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
ПОБЕДА че ВОСКРЕСНИ!!!!

СИГУРЕН СУМ!!!
Е ако де, кога ќе воскресне секоја година на тој датум ќе си викаме Победа Воскресна-Вистина Воскресна.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Е ако де, кога ќе воскресне секоја година на тој датум ќе си викаме Победа Воскресна-Вистина Воскресна.

Море ама ме заеба....бравосссс!!!

Како и да е околу ПОБЕДА и расформирана појче че се крева прашина отколку околу твојот селски клуб!!!

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Најинтересното е тоа што оваа одлука од страна на УЕФА беше добиена уште поодамна. Но сепак Миле Спирковски не ги изрече казните и чекаше како наводно да се објавиле во службен весник.
Ке погоди ли некој зашто е тоа така?:kesa:

Сега ке видат Прилепчани колку тоа добро ја води ФФМ, Харалампие Хаџиристевски - Дон Хари!

ПС. Олаф чекам реакција!-знам дека читаш!:smir:

superstarpizza напиша:
Најинтересното е тоа што оваа одлука од страна на УЕФА беше добиена уште поодамна. Но сепак Миле Спирковски не ги изрече казните и чекаше како наводно да се објавиле во службен весник.
Ке погоди ли некој зашто е тоа така?
:kesa:

Сега ке видат Прилепчани колку тоа добро ја води ФФМ, Харалампие Хаџиристевски - Дон Хари!

ПС. Олаф чекам реакција!-знам дека читаш!:smir:
poserposerposerposer

Трагедија - Комедија

Прилепска Победа наредните осум години ќе биде надвор од македонскиот фудбал
ФИФА во петокот со допис ја известила ФФМ дека мора да ја исклучи “Победа” од домашното натпреварување уште во актуелната сезона и да и забрани настап во наредните седум сезони. Македонската федерација одлуката ја спроведува од денеска по службеното објавување во Мак-фудбал. Ова е причината поради која ФФМ дозволила прилепскиот тим да се натпреварува во првенството викендов, иако знаеле за забраната.

Шампионатот ќе заврши регуларно велат од ФФМ бидејќи веќе се комплетирани 50 проценти од третиот круг и со тоа првенството има легитимитет. Во преостанатите три кола, екипите кои требаше да играат против “Победа”, службено ќе ги добијат натпреварите и бодовите. Со најновиот развој на ситуацијата сега само една екипа ќе игра бараж, а тоа секако ќе биде “Милано” поради огромната бодовна дистанца за останатите екипи.

Нема директно испаѓање бидејќи ФФМ ги исклучи “Македонија Ѓорче Петров” и ”Слога Југомагнат”, а сега со суспензијата на ”Победа” останува само еден состав да се бори во бараж против четврто-пласираната екипа од втората лига.

Победа има суспензија од УЕФА за лажирање на натпреварот против Пјунмик од квалификациите во шампионската лига, ги загуби споровите кај сите надлежни инстанции, по што мораше да ги почитува одлуките за осумгодишна суспензија од меѓународните натпреварувања.

ФФМ процени дека нема потреба да ја санкционира дополнително ”Победа”. Така беше се до петокот кога ФИФА практично и наложи на нашата федерација да спроведе суспензија и на домашно ниво.

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
За средствата не зборувам, не е благодарно да се зборува за тоа. Денес имаат пари утре може ќе немаат. Јас би сакал сите клубови да имаат пари како Металург.
Разликата е во организацијата на клубот. Во Металург нема управа од типот на одредени лица од ФК.Скопје што ќе влечат на терен судии и ќе пцујат покрај аут линија 90 минути. Пред соблекувалната има повеќе луѓе отколку на трибина. Извини, ама кој видел знае како е кога игра Скопје, а како е кога игра Металург. Навистина играат убав фудбал оваа години и имаат многу бодови од гости, каде што не може да се врши притисок врз судии. Ама Втора лига и Прва лига се две различни приказни.
Со овие навики што ги има сега Скопје како домаќин, пола натпревари ќе ги игра на неутрален терен. Ќе мора да го сменат пристапот кон организацијата на натпреварите.
Најмногу ми е мерак за навивачите. Како за локален клуб ФК.Скопје има солидна навивачка група.

Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
За средствата не зборувам, не е благодарно да се зборува за тоа. Денес имаат пари утре може ќе немаат. Јас би сакал сите клубови да имаат пари како Металург.
Разликата е во организацијата на клубот. Во Металург нема управа од типот на одредени лица од ФК.Скопје што ќе влечат на терен судии и ќе пцујат покрај аут линија 90 минути. Пред соблекувалната има повеќе луѓе отколку на трибина. Извини, ама кој видел знае како е кога игра Скопје, а како е кога игра Металург. Навистина играат убав фудбал оваа години и имаат многу бодови од гости, каде што не може да се врши притисок врз судии. Ама Втора лига и Прва лига се две различни приказни.
Со овие навики што ги има сега Скопје како домаќин, пола натпревари ќе ги игра на неутрален терен. Ќе мора да го сменат пристапот кон организацијата на натпреварите.
Најмногу ми е мерак за навивачите. Како за локален клуб ФК.Скопје има солидна навивачка група.
Разликата во организацијата е евидентна. Пред да дојде Минчо кај вас и вие бевте никакви во тој дел. Не дека сте тепале судии или играчи ама сепак секој натпревар го пцуевте Будо.:) Е сеа во Скопје се надевам дека ќе се сменат навиките пошто прва лига е многу по ригорозна за такви работи. А и нема да му одговара на човекот кој ќе вложува во тимот поради тие причини да игра секоја втора недела на неутрален терен.

А сега за Победа малце. Искрено жал ми е за навивачите ама за клубот ама ич не ми е. Само казната нели гласеше исклучување на Победа од европски натпреварувања во наредните 8 год. Од каде сега испадна ваква казна. Ова го има само кај нас... Како може да исклучиш еден тим воопшто да не се натпреварува во било која лига па макар било тоа и од последна кај нас 4-та лига:tapp: Ова дефинитивно значи смрт за Победа освен доколку не се фузираат со некој друг клуб па да опстанат некако.

Вчера имаше и уште една вест од ФФМ во врска со лиценцирањето која ја пуштија задно со оваа за Победа најверојатно со цел да помине така неприметно. Како само си се наредија клубовите на Брацо, Идризи и Ѕинго за Европа...:tv:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Разликата во организацијата е евидентна. Пред да дојде Минчо кај вас и вие бевте никакви во тој дел. Не дека сте тепале судии или играчи ама сепак секој натпревар го пцуевте Будо.:) Е сеа во Скопје се надевам дека ќе се сменат навиките пошто прва лига е многу по ригорозна за такви работи. А и нема да му одговара на човекот кој ќе вложува во тимот поради тие причини да игра секоја втора недела на неутрален терен.

А сега за Победа малце. Искрено жал ми е за навивачите ама за клубот ама ич не ми е. Само казната нели гласеше исклучување на Победа од европски натпреварувања во наредните 8 год. Од каде сега испадна ваква казна. Ова го има само кај нас... Како може да исклучиш еден тим воопшто да не се натпреварува во било која лига па макар било тоа и од последна кај нас 4-та лига:tapp: Ова дефинитивно значи смрт за Победа освен доколку не се фузираат со некој друг клуб па да опстанат некако.

Вчера имаше и уште една вест од ФФМ во врска со лиценцирањето која ја пуштија задно со оваа за Победа најверојатно со цел да помине така неприметно. Како само си се наредија клубовите на Брацо, Идризи и Ѕинго за Европа...:tv:

Казната според сите правила и прописи си важи за сеопфатно отстранување на клубот, само што тогаш Прилепчани му “веруваа“ (се надевам дека веке не) на ДОНот кој ги замајуваше дека тој ке ја спаси Победа.

Бродот наречен “Македонски Фудбал“ со ова и дефинитивно почна да тоне.
Се надевам дека нема да одиме премногу длабоко!

ПС. Три Шампионски клубови се исклучени до сега........To be continued!

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Ова не е идеја што потекнува од ФФМ. Вчера имаше соопштенија дека ФФМ реагира по налог на ФИФА. Мене ми е нејасно зошто ФИФА барала 8 годишна сузпензија за Победа од фудбалот воопшто? Не верувам. Тоа е спортска организација, а не кривичен суд. Може Победа да ја вратат во најнизок ранг, ама ваква целосна суспензија ми нема логика. И што после 8 години? Од каде ќе почне Победа? Од каде што застана годинава?
И уште една дилема имам. Што ако се формира клуб со име Победа 2010. Истите фудбалери истата управа (без казнетиот Ацуле). Дали некој ќе им забрани настап од најниска лига?
Нема да ме зачуди доколку некој од ФФМ не ја разбрал пораката т.е. погрешно ја превел на македонски.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.221
Само едно нешто не ми е јасно сега, и ако знае некој нека ми одговори. Значи со влегувањето во прва лига се е океј, мешутоа колку екипи ќе испаѓаат од втората лига??? Кој ќе ги замени тие три екипи кои оваа година ќе влезат директно во прва лига. Имаме три тима кои се суспендирани, и тие нема да идат во втора лига како испаднати. Значи има три празни места. Е сега прашањето е дали сите шампиони на третите лиги ќе влезат во втора, а од лигата ќе отпаднат Влазерими и Охрид, или пак ќе има некои други класификации. Ако идеме како што беше до сега, тогаш имаме три двојки во баражот по кои би се одлучиле второлигашите. Но која би била шестата екипа во баражот :) Дали тоа ќе биде Влазерими како последни од втора лига, или пак и они ќе опстанат а во баражот ќе влезат шампионите од четирите трети лиги, плус двете од групите 1 и 2 од северот, кои требаше да играат прелиминарен бараж за да стигнат до главниот бараж??
Знае ли некој нешто околу ова???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom