Машински Факултет

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Ако има некој инфо како се поминува кај
- Татјана Кандикјан
- Звонимир Костиќ
- Александар Мојсовски
:helou::helou:

Мојсовски е релативно добар и лесно се поминува доколку учиш :Р
јас минатиот семестар положив 3 предмети кај него и како совет би ти препорачал кога ќе полагаш да одговараш кратко и јасно, и да пишуваш само она за што си 100% сигурен дека е точно, зошто смета и негативни поени :)
И глеј за испит да ги знаеш следниве прашања:
Енталпија на влажен воздух, Прв закон на термодинамика, сушење, коефициент на пренос на топлина. :)

Денеска имаше пожар во новата зграда на Машински.
Ние требаше да имаме презентација со професор од Белград за фирмата Аутодеск и одеднаш надојде чад, излетаа професорите да видат што се случува и ни соопштија да ја напуштиме просторијата.
Едвај излеговме, ке се угушевме во чадот од кој беше опфатен вториот и третиот спрат од зградата.
Проблемот беше во инсталацијата, а чудно никаков аларм не се активираше.
Тоа и беше тема на нашиот муабет кој го правевме со колегите откако излеговме од зградата.Имаше премногу чад а ниту еден аларм не се активираше.
Не зачуди тоа што во таква зграда во која што се чуваат вредни работи да нема аларм.Потоа дојдоа пожерникарните камиони кои морам да кажам пристигнаа за време од 6-7 минути, што на нас ни се виде многу брзо.
Вие знаете нешто за оваа случка или...?

колку изгоре од факултетот?
Само вратата на трети спрат бидејки во тој дел откажала инсталацијата а потоа професорите и персоналот брзо реагираа само не видов со што гасеа, бидејки имаше многу чад.
Генерално земено, многу повеке чад имаше отколку оган, ке се загушевме дур се симнавме по скалите.

ајде некој нека каже како се поминува кај Радмил Поленаковиќ (МЕНАЏМЕНТ НА МАЛИОТ БИЗНИС)...како е на колоквиум,колку прашања дава,дали остава теоретски прашања за колоквиум,семинарски,програми итн.... :wink:

Дечки знаете ли кога ни е колоквиумската недела, од кој до кој датум?

Imam edno prasanje na masinski sum prva godina ne mi e popolnet indeksot me buni toa pred predmetot sto pisuva M1-1,M2-1 dali toa treba da se pisuva vo indeks ?

A elektrotehnika i elektronika koga se polaga?
Jas sum na dizajn i ovaa godina ke polagame pred komisija posto na novata generacija go ukinaa elektrotehnika a jas go nemav polozeno minatata godina, i sega ne znam na koj datum ke se polaga pred taa komisija.
Znae li nekoj?:toe:

Imam edno prasanje na masinski sum prva godina ne mi e popolnet indeksot me buni toa pred predmetot sto pisuva M1-1,M2-1 dali toa treba da se pisuva vo indeks ?
тоа не треба, треба само проф. д-р. тој и тој, предметот, кредити, друго не треба.

A elektrotehnika i elektronika koga se polaga?
Jas sum na dizajn i ovaa godina ke polagame pred komisija posto na novata generacija go ukinaa elektrotehnika a jas go nemav polozeno minatata godina, i sega ne znam na koj datum ke se polaga pred taa komisija.
Znae li nekoj?:toe:
:nenene:не е укинат, ке го полагаат во 4-ти семестар..

Одлука за електротехника
Термни за први тестови

четврта година сум и се двоумам дали да одам на машиски факултет или архитектура?! може ли да ме посетува некој нешто? треба да изберам предмети за матура и во збрка сум ептен...

Матурант сум и се двоумам помеѓу машински факултет и архитектура ај посоветувајте ме нешто :toe:

ќе може ли некој да ми каже како се поминува кај Звонимир Костиќ :helou:

четврта година сум и се двоумам дали да одам на машиски факултет или архитектура?! може ли да ме посетува некој нешто? треба да изберам предмети за матура и во збрка сум ептен...

Матурант сум и се двоумам помеѓу машински факултет и архитектура ај посоветувајте ме нешто :toe:

Предметите за матура не ти мењаат мн. избери едни со кои ќе моеш да идеш на технички факултет - и ќе моеш да се запишеш и на машински, и на архитектонски, и на електро и на ПМФ .... (за на електро можда малце просек ќе ти треба)
А за кај ќе се запишеш тоа ти треба да си одлучиш, а башка и ќе има во март, април отворени денови по факултетите, посети ги, не си на зијан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom