McDonald's vs. Burger King

• Креатор на темата Креатор на темата vitaCh...
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум повеќе за некој традиционален ресторан, турска, италијанска кујна и слично, каде мајсторот што го прави јадењето му е пренесено од генерација на генерација, и јадењето е направено со љубов. Ова од коорпорациска храна ништо, апсолутно ништо не е добро. Јас топло ви препорачувам да си седнете во Галија или Галерија гостилницата(стара скопска чаршија на 5 до 6 метри од новата џамија) и да пробате лахмиџен, турски специјалитет, со ирон. И не е нешто скапо, 50 денари е лахмиџенот и 20 денари е иронот, и веднаш ќе заборавите за Мц или Кинг.

Јас сум повеќе за некој традиционален ресторан, турска, италијанска кујна и слично, каде мајсторот што го прави јадењето му е пренесено од генерација на генерација, и јадењето е направено со љубов. Ова од коорпорациска храна ништо, апсолутно ништо не е добро. Јас топло ви препорачувам да си седнете во Галија или Галерија гостилницата(стара скопска чаршија на 5 до 6 метри од новата џамија) и да пробате лахмиџен, турски специјалитет, со ирон. И не е нешто скапо, 50 денари е лахмиџенот и 20 денари е иронот, и веднаш ќе заборавите за Мц или Кинг.

Talking about a fucking off-topic :tapp:..........

Мц каде каде е боље!!!

Дефинитивно Бургер Кинг!и вкусот е подобар и поголеми и се! :):)

Исто ко да споредуваме 7ца со Кинг Бургер.
МекДонсалдс се тапа спрема овие.На екскурзија во Будимпшета пробав и дефинитивно мора нешто вакво да има во Скопје.Иста е цената со бик мекот а сендвичот во Бургер Кинг е каде каде поголем од бикмекот и многу повкусен.Ем е повкусно и поисплатлибо.

Mc- Најтапа нешто незнам тука што убаво гледате , Бургер Кинг 10 класи над Mc неможе споредба

ни едно ни друго
оф топик- сеуште се сеќавам на една случка од екскурзијата кога сите како да немаат видено во Виена истрчаа да јадат во еден McDonald's што беше во подрумот во една зграда каде работеше ептен многу премногу дебела нигерка.По црн ден во животов не сум имал :)

Неам пробано од Бургер кинг,така да Мекдоналдс...и убава работа би било да се отвори еден Бургер кинг во Скопје,па да пробаме:)..:icon_bigg

паа, нема некоја голема разлика, ама сепак Burger King..ама KFC e најбоље :)

Ни Бургер ни Мек. Само Kentucky Fried Chicken му е мајката и Копани од ној :pos2:

Burger King, Triple Whopper по можност. Врв!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom