Турција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Можеби зад Гејладија ќе застане Франција, ама зад Турција ќе застане Америка..Франција не би се осудила да тргне против Америка само заради 1-2 милијарди евра кои ги добила од Гејладија за оружјето..Стварно да Гејладија е миленик на ЕУ, но кај што има сила нема правдина, а моментно во никој случај не можеш да ги споредиш војските на Гејладија со оние на Турција..Да би почнале војна утре, чисто само Турција вс гејладија, ти гарантирам дека гејладија ќе капитулира за 48 до 72 часа од почетокот на војната.. гејладците подголтнуваа кога Турските борбени авиони поминуваа во нивни воздушен простор..

За тоа дека на Турција би ја бранела Америка не сум сигурен.Но знам дека Гејците треперат од Турците се до сега.Баш за тоа Гејција масовно се вооружува во сите свои подрачја.Сепак коклу и да се јаки и економски силни Гејците ,Турците имаат таа врела борбена крв и нивниот патриотизам ги краси.Време е да ја докрајчат Гејција еднаш засекогаш.Овие нарушувања на воздушниот простор се само провокации од нивна страна.

Дајте некоја страница каде можам да читам за целосниот германски воен потенцијал и нивните планови за иднина!офтопик!

Дајте некоја страница каде можам да читам за целосниот германски воен потенцијал и нивните планови за иднина!офтопик!

http://www.globalfirepower.com

Na ovoj sajt gi ima site ovie raboti sto gi baras,za site zemji ovdeka pisuva koj kolku voen potencijal ima

За тоа дека на Турција би ја бранела Америка не сум сигурен.Но знам дека Гејците треперат од Турците се до сега.Баш за тоа Гејција масовно се вооружува во сите свои подрачја.Сепак коклу и да се јаки и економски силни Гејците ,Турците имаат таа врела борбена крв и нивниот патриотизам ги краси.Време е да ја докрајчат Гејција еднаш засекогаш.Овие нарушувања на воздушниот простор се само провокации од нивна страна.

PA Grcija i vo 1996 godina bese clenka na EU plus naj golema sorabotka imase so Francija uste od togas i so drugi evropski zemji, zosto turcite koga pustija komandosi vo ostovot Кардак(Имија) EU ne reagirase nisto za ova,plus turcite togas im se zakania na grcite deka ke objavuvaat vojna,zaradi provokaciite od strana na grckite komandosi sto postavija grcko zname vo ostorovot ,togas se sluci golem incident,za malce ke zapocnese vojnaa togas,no posle so megunarodnata zednica problemot se resi ostorovot da e pod megunarodni vodi ,a EU nisto ne reagirase togas si molceja kako picki isto kako i Kipar koga bese okupirano od strana na turcite ,uste ova treba da znaete,ne znaci ako nekeoja zemja e clenka na EU togas bi se garantiralo suverenitetot i integritetot na taja zemja,so NATO moze da se kaze toa,,, a ako diskutirame za NATO,togas sosema e drugo zatoa sto i Turcija e clenka na NATO i Grcija,a toa e drug muabet sto nemat sansi da vojuvat turcite i grcite epten ozbilno,nedaj boze da ima vojna togas moze da se desava 2 kipar, koga grcite beja uplaseni zaradi okupacijata od strana na Turskite vooruzeni sili za vreme na kiparskata vojna. Vo toj slucaj Atina bi trebalo da e pod turska okupacija, gledam nekoi clenovi ne znaat za ovie raboti..

Турците можат само на Курдите да покажуваат сила... А Грците им се на километар до нивниот брег, па несмеат да им писнат... хехехехехехе!!!! :vozbud:

Турците можат само на Курдите да покажуваат сила... А Грците им се на километар до нивниот брег, па несмеат да им писнат... хехехехехехе!!!! :vozbud:

Мислиш дека Турците ги е страв од Грците...хахаха

Абре човече свесен ли си дека Турција сама може да покоси половина Балкан....:vozbud:

Spored tebe i SRBIJA e pojaka zemja od USA:pos2:

ABE BUDALO SVESEN LI SI DEKA TURCIJA AKO SAKA MOZE DA STIGNE DO VIENA. NO PRED DA STIGNE DO VIENA PRVIN KE PRAVET POSETA VO BELGRAD.:tapp:

Со пар мостови на Босфор и Дарданели мало сутра дека ќе стигне до Виена :helou:

Не се чудам..гејско-српската струја проработе.. Не постои човек на планетава кој сака да биде во кожата на Караманлис кога дозна за прелетите на Турските авиони над островот на гејладија..

Со пар мостови на Босфор и Дарданели мало сутра дека ќе стигне до Виена :helou:

KAj si be Treci,Carevic,premier romanov, te znam tebe od idividi forumot, imas polni nikovi na forumot idividi sega neznam dali i vo kajgana forumot imas, kako i da e se dogovorivme jas i ti nesto.

Боже Господи! Едно е внатрешен проблем,а другото е надворешен.Разликата е голема.Биди сигурен,дека Турциja не се страхува от ГР.Ако се страхуваше немаше да има десант во Кипар преди години.Турциja не е зависна от Грциja от ништо.

A vie ne mozite nitu so albancite, srede drzava drzava napravija :):vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Еј да да убаво ме потсети кога имаа Турциве воена вежба и кога ја донесоа цела поморска и авионска флота зашто плачеа педериве? Нешто не ми текнува, ах да ми текна плачеа дека немааттолку авиони :pos2::pos2::pos2: и само да те потсетам дека Турците стигнаа до Атина а педериве со бротчињата пловеа по мнив ѓоа си играат мали дечиња ова и не е толку старо а да не те потсетувам дека Турција на педериве им вади душа со прелети 6 полни авиони со оружје + 6 за да им ги снимаат фаците на педериве :toe:

Еј да да убаво ме потсети кога имаа Турциве воена вежба и кога ја донесоа цела поморска и авионска флота зашто плачеа педериве? Нешто не ми текнува, ах да ми текна плачеа дека немааттолку авиони :pos2::pos2::pos2: и само да те потсетам дека Турците стигнаа до Атина а педериве со бротчињата пловеа по мнив ѓоа си играат мали дечиња ова и не е толку старо а да не те потсетувам дека Турција на педериве им вади душа со прелети 6 полни авиони со оружје + 6 за да им ги снимаат фаците на педериве :toe:

DELIJA NE E COVEK ZA ZAMARENJE,EDNOSTAVNO COVEKOT MISLI DEKA SRBIJA I GRCIJA SE VELE SILI VO SVETOT,, STO SAKAS TI DELIJA DA KAZE NESTO PAMETNO OSVEN DA SONUVA DEKA MAKEDONIJA E JUZNA SRBIJA...

NAJ SMESEN MI BESE PRED EDNA GODINA KOGA MI RECE na idividi forumot DEKA KOSOVO AKO STANE NEZAVISNA DRZAVA, SRBIJA KE GI NAPADNE VOORUZENITE SILI NA NATO VO KOSOVO, I DEKA KOSOVO KE E PAK POD SRPSKO,USTE OD TOGAS VIDOV DEKA COVEKOT NEMA MOZOK NI 1%:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom