Фан Клуб: Хофенхајм

• Креатор на темата Креатор на темата Феномен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе реплицира.

Не реков дека англиската не е појјака но средните тимови не се толку подобри од германските средни. За првите 4 не прам муабет, со ними само Баерн може да се спореди.

Ама не е проблем што имаме различно мислење, за некого и италианската лига е јака :wink:

Ќе реплицира.

Не реков дека англиската не е појјака но средните тимови не се толку подобри од германските средни. За првите 4 не прам муабет, со ними само Баерн може да се спореди.

Ама не е проблем што имаме различно мислење, за некого и италианската лига е јака :wink:
Абе океј си е. Али поамбиционзни се и поинтересни за гледање. играат отворено, да ти мерак да гледаш.
А што кога ке земам јас германскана да гледам освен Баерн сите екипи се бранат, добро не баш сите али повеќе од половина.
Значи во муабетов сакам да ти кажам дека подобро играат во англија отколку во германија. Од една утакмица не сакам да рамњам но сигурен сум дека сваќаш добро што сакам да ти кажам.
А тоа нормално е, и ти најверојатно што пратиш Бундес и си за некој од тимовите ке речеш дека е Бундес најјака, али знаеш дека нее така. Само сакаш да останеш во одбрана на таа лига што ја пратиш.
Многу е јасно која лига е најјубаво за око, каде се играа најубавиот и најдобриот фудбал.:smir:

Најјака стапов,само некои арапи вложуваат во екипите и тие се само во дологови,германската се зајакна и мислам дека уште ќе јакне!!

Најјака стапов,само некои арапи вложуваат во екипите и тие се само во дологови,германската се зајакна и мислам дека уште ќе јакне!!
Добро француската е најјака. :)
пс. јас не реков дека германската е слаба, во топ 4 е секако.

Зоки од кај си толку сигурен дека не играат добар фудбал Германците?Си гледал?
Верувам дека до сега 4 утакмици немаш гледано измеѓу Германски екипи.:toe:

После подолго време, сезонава пак појќе гледам Бундеслига. Не е се баш така како шо мислат многумина. Особено со коментаторите од Спорт Клуб Србија (особено тој запаленио како го викаја...) е феноменално. Многу борбени натпревари, неретко со многу голој. :tv:

Зоки од кај си толку сигурен дека не играат добар фудбал Германците?Си гледал?
Верувам дека до сега 4 утакмици немаш гледано измеѓу Германски екипи.:toe:
Феномен ај те молам немој само да ми раскажуваш прикаски.
Чим во твој фан клуб не те вртат, тука ми е јасен муабетот.
Јас нигде не кажав дека Германската е слаба лига и не играат убаво(само направив мала споредба со англиската), напротив кажав дека е во топ 4, затоа ај оди одспиј сега.

Германската фудбалска федерација има друг манталитет,и таа повеќе се фокусира на репрезентацијата(100000 пати појака од англиската)отколку на развиванје на клубовите..Има некој закон за не претерано влегување на клубовите во долгови како твојот скапан Арсенал или челзи и Манчестер или таму други кои само купуваат играчи.Сега нешто се менува со спонзорите и договорите во Германија која е најјака економски во европа и ќе видиме која лига ќе биде појјака за 3-4 години!!

Германската фудбалска федерација има друг манталитет,и таа повеќе се фокусира на репрезентацијата(100000 пати појака од англиската)отколку на развиванје на клубовите..Има некој закон за не претерано влегување на клубовите во долгови како твојот скапан Арсенал или челзи и Манчестер или таму други кои само купуваат играчи.Сега нешто се менува со спонзорите и договорите во Германија која е најјака економски во европа и ќе видиме која лига ќе биде појјака за 3-4 години!!
Кога не си достоен да правиш муабет, и незнаеш што да напишеш во него зашто пишуваш? :):)
т.е ти тука неможеш ни да ми го сватиш муабетот, али ајде нека биде така.
Ке збориме после 3-4 години, здравје.:helou:

пс. Смири живци, не се напињај толку нее убаво ;)

Па знам дека ти рече ...германската не е слаба туку е во топ 4 .....сигурни мисиш дека незнам за што зборувате..ама сакам да ти ја кажам причината зошто мислиш дека Англиската е најјака,поради различните и олеснителните правила за зголемена економска моќ и власт на клубовите!!!!Осеќам некој од овие клубови ќе паднат бидејќи газат на тенок мраз!!ај поздрав и не ме сфаќај погрешно,јас повеќе уживам ко гледам бундеслига!!

Па знам дека ти рече ...германската не е слаба туку е во топ 4 .....сигурни мисиш дека незнам за што зборувате..ама сакам да ти ја кажам причината зошто мислиш дека Англиската е најјака,поради различните и олеснителните правила за зголемена економска моќ и власт на клубовите!!!!Осеќам некој од овие клубови ќе паднат бидејќи газат на тенок мраз!!ај поздрав и не ме сфаќај погрешно,јас повеќе уживам ко гледам бундеслига!!
А што грешно реков? Фудбалот во англија не се игра од коа дојдоа шеиците само да те потцетам, и не гледај да се вадиш на тоа.
Пролистајсе малце. Јас немам ништо против, тебе повеќе ти се свиѓа германската. Али тоа е друга ствар :wink:

За второво болдирано, многу грешиш.
Што мислиш ти ако си отиде Абрамович од Челзи, Челзи ќе падне? одма ке го купат други. :):)
Може нема да бидат на нивото на Абрамович ама важно ке го има тој баланс.
Тоа што сега е економска криза, нее само за во Англија ...
Ама ете Абрамович изгубин голем процент, преголем и како што кажуваат некој извори се поверојатно е дека ке го напушти клубот.
Ајт поздрав.

Ибишевич скина лигаменти.Ке го нема до крај на сезона.Најверотно негова замена ке биде Бендтнер :uvo:
Хофенејм достави понуда, али одбиена е.
Незнам неможам сега линк да барам.
Ако го пратат ке го пратат на позајмница до крај на сезона во Германија, а цел трансфер тешко.

Челзи стана екипа од кога дојде Абрамович,Што има освоено Арсенал во Европа,единствено ја почитувам ман.унд(иако ги мразам)за нивните успеси но сите имаат странски сопственици...тие не им е гајле за успеси туку сакааѕ да го полнаѕ џебот,...екипата да пропадне само тие да не пропаднат..точно е тоа??

Не можам да ти го променам мислењето туку и ти не можеш мене..!!!

позз:smir::smir:

Челзи стана екипа од кога дојде Абрамович,Што има освоено Арсенал во Европа,единствено ја почитувам ман.унд(иако ги мразам)за нивните успеси но сите имаат странски сопственици...тие не им е гајле за успеси туку сакааѕ да го полнаѕ џебот,...екипата да пропадне само тие да не пропаднат..точно е тоа??

Не можам да ти го променам мислењето туку и ти не можеш мене..!!!

позз:smir::smir:
Абе јас не викам кој што освоил.
Англија беше заникаде попорано, имам читано доста книги, навивачите беа катастрофа а и фудбал несе играл како што сега се игра.
Ти зборам за моментална ситуација, а ако неможеш да промениш мислење ондак не ни пробувај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom