Два Windows-а?

• Креатор на темата Креатор на темата Y.O.K.
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 август 2008
Мислења
7
Поени од реакции
1
installirav nov windows(xp) napraiv prethodno format sve kao so treba i se installira sve ok,vlagam u D i tamu windows papki a so e najtragi4no sve mi se izbrisalo od D i na startuvanje imam da izbiram dva windowsa za startuvanje prviot e ok a za vtoriot bara instalaciono cd,napraiv format i na c i na d deset pati pak istoto,sea pomos kao da napraam samo u c da iam windows i da ne mi se pojavuva toa koga go startuvam windowsot?
:S:S:S

Ти немаш 2 виндовса туку ти останале тоа фајловите за подигање од некоја претходно недовршена инсталација, или од некој претходен виндовс.

Напрај го ова и нема да имаш веќе таков избош, туку директно ќе си се подига виндовсот.

Иди properties на My Computer па иди у табот Advanced и кликни го најдолното Settings копче, тоа што спаѓа под Startup and recovery.
Oд тука, одштиклирај ги првите две такви за штиклирање, најгорните што ги гледаш, дај му ОК и толку е.

My Computer - Propertis - Advance - третото SETTIGNS- Во Default operating system одштиклирај гo prvoto!!!! Time to display list of operating systems

My Computer - Propertis - Advance - третото SETTIGNS- Во Default operating system одштиклирај гo prvoto!!!! Time to display list of operating systems

A јас што му пишав?

Прочитај ги прво другите постови, за нареден пат да не ги повторуваш. :smir:

да наједноставно
а другиот пат кога ќе креираш партиции при инсталација на виндовс форматирај ја само онаа на која ќе го инсталираш оперативниот систем а другата директно од диск менаџерот на виндовсот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom