Дали е подобро со некој кој го сакаш или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Спуки ме инспирира да ја отворам темава и баш ме интересира што мислите вие :wink:

Дали е подобро за девојка да го доживее првото сексуално искуство со некој со кој е во врска и го сака или со некој кој не го познава доволно и знае дека никогаш повеќе нема да го види?

Мое мислење...
Кажав и на една друга тема дека повеќето девојки поинаку гледаат на првиот сексуален однос отколку машките, емотициите преовладуваат и потешко се одлучуваат на тоа.
Доколку изгуби невиност од дечко со кој е во врска и го сака, ако еден ден дојде до крај на врската, премногу сериозно го сфаќа тоа и тагува по близината со бившиот затоа што тој и бил прв. Никој нели не гарантира дека таа врска ќе заврши среќно...
Од друга страна, мислам дека полесно би и било на секоја доколку тоа искуство го има со некој кој нема да го види веќе никогаш или ретко го гледа. Сепак не ги поврзуваат спомени и емоции освен сексуална привлечност.

За почеток да си прашам... се мисли кај нас или во останатиот дел од светот? Пошто има многу разлика!

Сум за тоа дека девојките треба да го имаат првото сексуално искуство со некој што се во врска. Но, кај нас изгледа женските многу посериозно си го сфаќаат тоа, па они го чекаат принцот на бел коњ и нормално, како последица на тоа често и се заебуваат. Кај нас многу од девојките се одлучуваат на првиот секс, не затоа што сакаат, туку затоа што со дечкото идат веќе 6, 8 или 12 месеци, па според некое непишано правило редно е да му дадат - демек еве он сигурно ме сака мене затоа иде со мене, а не ради сексот.
Многу го возвишувате вие женските тој ПРВ ПАТ, а знаете дека тогаш не е баш најубав сексот, или водењето љубов. Премногу се оптоварувате со тоа и ради тоа се случуваат работи кои се случуваат. Убеден сум дека на најголемиот број девојки им доаѓало во врска да се изебат со дечкото и едвај се воздржувале да не го направат тоа. Но, зошто? Ради тие глупи убедувања кои ги имаат. Правете нешто затоа што вие сакате, а не затоа што така треба, така рекол некој пред 200 години или затоа што идете со дечкото година дена.
Помислата и убедувањето дека женските даваат нешто при сексот е тоа што ги кочи и мачи. Терминот „лесна девојка“ треба да си го избието од глава ...
8)

Незнам за девојките, ама моето мислење горе-долу е исто како на Стенмарк. Мислам дека за тој прв пат се крева преголема фама.

Зошто да се разликува толку од првиот пат кај мажите? Треба да ви биде сеедно дали сте го сакале и дали ве сакал - ако е веќе минато. Исто како кај нас.

Acid напиша:
Треба да ви биде сеедно дали сте го сакале и дали ве сакал - ако е веќе минато. Исто како кај нас.
Е треба да им е сеедно, но повеќето наши девојки како што кажа и StenmarC го чекаат принцот на бел коњ да дојде и да ги спаси. Нормално е тоа дека првиот не се заборава, но не треба премногу да се тагува ако ја изгубиш личноста, секогаш има друг.

И 15ти да ти е, може да чувствуваш како да ти е прв :wink:

Jednom ko ni jednom rekle srbite. Tako da "prv pat" otpagja od misla a ne od memorija :) se racuna se posle prviot. A sekoj posle, ko i prviot, ne e bitno so koj e, vec kakov e - toa e ona shto se pameti, as far as I am concerned :wink:

Ние машките, треба да одговараме на оваа тема?
Затоа што колку што гледам, ова повеќе женскиот дел од кајганската популација ја засега.

Не кажав никаде дека само девојките треба да одговараат, сакам да прочитам и мажите како размислуваат на оваа тема :wink: Чекам твое мислење, ве молимте! :D

Kao shto veke kazhaa ostanatite... premnogu ste optereteni so PRVIOT PAT vie curite.A koa sme kaj momentot so princot na bel konj... i realno razgledash.. ke vidish deka na site vas vi doshol samo konjot... t.e ne ste poveke so onoj na koj ste mu go posvetile vashiot prv pat.Taka da.. moeto mislenje e deka polesno bi i bilo na curata toa da go napravi so nekoj shto ne i znachel :)

А бе секој можи да ти глуми лудило додека не ти го пикнит.
После ама баш кој те е*е!

The`bItCh напиша:
А бе секој можи да ти глуми лудило додека не ти го пикнит.
После ама баш кој те е*е!
Зашто овај песимизам???
Дури, многу е веројатно дека и после ќе те ..кхм кхм...

Бш ми е мило Што било со тип кој не го видов веќе ИЧ после тоа...ама кај мене беше обратно, он после тоа ме барал као него многу му значело тоа па се заљубил..хихихи. 8) а јас го откачив баш како што прават некои шовинистички мажиња :twisted: PLAYA, A???

Мене ми се случи со дечко со кој бев во врска долго време ... но не мислам дека е многу важно да е таква ситуација за првиот сексуален однос. Женско сум па мислам дека се крева голема галама за тоа, страшна работа, не е сапун па ќе се истроши или награди даваат, па ајде што подолга врска тоа поубаво ... како ќе се погоди, не би требало да има правила ...
Иначе не патам по тој дечко, било па прошло ... ден денес кога ќе го видам се сеќавам само на некој што сум го сакала, што сум поминала многу убаво време со него ... а ако се задлабочам ептен тогаш ми доаѓа тоа "Еј прв ми беше" :wink:

StenmarC, ју гат да поинт егзекли
Ај вака да прашам нешто:
Сте запознале ли девојка која сака едноставно само да ја изгуби невиноста без притоа да се врзе со дечкото? (значи една ебанка и крај)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom