Дали сте за да се врати старото знаме

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување

Сакате ли да се врати старото знаме од Кутлеш

• Да

Гласови: 145 85,8%
  • Не

Гласови: 24 14,2%

• Вкупно гласачи
    169
Поминав покрај салата „Борис Трајковски“ и покрај новото, 8-кракното, го има и старото, 16-кракното, на јарболите, наизменично, на секој втор јарбол!

Веќе почна да се враќа! :vozbud: :pehar: :aplauz: :zver: :je: :olee:

Јас сум против враќање. Против само бидејќи ми е преку оваквово од враќања назад. Никако да тргнеме напред. Башка, не можам да ги сватам "македонците" кои сакаат промена на знаме, химна, не служат војска... а толку очајно се трудат да го искажат нивниот "македонизам". Така ли ја сакате земјава?

ПРИНЦ...дозирај го малце лицемерието, немаш граница човече.

Немам лицемерие. Се плашам само да не се вратиме ептен у рикверц и да завршиме во турско ропство од ни помалку ни повеќе, туку 500 години. Знаеш, кога ќе почнеш да тонеш еднаш...

Јас сум против враќање. Против само бидејќи ми е преку оваквово од враќања назад. Никако да тргнеме напред. Башка, не можам да ги сватам "македонците" кои сакаат промена на знаме, химна, не служат војска... а толку очајно се трудат да го искажат нивниот "македонизам". Така ли ја сакате земјава?
Македонци се пишува со големо М:toe:

И јас сум да се врати старото знаме, ама она вистинското од `45, црвеното со петокрака горе лево... Тоа е првото знаме на независна и суверена Република Македонија и како такво треба да го почитуваме, а се друго од она античкото што не е наше , па се до вентилаторчето е чиста глупост...

Abe DELIJA.... te molam daj prestani so tvoite glupi razmisluvanja,ne za drugo me teras na smeenje a ne mido nego,odi kaj tvoite cigani od sever pa mrsi [muda] politika so niv daj ostavi ne na raat :uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo:

Jaс сеуште го признавам само старото знаме така да и да се врати и да не се врати, за мене само тоа е легитимно знаме на Република Македонија!

Немам лицемерие. Се плашам само да не се вратиме ептен у рикверц и да завршиме во турско ропство од ни помалку ни повеќе, туку 500 години. Знаеш, кога ќе почнеш да тонеш еднаш...

Ти прво успеј да излезеш од тие кечевидни бункери....и пробај да не крадеш туѓа историја...па тогаш дојди тука да се тртиш

И кој може да не сопре да го вратиме знамето!Да се започне една петиција и толку..кој го ферма ЕУ и НАТО...кога ни беа најпотребни во 2001 прва они изиграваа травел ејџенси и ни донесоа еден куп избеглици кои сешуте немојме да ги избркаме!

Ти прво успеј да излезеш од тие кечевидни бункери....и пробај да не крадеш туѓа историја...па тогаш дојди тука да се тртиш

И кој може да не сопре да го вратиме знамето!Да се започне една петиција и толку..кој го ферма ЕУ и НАТО...кога ни беа најпотребни во 2001 прва они изиграваа травел ејџенси и ни донесоа еден куп избеглици кои сешуте немојме да ги избркаме!

Лол...петиција бе. Пикооооо, читаш ли друже шо ти зборев? хех...Петиција :)

Да се врати ова знаме кое еднаш го сменивме. Гледај што е убаво... НАЈУБАВО НА СВЕТ...

makedonskoznameod45fx9.png

А за грбот на Македонија и да не зборам колку е убав... Кој би сакал да го смени и да стави некое си лавче...???

makedonskigrbuo8.png

Што читам не ми се верува...

Со вакви постови само одиме на рака на соседите кои тврдат дека сме Коминтерновска творевина и нација од 45-та па наваму.

Ако навистина има некој кој размислува вака, немам коментар, освен ако не е некој друг, кој намерно размислува вака.

Ме интересира само како може да биде ,,некое си,, лавче грбот од 1595 година во грбовникот на Корениќ-Неориќ? Па тогај не бил роден ни Карпош по Богу, а не пак некој од Ве-ме-рото.

А за грбот на Македонија и да не зборам колку е убав... Кој би сакал да го смени и да стави некое си лавче...???

Не сме нинџи па шурихени да имаме на знаме и грб.
Тебе ти диши главата, кога воопшто можеш да имаш некакви симпатии кон двава симболи кои ги спомена, а кон лавот да чувствуваш анимозитет.

delija "placi" :
610x.jpg

610x.jpg

532997375_66a4df9d0c.jpg
pa neli e najubavo na svetov - razvioreno -
3A36FF8403A71E4B8D4775D7656D4D04.jpg
thumb_DSC06097.JPG

610x.jpg

ova vo kontekst na se :) !
080403_macedonia.jpg

p[a vidi kolkava e sansata za tvojata varijanta - posle ....

licno mene mi se dopagaat dvete poveke sesnaesetkrakoto , ama i ova ne go davam - kako se vee na vetar ! uuuuuuuuuuuuu !

pozZ

Делија, ај жити мене прекини со ова ширење пропаганди и оди во Играчница. Таму барем ќе добиеш 10ка за аватарот од некој како тебе, освен црвените кои ги доби од мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom