Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе од пушење рак се добива,пушењето може до инмпотенција да доведе,пушењето предизвикува срцеви заболувања,го ослабнува имунитетот, го намалува IQто....преку таквото више. Пушењето ги намалува цигарите и тоа е. Милјон други работи се поштетни од пушењето па никој не се буни за тоа.
Пушењето ги скратува цигарите.:smir:Де ајде преведи? :smir:
Абе од пушење рак се добива,пушењето може до инмпотенција да доведе,пушењето предизвикува срцеви заболувања,го ослабнува имунитетот, го намалува IQто....преку таквото више. Пушењето ги намалува цигарите и тоа е. Милјон други работи се поштетни од пушењето па никој не се буни за тоа.
Е добро де. Фаќаат малце боја белите дробови. Тоа пошо неможеме да ги сончаме па мораме да наоѓаме начиниточно, никој не се буни за радијација, нуклеарки, токсични отпади, загадувањето на околината, вистина, ниедна организација не постои што се бори против тоа. пушењето како предизвикувач на рак може речиси да се израмни со радијацијата. веројатно си пушач според твоево размислување. кога ќе ја запалиш следната цигара помисли на тоа дека за некоја година (не мора за 2,3, може и за 20-30, ама без исклучок) белите дробови ќе ти изгледаат отприлика како тие на сликата.
и постојат многу реални шанси од тумор на грло http://www.csmngt.com/smokers throat.jpg (да, грозно е)
и со секоја запалена цигара во присуство на друга личност, го загрозувате и нејзиното здравје, не само своето.
1.Браво се вика на магаре коа ќе помине мост.Кај глеаш тука мост?искрено 1.браво ако го правиш тоа :smir: многу луѓе не го почитуваат тоа. но, сепак, како во кафич или ресторан 2.да го избегнам чадот на твојата цигара?најлошо од се е што 3.пушачите се свесни што се може да им се случи и повеќето се со став "е ако де, мене нема ништо да ми биде", што е отприлика еднакво на руски рулет. често сум слушнала и 4."ако ми е пишано да добијам рак, ќе добијам пушел/а или не", што исто така е прилично глупава идеја. пушењето неизбежно предизвикува трајни, неповратни, неизлечиви последици. секако ти го знаеш тоа и свесен си што се може да ти направи, и сега ете отприлика знаеш како би ти изгледале белите дробови за некое време, ама го знаеш тоа само како факт. кога, не дај Боже (стварно не ти посакувам, 5.дај Боже да си жив и здрав и да ги побиеш сите факти околу пушењето
) би добил некоја болест предизвикана од тоа, би бегал од цигарите и не би викал "добро, ај не гњавете сега", туку "еееее, кога ми збореа..." :star:
едит: не фаќаат боја белите дробови, скапуваат, мутираат, се стеснуваат крвните садови... 6.да продолжам?![]()
Да, точно е... Глупави сме. Не сме интелигентни. Едноставно, цигарите ни ги уништија мозочните ќелии. И тоа што некој нискоинтелигентен дедо од Австрија, лупетал за некоја си теорија на релативитет и брзина на светлината, не го слушајте него... Гарант бил пушач... :nesvest:Истражувањето на американските научници од универзитетот во Мичиген покажало дека долготрајното консумирање на тутунски производи го намалува коефициентот на интелигенцијата, што е спротивно на раширеното верување дека цигарите на пушачите им помагаат да се сконцентрираат. Научниците не го откриле механизмот преку кој пушењето влијае врз повеќе функции на мозокот, но веруваат дека станува збор за неврохемиски ефекти и оштетување на крвните вени што ја носат крвта до мозокот.
Тоа се сложува со резултатите на поранешните студии, кои покажале дека луѓето кои страдаат од кардиоваскуларните болести и болести на белите дробови имаат редуцирани неврокогнитивни функции.
Во најновото истражување, во кое учествувале 172 испитаници, потврдено е дека долготрајното консумирање на големи количества алкохол, исто така, негативно влијае врз коефициентот на интелигенцијата.
IQ во најголема мерка бил намален кај испитаниците кои и пушеле и консумирале алкохол.
Ова е прво истражување што ја потврдува директната врска меѓу пушењето и послабите неврокогнитивни функции, велат истражувачите.
Да, точно е... Глупави сме. Не сме интелигентни. Едноставно, цигарите ни ги уништија мозочните ќелии. И тоа што некој нискоинтелигентен дедо од Австрија, лупетал за некоја си теорија на релативитет и брзина на светлината, не го слушајте него... Гарант бил пушач... :nesvest:[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif][FONT=Times New Roman, Times, serif]"[/FONT][/FONT]
Да, веројатно ќе измислеше нов вид на power engine и сите сега ќе пиевме пиво и ќе пушевме цигари на некоја нова Земја.Ова со Aјнштајн е интересно да..
А замисли кој коефициент ке го имал ако не бил пушач...може ке бил уште попаметен.. :wink:
Не бе неќел он... Сакал да биде така приглуп, да не се истакнува, ме разбираш...Ова со Aјнштајн е интересно да..
А замисли кој коефициент ке го имал ако не бил пушач...може ке бил уште попаметен.. :wink:
Ова со Aјнштајн е интересно да..
Да, веројатно ќе измислеше нов вид на power engine и сите сега ќе пиевме пиво и ќе пушевме цигари на некоја нова Земја.
Не бе неќел он... Сакал да биде така приглуп, да не се истакнува, ме разбираш...Ја иначе по темата да се изјаснам. Стварно ми се јасни кампањите против пушење. Стварно ми се јасни штетните последици од цигарите врз белите дробови и останатите органи во телото. Ама ај фак оф со интелигенцијата жими мајка! Кај не` дискриминирате као највечи ѓубриња пошто ви го загрозуваме опстанокот и круцијално негативно влијаеме врз вашето имплементирање во кафичите, сега сме уште и-помалку интелигентни... Претеравте. Интелегенција е нешто со кое сите се раѓаат. Или помалку, или повеќе. Се останато е труд и работа.