Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pa rece deka si "srednoskolec" pa pretpostaviv deka si masko. Se izvinuvam.
A za vtoroto...samo srednoto obrazovanie e zadolzitelno?
Еххх, сеа, Кристи, па тоа е незибежно. Да тие потсетам дека живееме во капиталистичко (класно) општество, во кое, нормално има класно раслојување. Богатиот ќе искористи се што ми е на располагање како статусен симбол (предмет кој ќе го прави него да се чувствува над другите и/или ќе ги прави другите да се чувствуваат под него). Тоа не мора да биде приватниот шофер. Може да биде се. Мобилниот, саатот, скапата облека, па после неговото друштво, кои се, најкул и најпопуларни, неговата девојка која секако е суперсекси и неизбежно меѓу најпопуларните (ако не и најпопуларната, меѓу женките), во една затворена средина, пр.школо.
Тое си е природна појава и нема да се искорени со никаква законска мерка.
Petkovsky е против бесплатниот превоз, а не знам која е причината. Од твој џеб ли ке ги дадеш парите кои ке ги плати државата за бесплатен превоз. Кога е задолжителтно средното треба се да биде бесплатено. како што е и во основното, само храната да си ја плакаме. Поздрав
Pa besplatniot prevoz ke bide samo za ucenicite koi se srednoskolci bidejki srednoto obrazovanie e zadolzitelno. A za osnovcite si ima besplaten prevoz.Cekaj ne te sfakam, od cij dzeb se tie pari?
Jas ne sum protiv besplatniot prevoz, tuku protiv besplatniot prevoz samo za srednoskolci. Protiv besplation prevoz samo za Skopjani (so isklucok na nekoi ruralni naseleni mesta), protiv toa sebicno razmisluvanje...ete protiv toa sum.
Dobro kazano. Mislam deka ke najdeme resenie, ama najnapred da ja izvestime srednoskolskata unija. Ako tie ne pomognat na 29 ke probame so protest, ama da bide sto pomasoven oti ne sakam da se blamiram so desetina srednoskolci zaedno.Луѓе немојте да го сваќате тој беспалтен превоз како давање пари ан нашите родители па они што сакаат со нив да прават т.е. немораат да плаќаат за автобус. Има милион други решенија. Исто така немора да значи дека треба да имаме организиран превоз во school buses. Може во градските автобуси со тоа што ќе ни бидат поделени посебни картички или незнам што и со нив ќе можеме само до и од училиште и ТОЛКУ!
Гледам дека во Хрватска од септември ќе имаат бесплатни учебници, а сигурно и превозот ќе им биде бесплатен. Сакаме да одимекон европа, ама си го сакаме и простото што е во нас!
И до неколкумината кои се противат на оваа идеја. ако оваа година не биде, догодина превозот ќе биде бесплатен и за втора, што значи дека за 4 години каде ќе одат тие даночни пари кои ги давате? - Повторно ан бесплатен превоз :smir:
A za osnovcite si ima besplaten prevoz.
Cekaj ne te sfakam, od cij dzeb se tie pari?
Jas ne sum protiv besplatniot prevoz, tuku protiv besplatniot prevoz samo za srednoskolci. Protiv besplation prevoz samo za Skopjani (so isklucok na nekoi ruralni naseleni mesta), protiv toa sebicno razmisluvanje...ete protiv toa sum.
Aj te molam ne zbori bez vrska.
па добро ке биде бесплатен превоз:nesum: ја до сеа одев шверц дека беа 2 автобуски само блиску беше а имаше некои и шо несакаа да не качат и им правевме проблеми како поставување на контејнери на сред улица мавање со камења по автобусоти ред др работи сеа нека ми даваат по 50 денари за бензиН:pos2:
треба мислам да им бесплатен превоз и то:salut:
Значи стварно не можам да ја разберам таа одбивност кон Скопјани кај некои од луѓето од останатите градови во Македонија.
Која себичност те молам?
Скопјаните ли се прашуваат дали ќе има бесплатен превоз? Владата функционира за целата држава, не само за главниот град, а ако се воведе бесплатен превоз ќе важи подеднакво за сите врз основа на исти правила, без разлика дали ученикот е од Скопје, Велес, Струмица или било кој друг град. Е сега, ако сакате и во другите градови да им се овозможи на оние кои одат по максимум 10 минути пеш, само за да ја излечите љубомората кон главниот град, ќе си сонувате само.
Не е зборење без врска. Бесплатен превоз има и во основните училишта за ученици кои живеат на оддалеченост од најмалку 1,5 км, кој го организира општината под чија организација и се.
Ако ви овозможат бесплатен превоз, тоа ќе биде за оние кои живеат на поголема оддалеченост, а не за две автобуски постојки.
И аман читајте малце и на претходните страници, видете ги можностите, па наведете барања.