N
n/a
Гостин
QUO VADIS MACEDONIA !!!
Македонци да сакат за химна Бугарска песна на Бугарски jазик, а единствениот што се спротивставува да биде Албанец... Да ви кажам само дека песната што jа толку сакате беше химна и на врховистичкото ВМРО во Бугариjа , и таа песна jа пееjа врховистите кога ги изклаа струjата на Сандански во Горна Джумаjа 1928-ма година
Ако ова стане химна...Знаеш која смешка ќе биде после ако песнава ни биде химна? Колку само бугарите со потсмев ќе ни се обраќаат "хе хе, бугарска песна за химна користите" ...без разлика дали е, или не е. Заебана историја има песнава, заебани композитори, делува и вака и вака...зборовите се бугарски. Ако се модифицира текстот ондак џабе, не е тоа тоа. Ајде сега Stairway to Heaven со мои зборови ќе ја испеам...ќе модифицирам.
Доста не дриблаат од сите страни, уште сол на раните сами да си ставаме со химнава па дополнителен смех со бугарите ...
Крај краева, еве како албанец, давам само мислење. Што и да одлучи македонскиот етникум, јас за тоа ќе гласам, чесен збор. Ако сакате, еве мојот глас иде ЗА. Но проблемо.
или не дај Боже некој реши дека треба да се `рехабилитираат` ликовите кои што ја пееја,оваква каква што е додека убиваа македонци,јас нема да имам веќе ништо заедничко со таа Македонија.
Некој промислено,некој пак од незнаење и инат на мала врата ми пробутува бугарска пропаганда.
Во `вакуум-просторот` во почетокот на минатиот век,после Илинденското востание,во Македонија имало многу ајдути и четници и ниеден од нив не се борел за Македонија.
Ова е химна на врховистите.
(кои што не смее да бидат и спомнати,не пак рехабилитирани).
И уште нешто.
На трик прашање.
Доколку горенаведената `химна` е химна,и тие што ја пееле се `јунаци` а не одродници и предавници,тогаш што правиме со другата `екипа`... т.е. со Бабунски,Довезенски,Војвода Мицко,Јован Долгач,Спасе Гарда,Војвода Пчињски,Цане Марковиќ,Доксим Михајловиќ,Глигор Соколовиќ...
и зошто по истиот терк не би можело рецимо `сакупи се једна чета мала` да биде химна?
И они се македонци...до еден!
(овие што ги наброив). :wink:
Aј слушајте го малку попот на клипот што збори:
http://uk.youtube.com/watch?v=BSN1d03Bci8
Ово није ништа шта може да буде...
Слушај `вамо !
Не `зазивајте џавола,
јер ако га зазовете он че нама свима да простите...
све по списку.
Јел вам јасно ???

,ако нив ги бараш во лицето на Шарло,Марковски,Талев...)