Вака мој маалски другару.... Има разлика помеѓу Европа И Европска Унија...... Мешаш многу битни поими......Друго кој ја пронашол Европа и која е причината за настанокот на САД?? Ова ти ќе објасниш за да го видиме твоето знаење.....
Ме насмеа со постот :smir: Кажуваш работи кои не ги очекував од тебе..Европа се нарекува географски овој континент..Европа во денешниот македонски жанр е симбол за Европската Унија и за перфекција..Европа,другар не ја пронашол никој..На овој континент од секогаш имало луѓе..Ова е ликот на првиот жител на Европа
Си се запрашал зашто баш овие две членки ги спомнав?? Зашто до пред некое време, беа комуњарски и земји марионети на Големата Русија, од која ЕУ се плашела...... Кина е земјата од која се плаши целиот свет
Тие две земји во понавата историја се улично кажано ,,потрчковци'' на класичниот комунизам кој до пред одреден период беше главно општествено уредување на Русија..Дојде период и тие пополека почнаа да се оттргнуваат од комунизмот,префрлајќи се на европската(ова е тој жанр:smir
демократија која е гледана како многу поквалитна,нормално за населението, од комунизмот..Е сега за Кина..Можеме само да се натпреваруваме во постови и никогаш нема да дознаеме кој е најслината земја во светот,дали Русија,дали САД,дали Кина..Знаеш дека е така..Затоа дополнителни коментари во врска со ова се излишни :smir: Кој како си мисли..
Фаул..... Ќе влеземе во Еу и со мислиш одма ќе ти дадат 50000 евра за да ти биде поубаво на душичката..... Визниот режим од 2009 ќе биде тргнат, ако поминат изборите во најдобар ред........ ТОА ШТО ТИ НЕ ГО ЗНАЕШ Е МАКЕДОНИЈА САКА ДА ВЛЕЗЕ ЕУ, ЗА ДА СЕ ОБЕДИНИ ЦЕЛА.....
Пиринска Македонија И Егејска Македонија се веке во ЕУ, нема граници мегу Грција И Бугарија и нашите веке од таму преземаат иницијатива, во вид на венчавки разни собири и што се не...
Да,баш тоа го велам и мислам!Па нормално дека финансиски за многу краток период ќе се засилиме..Тоа не знам како можеш да го оспоруваш.Друга работа..Изборите како ќе поминат-ќе поминат,тоа ќе видиме ама тука одма не доаѓа делот каде Македонија ја добива наградата наречена ,,Прекин на визниот режим''..Ако (дај боже) изборите поминат во добра атмосфера,тек тогаш може да зборуваме за ДАТУМ ЗА ПРЕГОВОРИ ЗА ВЛЕЗ ВО ЕУ.Не е толку едноставно како што си мислиш ти..За жал.. Твојот став околу идеата за обединување на Македонија ме разочара...Премногу патриотски влегуваш во овој контекст..Малку имаш залутано во историјата..Македонија била на времето обединета а сега (ако влеземе во ЕУ) тие територии се во склоп на други републики како што нагласи сам..Македонскиот народ сака да ја прошета Европа..На него не му треба нити Пиринска,нити Егејска..Тие предели се само болна тема за овој народ кои едвај ги преболел одземените делови ! :smir:
Ние мораме да ја зачуваме околината, не само за да влеземе во ЕУ туку за поубава Македонија
Мерак ми е што од маало можам со некој да подебатирам иако се уште си недоизграден млад ум:baeh::baeh:
Се согласувам потполно за околината секако за поубава Македонија,така е...И мене ми е мило што дебатирам со тебе Даворче :kesa: Меѓутоа знаеш какво правило постои во спортот: ,,Не го потценувај противникот'' :smir: Изгледа си го подзаборавил ова