Бемки

• Креатор на темата Креатор на темата iNtErIsTa No1
  • Време на започнување Време на започнување
имам една на раката која не изгледа многу страшна... ама кога веќе си имам хирург дома, си закажав операција за остранување на бемката некаде во Есен :helou:

имам бемка одма до носот од лева страна,на раката,имам на вратот и мајками ми кажа дека иам и на гзот-3:)
добро де ме видела мала кога сум била:)

не ги чепкам и неам влакненца освен на тоа на раката.

чудава се наследни?
зш и мајками и татко ми имаа бааги бемки:toe:

Имам 3 бемки мали над увото ама покриени ми се од косата.

Иначе бемката најубо стои кај женска со добра уста и така над устата да има од страна на тоа секси местото :):):) Како Ева Мендез:vozbud:

Е не предизвикуваат рак, ако ги чешаш, мислам некад ке ги почешаш несвесно, не значи дека одма ке добиеш рак...
Всушност се работи за бенигни туморчиња, составени од клетки што содржат повеќе меланин, затоа се темно пигментирани.
Безопасни се, се доколку не почне да те:
1. Чешаат
2. Околината им стане црвена
3. Да крварат
4. Да бидат со нејасни граници
5. Се зголемуваат.
Тогаш се сомнителни, и треба да се појде на лекар за да се видат, и понатака да се експлорираат, ама ни тогаш не значи дека ке прејдат во рак!!!
Сепак може да се каже дека треба да внимаваме на нив!

Ќе се отстрани.

Хируршки, да. Првпат слушам дека на дерматолог се отстрануваат...?

јас сум слушал за оние побледи бемки односно посветли дека имало и креми за да исчезнат ама пред мачкање да се проверело со дерматолог која бемка можеш да мачкаш која не. еве баш тетка ми користела на времето некоја си од германија кога била ја купила и вика задоволна била и жали што не купила повеќе.

Бемки немам нешто многу.Можам на прсти да избројам.На лицето немам ни една.Имам на вратот ситни 2-3 и на раката исто.А да точно е дека не треба да се чачкаат и дека не сите се опасни како што велат.Има разлика во бојата , големината.Ама кај некои наввистина стојат симпатично.Ама само кај некои.:wink:

Не знам кому убаво стојат или изгледаат, јас гледам дека само го расипуваат изгледот а некои се и опасни. И најубава женска да е, да има бемка на лицето - крај. :) Може имаат и некоја позитивна улога, а некои луѓе ич или скоро ич ги немаат.
Се отстрануваат и кај дерматолог, ординација на Петар Пешиќ и на др.Анчевски. Побарајте на yellow pages вие кои ве интересира тоа. Со течен азот со еден или најмногу два три третмана се отстрануваат. Само прво ќе ви ги прегледаат добро да не се опасни можеби.

Јас имам голема бемка на на левата нога во форма на Слива,ама никој од мојата фамилија нема тука бемака(осван братучед ми)на исто место имаме и сите кога ќе ја видат ми викаат што ти е тоа и јас им кажувам,и ми викаат што не ја тргнеш?Некои ми викаат бемката ти е во форма на слива бидејќе мајка ти кога била бремена со теба украла слива и ја изела.ЛОЛ
Исто така имам една бемка на стомакот не е многу голема и на рацете имам мали бемчиња

Јас имам една бемка на лицето десно накај вратот малце подоле ми стои и ми пречи при бричење и сеа се мислам да си купам некоја машинка за обликување на брада и за да ги сечам влакненацата што растат од неа :uvo: и ме нервирааааааааааааааааааааааааа (упс) и тоа иначе наследено ми е од татко ми и баба ми многу бемки имаат и они... поз

иначе неам бемки, т.е. може иам некој ептен ситни на грбот али дали се две/три...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom