Обединувањето започна, Бугарите напаѓаат

• Креатор на темата Креатор на темата Ѕвер
  • Време на започнување Време на започнување
Ама постоите,никоj не е казал обратното.Само се сети дека 2 милиона от Егеj са дошли до 1945 година, а сега родовете им са много повеке.Сега цела МК со албанци,турци,власи и така натаму е 2,2 милиона.Ха запрашаj се ти дали вие имате повеке право над Пирин или тези родове които не се знае дали веке не са 3 милиона,а може и повеке.
Па ако сакате да ви дадем Пирин-вземете и сите тези хора обратно,но има опасност да са много повеке от вас и да мислат по много поразличен начин.Тогава шо ке правите ?!
фми, ајде не биди толку даб...И да не ми кажуваш дали сум имал право над моите браќа, разбра?Оти си потомок на крадци на територија, народ, култура и се останато, а гледам ништо не си променет од твоите претци..Кажав: Колку што имам јас право, толку и тие имаат право врз браќата од Вардар..Правдата е слепа, но ќе дојде...Најголема желба ми е да сум жив да ја видам...И да ви го видам лицето...

фми, ајде не биди толку даб...И да не ми кажуваш дали сум имал право над моите браќа, разбра?Оти си потомок на крадци на територија, народ, култура и се останато, а гледам ништо не си променет од твоите претци..Кажав: Колку што имам јас право, толку и тие имаат право врз браќата од Вардар..Правдата е слепа, но ќе дојде...Најголема желба ми е да сум жив да ја видам...И да ви го видам лицето...

Определено сум горд со това шо са направили предците ми.Определено нема за какво да се срамja-запазиха и развиха азбука за всички словени,заштитиха православното служение на словенски,дадохме писмо и четмо на една држава като Русиja,приеха своите бартja като бегаха от Егеj и Вардар,помогнаха им,изучиха децата им,дадоха им дом,дадоха им нов живот.Дадохме PC на светот.От това да се срамja?
Можеш да кажеш шо откраднахме?!
Ами убаво е дека велиш дека повеке от 2 милиона бугарски грагани имат право врз Вардарска македониja.Това е напредак.

Определено сум горд со това шо са направили предците ми.Определено нема за какво да се срамja-запазиха и развиха азбука за всички словени,заштитиха православното служение на словенски,дадохме писмо и четмо на една држава като Русиja,приеха своите бартja като бегаха от Егеj и Вардар,помогнаха им,изучиха децата им,дадоха им дом,дадоха им нов живот.Дадохме PC на светот.От това да се срамja?

хахахх ова:
развиха азбука за всички словени,заштитиха православното служение на словенски,дадохме писмо и четмо на една држава като Русиja,приеха своите бартja като бегаха от Егеj и Вардар,помогнаха им,изучиха децата им,дадоха им дом,дадоха им нов живот

Можеш да кажеш шо откраднахме?![/quote]

хахахх ова:

Прочети малце повеке например за свети Кеприjaн :smir: - от каде е,от каде носи книги за Киев,каква титла носи и така натаму.

:tapp::tapp::tapp:

Срами се ТАТАРУ што си крадец и номад ...срами се...е што си...:vozbud:

bukvar_Page_06.jpg

ЧИТАЈ СИ ГО БУКВАРОТ ЗА ПРВО...може ке ти се разјасни....

назад на темата, ВАКОВ ОТПАД ОД ИСТОК НЕМА ПАК ДА ХАРА ПО МОЈА ЗЕМЈА...МЕ РАЗБРА НОЧЛЕ....никакви походи збратимувања и буневи нема да бидат толерирани

Ами убаво е дека велиш дека повеке от 2 милиона бугарски грагани имат право врз Вардарска македониja.Това е напредак.
:)Време е да побараш професионална помош:)Да бидеш горд на крадци, па ова е феномен..Кога мислам право, викам право на оние Македонци што се Македонци, а не продадените на бугарија за едно нивче од 2 декари..Добар ти беше вицов..:pos2::pos2:

:tapp::tapp::tapp:

Срами се ТАТАРУ што си крадец и номад ...срами се...е што си...:vozbud:

bukvar_Page_06.jpg

ЧИТАЈ СИ ГО БУКВАРОТ ЗА ПРВО...може ке ти се разјасни....

назад на темата, ВАКОВ ОТПАД ОД ИСТОК НЕМА ПАК ДА ХАРА ПО МОЈА ЗЕМЈА...МЕ РАЗБРА НОЧЛЕ....никакви походи збратимувања и буневи нема да бидат толерирани
Ако четеш внимателно може да видиш дека нема и збор за татари,има словени,траки и прабугари.
След време немаше траки,словени и прабугари-имаше само бугари.
Ни виждам от какво да се срамja?!

не се срами, ЦИГАН СРАМ НЕМА....

иди проси во Лондон...:vozbud:

:)Време е да побараш професионална помош:)Да бидеш горд на крадци, па ова е феномен..Кога мислам право, викам право на оние Македонци што се Македонци, а не продадените на бугарија за едно нивче од 2 декари..Добар ти беше вицов..:pos2::pos2:

Е ако могат 2 милиона да бидат купени со 2 декара,това зборува лошо-првото което ке си помисли човек е - били много продажни.
А родовете на тези според тебе имат право врз Пирин,врз Вардар,врз Егеj?

Ни виждам от какво да се срамja?!
Да не ти требаат наочари?Или пробај со газер од тегла, можеби ќе видиш нешто..
Е ако могат 2 милиона да бидат купени со 2 декара,това зборува лошо-првото което ке си помисли човек е - били много продажни.
А родовете на тези според тебе имат право врз Пирин,врз Вардар,врз Егеj?
Кого лажеш?Нам или сам себеси?

не се срами, ЦИГАН СРАМ НЕМА....

иди проси во Лондон...:vozbud:

И со циганин и на глава не се излиза.:helou:
Е штом за тебе траки и словени са цигани.... нема шо да се каже.Бог да прости тетка Вца.

Да не ти требаат наочари?Или пробај со газер од тегла, можеби ќе видиш нешто..

Кого лажеш?Нам или сам себеси?
Виждам дека немаш намерение да ми посочиш нешто от което да се срамja,та разговора е без смисал.Немам време за празни приказки.

Виждам дека немаш намерение да ми посочиш нешто от което да се срамja,та разговора е без смисал.Немам време за празни приказки.
Крадењето..Доволна причина да се закопаш од срам..Јазик, култура, народ,земја, по телевизиите ваши полни со кич програма само крадена музика врти, ништо оригинал..Има уште милион работи..

Крадењето..Доволна причина да се закопаш од срам..Јазик, култура, народ,земја, по телевизиите ваши полни со кич програма само крадена музика врти, ништо оригинал..Има уште милион работи..

Jазик - спасен от изгубване со провала на мисиjaта во Великоморавиja.Взет и развит за сите словенски држави.Пазен со крв и меч.
Култура-само за справка-златен век на бугарската култура по време на управление на Симеон І. От каде сме ja откраднали много интересно,па се нарича бугарска во сите летописи?!
Народ-това ако беше можно да се краде немаше да има толкова много држави на света.
Земja-земjaта е на този коjто е посилен.Нема моja и твоja земja.Со твоjaта поента - сите сме откраднали земjaта от првиот човек.
Телевизиите-различни хора,различни идеали.Едни харесват кич,други не.Ако БТВ,НОВА и БНТ им викаш кич-не си видел кич.Песните-имаме договори со Ср за песни.Ако гледаш само такви телевизии и слушаш таква музика-сори имаш грешна представа.
Откраденото пак некаде е само во главата ти,но не и во реалност.

Jазик - спасен от изгубване со провала на мисиjaта во Великоморавиja.Взет и развит за сите словенски држави.Пазен со крв и меч.
Култура-само за справка-златен век на бугарската култура по време на управление на Симеон І. От каде сме ja откраднали много интересно,па се нарича бугарска во сите летописи?!
Народ-това ако беше можно да се краде немаше да има толкова много држави на света.
Земja-земjaта е на този коjто е посилен.Нема моja и твоja земja.Со твоjaта поента - сите сме откраднали земjaта от првиот човек.
Телевизиите-различни хора,различни идеали.Едни харесват кич,други не.Ако БТВ,НОВА и БНТ им викаш кич-не си видел кич.Песните-имаме договори со Ср за песни.Ако гледаш само такви телевизии и слушаш таква музика-сори имаш грешна представа.
Откраденото пак некаде е само во главата ти,но не и во реалност.
Вицкаст си бре фми..Ме пукна од смеење од сабајле па досега..Викам за Планета и Фен..Имате договори со СР за песните?Ама сваќам, тие не ве оставаат да им ги крадете, како ние што ве оставаме народната музика да ни ја крадете, па мора да се клањате кај нив за музика, зошто само не сте способни да си ја створите..Тоа е:toe:Планета и Машина за перење ТВ, овај де Фен Тв не гледам, зошто јас вошки фаќам од таква музика...Еве ваква музика јас слушам..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom