Уставното име на ОИ во Кина

• Креатор на темата Креатор на темата Грмуш
  • Време на започнување Време на започнување
Kina se premisli ...na otvoranjeto ke bideme kako BJRM

За разлика од нас, кои едно време го признавме Тајван па бевме пишман после, да - Кина си е принципелна држава.

Kina se premisli ...na otvoranjeto ke bideme kako BJRM

:pos2:

Толку ни е..од радоста, не ми е до смеење..... ама и ја будала се порадував малце....

Ако, убаво личи и FYROM. Башка, тешко е да се декодира. Кој ќе знае што е тоа FYROM? 95% ќе помислат расфрлени букви се :smir:

А што воопшто очекувавме кога
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=96104 напиша:
Ниту еден претставник на македонскиот државен врв не е најавен да присуствува на свеченото отворање на Олимпијадата, закажано за утре.

??????

Нашите треба да одржат прес конференција и да си дојдат дома.

Нашите треба да одржат прес конференција и да си дојдат дома.
Кои наши GORAZD? Немаме ние политичари/амбасадори/чистачи таму... Имаме неколку спортисти само. Државата по незнам кој пат и врти грб на државата.

Кои наши GORAZD? Немаме ние политичари/амбасадори/чистачи таму... Имаме неколку спортисти само. Државата по незнам кој пат и врти грб на државата.
За спортистите и мислев , и онака нема да ни избега некој медаља сигурно , а на прес кој ке се пренесува во цел свет ,може да се искористи ситуацијата.Нема да има голема штета Кина , ама сигурно нема и да им биде све едно некој да ги напушти игрите поради политика.

Оние од МНР ќе научат ли еднаш веќе дека ништо не треба да оставаат на случајности..или полесно им е да си го прчат некаде, отколку да си ја работат работата?

Кина е еден од најмоќните и најстандардните подржувачи на нашето уставно име.
Така да не грција, цела европска унија да протестира, неможе тотално ништо да промени.
На погрешна врата чукаат. Не е Кина Франција.

Или можеби грците во знак на револт, ќе ја напуштат олимпијадата.:tv:

Прв пат безрезервно бев сигурен во некоја информација.
Али како ме заебаа....ти ибам тоа жутите да ти ибам.:tv:

Ова само ја покажува моќта на циганите.
Или немоќта на нашите.
Сепак би дефинирал како незаинтересираноста на нашиве.

Се согласувам. Немоќ или незаинтересираност на нашите

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=96107 напиша:
Никој од македонскиот државен врв нема да присуствува на отворањето на игрите. Иако добил покана, претседателот Црвенковски нема да замине за Пекинг поради одморот со семејството.
Премиерот Груевски исто така нема да оди во Пекинг, а за разлика од нив, лидерите на земјите од регионот веќе го потврдија своето присуство на отворањето на големите спортски игри.

Има убав коментар на веста
pa kaj ke odaat nasite, ne se sigurni edni na drugi ako eden zamine drug ke ukradi nesto od drzavniot budzet toa stana kaj nas kako zborot " dobro utro". a be smesajte se so narod imate pokani a ne gi iskoristuvate sram da vi e.

Се согласувам. Немоќ или незаинтересираност на нашите

Има убав коментар на веста

Ambasador - Fatmir Xheladini - DUI, poranesen Drzaven Sekretar vo MNR na RM, mislam deka toa i mu bese prvo voopsto rabotno mesto vo zivotot. Profesionalen kadar na nekadarnata DUI - UCK.
Ambasador vo Peking, kade bracen par od MNR mu rabotea i kidnaa za stranska nekoja kompanija da rabotata i kade pocina poradi nemanje pari ambasadata vo kineska bolnica eden nas diplomat.

Koj da odi tamu, a???

Pa barem jebeniot Ambasador i uste poebeniot ili Minister za nadvoresni ili minister za obrazovanie i sport i tushlono od Agencija za sport i mladi i kelesot od MOK.

Koj, na kurov, ima koj, ama se nema um, baska, ne znaat be, ne znaat.

ту бе...требаше барем БРМ да ни биде кратенката...

Where are you from?
- BRM.
Excuse me?
- BRM, BRM!
(is he retarded?)

:salut: BRRRRRRRM

Незаинтересираност и немоќ, два збора со кои најпластично се дефинира ситуацијата.

Да дигнел некој фрка, сигурен сум дека Кина ќе изреагирала како што треба!!!

Но навистина не е реално да се очекува нешто повеќе кога тип како Антонио Милошов е Министер за надворешни работи, а “кадар на ДУИ’’ (како па тоа жално звучи) - амбасадор. И тоа амбасадор во регионална (а надоаѓачка светска) сила, при што тоа му е прво работно место во животот.

Па ние ако одиме на шашма, поголем успех ќе постигнеме. Со ваква поставеност, се гарантира неуспех уште во стартот! не знам дали некој може да измисли полоша организациска поставеност од оваа!

А 90-годишнион еднооки е ЖИВ и здрав, влакно не му фали, и остај што не закопа, уште јаде бурек за името... :kesa:

Ова постигнување за примена на уставното име на Македонија на ЛОИ 2008 му го препишувам лично на Никола Груевски и целиот состав на ВМРО-ДПМНЕ гои се спасители :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom