Скопски „пеерчиња“ речник

• Креатор на темата Креатор на темата igor_jas
  • Време на започнување Време на започнување
е незнам јас од кај беше детето во автобус го слушнав сори :toe:

јавно им се иѕвинувам на сите скопјани и скопјанки немам ништо против скопје само си каѕував свое мислење ѕа јаѕикот нивни односно дијалектот а како луге карктерно супер луге се знат да се дужат :pipi:

Педер ај бе не ми го тапи к***т ... не знам зашо али цело време оваа ми се слуша

Педерски дијалект??? Кој ти к*рот бе? Пеер, од кај к*р па сеа ова да ти еам? Лееее ама се нервирам вака да ти еам...та преку к*р од вакви срања да ти еам!

пеерче те глеам напнат цело време шо ти е да ти еам чоек пробуе да ти каже ти фураш твој филм па шо ни фали на нас...ако нешо не е у реду кажи слободно

Тск,Тск.... зависи од која населба си =)

Епа ако го рачунаш Скопско поле за населба на Скопје... онда да. :pos: Скопски бе... дебар маало, водњанска, чаир и слични маала у околина на центар. Лисиче... само ако не ги слушаш родителите да ти тепаат на битолски или штипски :)

Епа ако го рачунаш Скопско поле за населба на Скопје... онда да. :pos: Скопски бе... дебар маало, водњанска, чаир и слични маала у околина на центар. Лисиче... само ако не ги слушаш родителите да ти тепаат на битолски или штипски :)

Тафталиџе бе брат =)

Али као шо реков ... ја не го зборам тоа =) го СЛУШАМ у задње време се повеќе =) :kesa::kesa:

пеер не дудлај напињаш брат ти текнува?

маџир маало :) едно од најстарите маала у скопјево

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom