Македонски студенти во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Единствено не оправдувам студирање во Бугарија само ако треба да се потпишат ко Бугари. Иначе лани бев на одмор во БГ, и една девојка со која се дружев реши да се запише на Кирил и Методиј во Скопје. Во Бугарија овој наш универзитет е многу познат, и не гледам зошто е лошо да се студира во друга земја (освен ако не те тераат да си ја смениш националноста што не верувам дека се случува). Мислам дека секаде е така. Има многу студенти што студираат во други земји. На кој како му одговара ќе си прави, јас планирам на машински да одам. :) Позз

Затоа пропаѓа држава од такви лица којшто се себични и мислат само за себе и кои бегаат во други земји. ТАКА НЕ ОПСТАНУВА ЕДНО ОПШЕСТВО.ЗОШТО??? ЗОШТО СИТЕ КОГА ЌЕ ЗАМИНАТ ТОГАШ НЕМА ОПШЕСТВО

Па имало таму неко формулар да се пополнит. На местото националност, морало да се напише бугарин, во спротивно МИСЛАМ дека се плаќало или многу повеќе или нема студирање. И сите "македонски" студенти се тешат меѓусебно дека тоа било само формална работа и дека тие податоци останувале во факултетот. Никој не е будала да ти наметнува нешто и да ти дава низа поволности, а да биде формално.
Еве гледајте малку вести. Сега Бугарија си бара нешто повеќе од Македонија, за да може да влеземе во НАТО.

Фала, затоа прашав претходно оти не ми беше јасно што треба да се даде за да се добијат такви поволни услови. Затоа значи од 150-180 илјади во 50-тите 60-тите сега се само 5-6 илјади македонци таму. Топење.

Фала, затоа прашав претходно оти не ми беше јасно што треба да се даде за да се добијат такви поволни услови. Затоа значи од 150-180 илјади во 50-тите 60-тите сега се само 5-6 илјади македонци таму. Топење.

аха. епа, тоа ќе да е...

abe se pisat bugari i posle mi kazuvaat kako e dobro da studiras u BG:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom