A
Antigona
Гостин
Тогаш единствена опција ти е да престојуваш кај некој роднина или познаник,, за да не плаќаш за кирија. Имај во предвид дека дел од трошоците идат за превоз , автобус , воз и слично. Доколку веќе си запишан како студент на некој од универзитетите во Германија , тогаш ќе добиеш од универзитетот semester ticket за бесплатно да се клористиш воз, автобус, шинобус ,кој би те коштал околу 200 евра со важност од 6 месеци , а после 6 месеци пак си плаќаш и ти давааат тикет за наредните 6 месеци и така.Ок прочитав скоро се.
Сега сум четврта година средно значи завршувам и сакам да се запишам на некој факултет во странство(по можност подалеку од Балканов).Сакам да студирам информатика или компјутерско инжинерство.
Има можност во некоја држава на некој универзитет каде што би добивал стипендија и годишно би ме чинело мах околу 100-300е?+парт-тиме работа како би ги покривал другите трошоци.
Не би можел да си дозволам да плаќам повеќе од 300е годишно.Би работел и би направил се за да студирам во странство.Одличен ученик сум 5.00 и имам положено FC(First Certificate English) итн итн...
Помош?