Кумановски речник!

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
А он сватче се разби јадан .. а овј га прашуе УТЕПА ЛИ СЕ хахаххах ЦааРРРРР .. још па вика истече му уље.. до уље му дошлооо цццц ххсхсхаххаха
А и по пут се гледа дека е од некој КРАј на Кумановоо.. :helou:

Бај д веј свиѓа ми се тема иии надам се дека некои од вас су веќ научиле нешто кумановски :smir:

Да га ебу :D

Најпозната реченица у кумановски речник:):)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Ејјј... Не с`м се појавија на овуј тему од бог знаев к`д... Ама к`д гу чуја следејќу песму, згазија с`м се од смеа. А факт е дека овај време Кумановци ептен идев у Авганистан на печалбу, па уживајте у овај ремек дело:

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Ејјј... Не с`м се појавија на овуј тему од бог знаев к`д... Ама к`д гу чуја следејќу песму, згазија с`м се од смеа. А факт е дека овај време Кумановци ептен идев у Авганистан на печалбу, па уживајте у овај ремек дело:

Вреди да се види.:):)Пукнав од смеа.

Член од
30 април 2009
Мислења
790
Поени од реакции
38
Нија Кумановке смо АФТОКЕФАЛНЕ. Правемо си га Кеф у Авто

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185
E SGA VAKOJ CITAJTE OVAMO,JA SAM MR4ATOR EKSPERAT ZA DIJALEKTE,OD SKOPJE SAM A MOZU DA VI ZBORU I DA VI PISUJU NA SVAK MOZAN DIJALEKT
MOZA I PO PRILEPSKI BAGO I PO BITOLSKI BAMU GAZO SESTRIN AMA SG OVAJ TEMA E ZA KUMANOVCE I KUMANOVSKI DIJALEKAT PA ZATOJ KE PISUJU NA NJEGA.NOGO SE IZRADUVA KD GU VIDO OVAJ TEMA POSTO NA NIKOGA U OVAU DRZAVU NE MU E GAJLE ZA KUMANOVCI AMA ZATOJ UVEK TUJA E NASU MILU KAJGANU I NOJNI FORUM PA MOZEV I KUMANOVCI NA OVAJ TEMU DA PISUJU KAKO OKU.E TOKO OD MENE POZDRAV DO SVI KUMANOVCI I KUMANOVKI SE ODJAVUVAM, DO CITANJE!
ЕБАГО се пишује и се зборује...кумановски дијалект је добар,ја гу обожавам али не гу знаја(се ми е згрешено,така?)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Нија Кумановке смо АФТОКЕФАЛНЕ. Правемо си га Кеф у Авто
Батка овој само колко не е кумановски, овој е околоски около Куманово ;)а и време се смени с’га џипови су у моду:smir:
иначе прв пут наидују на тему ни сама не знам зашто порано не сам гу видела:uvo: како и да е мило ми е што постои оваква тема зашто за прв пут не морам да се мислу што , како да напишу за да не ми се најде грешка у мој „беспрекоран“ македонски што га практикују на свите теме :jaj:

--- надополнето ---

ЕБАГО се пишује и се зборује...кумановски дијалект је добар,ја гу обожавам али не гу знаја(се ми е згрешено,така?)
мхм али голем плус за покушај :)

Н

'Никола'

Гостин
Абе куде сте Кумановци, јс неам појму кумановског, али девојку над мен вети дека ќе ме учи.:kesa:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Абе куде сте Кумановци, јс неам појму кумановског, али девојку над мен вети дека ќе ме учи.:kesa:
много обеќа тај девојка ама слабо испунуе:pos2::pos2::pos2:
ко че ме научиш ти мене прилепски, тогаш и ја тебе кумановски:smir:

Н

'Никола'

Гостин
много обеќа тај девојка ама слабо испунуе:pos2::pos2::pos2:
ко че ме научиш ти мене прилепски, тогаш и ја тебе кумановски:smir:
Имамо договор. За две недеље кд ме научиш ќе пишу тук.:tv:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
:pos: 2 недели? хахахахаха побрзо кинески ќе научиш него кумановски :nesum:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Направите га кумановски,како кој знае што да е.

Н

'Никола'

Гостин
:pos: 2 недели? хахахахаха побрзо кинески ќе научиш него кумановски :nesum:
Кинески можи не, ама Јапонски да, едно време го учев, имам доста познавања.:) Абе брзо учам јас, башка супер професорка си имам, ќе видиш за 2 недели.:)

Член од
28 јули 2011
Мислења
1
Поени од реакции
2
хехе најбољи речник .... другар ми знае ма нејќе да ми збори педерот на кумановски , за први мај обично сме таму и пробувам нешто да научам ама се што запамтив е куде си бе скопјанац ти га туру у нос
haha kumanovski ezik e mnogo l'k za zborenje samo treba volju da ima covek i brzo da svaka a za kumanovcani nemam komentar kakvi su tija ljudi kultura imav majtapgii sve naj naj kumanovo u srce i kako vikav oni zbori kumanovski kude i da ides za svak covek da moze da te razbere pozz kumanovcani

Kajgana Shop

На врв Bottom