Кумановски речник!

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
:pos: :pos:
И тој е кумановски и овој е кумановски што ти га кажа, ама ја не употребују збор арно. :)

Крусер само треба да дојде малце у Куманово да поседи, да га усоврши кумановски.

:pos: :pos:
И тој е кумановски и овој е кумановски што ти га кажа, ама ја не употребују збор арно. :)

Крусер само треба да дојде малце у Куманово да поседи, да га усоврши кумановски.

Pa zatoj deka i tvoe zborenje i moe zborenje za ljudi koi ne sa kumanovci e kumanovski ,proba da objasnu za "finese" na kumanovski ezik,:toe: koi gi razbiramo samo mi kumanovci.:je:

Како ви текнаја бе људи да отворите тему за Кумановчани алал да ви е закон дијалект сви мислења сум ги прочитаја се расположи да га ебу:):):):) се трудам колку можам не ме бива ама ќе научам хехе :):)

Како ви текна бе људи да отворите тему за Кумановчани алал да ви е закон дијалект сви мислења сaм ги прочитаја расположи се да га ебу:):):):) труду се колко можу не ме бива ама ќе научу хехе :):)
Ќе научиш, нормално.
Ја сам изненаден, мислеше никој два збора не знае на кумановски, ама гледам бива ве.

Еј немој с`г да ми улагате у финесе и Кумановски дијалекти. ;))))

Дајте договорите се и основајте литературно Кумановско зборење, за ми странци да га научимо како људи.

Зато и бараше ја речник... ;)))

За почетак ке може форум да ни послужи како едн вид курс за сви што сакав да научив кумановски.И после ке проценимо кога ќе га биде,а кога не и ке правимо муабет за речник и граматику.хехе ја мислу дека ке се сложите сс мене.:):):helou::helou:

Како ви текнаја бе људи да отворите тему за Кумановчани алал да ви е закон дијалект сви мислења сум ги прочитаја се расположи да га ебу:):):):) се трудам колку можам не ме бива ама ќе научам хехе :):)

Ke nauchish be, l'k na pamet, l'ko svakja.:pos2::pos2::pos2:
ps.nishto lichno:smir:.

За почетак ке може форум да ни послужи како едн вид курс за сви што сакав да научив кумановски.И после ке проценимо кога ќе га биде,а кога не и ке правимо муабет за речник и граматику.хехе ја мислу дека ке се сложите сс мене.:):):helou::helou:

Важив. ;)))) Ја се слажу.

Абе Кумановци!

Куде се изгубисте?

Ако не пишуете на овуј тему, ќе гу изгубите популарност. ;)

Мислу дека е време да се почне поактивно да се писуе на овуј тему,зашто ете почнасва и кумановци да се враќав од одмор.Ајде дајте да ги научимо овија странци да цепав кумановски и да гу ол'снемо комуникацију у свет.:helou::vozbud:

Еј, немој такој!

Не се Кумановци србомани, тук Срби сакав да бидев Кумановци, али не ги збирав свите у Куманово, да ги ебу... ;))))))))

ej stvarno kumanovci snema ve dali ste po odmori ili ne .. nema ve na forum he he he .. ajde ajde posle 15ti ke dojdete znam ja ... i btw ne su srbomani.:nenene::salut::pipi:

Back
На врв Bottom