Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.026
Поени од реакции
5.637
„Абе ме затворија невин...Јас??Нема шанса да сум виновен...Одвај чекам на судење да докажам, имам факти, докази и еден куп работи што ќе му ги плеснам влице, така да нема шанси да ме прогласат за невин“
(во меѓувреме преседникот излегува со ас во ракавот, предлага аболиција)
„Абе каква аболиција..Јас сум во право и тоа ќе го докажам...на Суд..Ќе видат тие...“
(во меѓувреме, Црвенковски му дава една-две заушки и ЗЗ (демек) мора да прифати аболиција)
„Абе не беше за мене...Еден од другите обвинети беше болен и затоа ја прифатив аболицијата...“
(виде ова оправдување дека не фаќа, по советите со постариот и далеку поискусно изматениот претседник доби нешто вакво)
„Јас?Немаше шанси да добијам фер судење..“
Оваа работа ми тера некаде како чешај си го мевот..Не сум Нострадамус да предвидувам дали Заев е виновен, дали не е виновен, и сите тракатанци околу него.Немаме ние прегледност во документите на Глобал, па не знам колку се веродостојни обвинувањата на фамилиите за обештетувањето,исто не сум сигурен ниту во изјавите на Заев..Затоа требаше да одлучи судот..Јас искрено не знам, го гледам вчера по вестиве Заев, исфрустриран, запален, само не знам кој сакаше да го направи будала..Јас што го гледам, или тој самиот..Му спремале атентати, му го одвртувале штрафчето од предното тркало на колата, му се заканувале во притворот дека ќе го снајди кофата итн(па се чудам што ли ќе кажуваше ако во притворот при капењето му паднело сапунчето)..И си се прашвам сега јас, овај сигурно е голем фан на акциони филмови и шпионски серии од терк по КГБ, ЦИА, Мосад...Атентати, заговори и што ти уште не ...Патетична изјава му беше онаа од типот на Шеќеринска со фустаните, сега овај на камерата, Господине Груевски..Само заборај да кажи една работа..Дека се ПОСРА!Дека се скри под капата на Аболицијата..Никој на факти нема да го осуди..Но еве да земиме и да го осуди, постојат Европски Судови, каде може да си ги бара правата, каде може да се жали, и сигурно ќе беше ослободен, а Груески максимално ќе беше искритикуван, ако воопшто постоеја фактите за кој говореше Заев..А Заев ќе излезеше апсолутен победник во таа драма..А вака што?Ништо..Ќе си остане ова дамка на политичката кариера, Чичо Бане кога ќе излезе од претседничката фотелја ќе си седне на кормилото на СДСМ, овој нема да му се меша во кандидирањето, и никому ништо..Искрено мислев дека Заев ќе си додржи на зборот и дека ќе докажува невиност по судски пат,дека нема да прифати аболиција..Но тој по се изгледа не му се седеше во притвор,не поседуваше докази од типот кој ги најавуваше, и тоа е тоа..
Напишано од DarkWalker
Како прво г. Зоран Заев е јавна личност и градоначалник на Струмица а не разбојник или убиец
Како второ , во ниедна држава политичар немат вака малтретирано ...
Како трето нека излезат на јавна дебата со Гуевски па да си кажат што имаат а не преку СИТЕЛ ...
Како прво каде пишува дека јавните личности не можат да бидат разбојници или убијци?
Како второ, Заев колку што гледав јас мирно беше приведен, без некое малтретирање и однесен во Полициската станица..(ако е плачко не сум крив)
Како трето, ако беше толку невин ќе си докажеше на суд, а не сега да мафта со тие доказите..Докази се за на суд, а сега ништо не го пери..Бане му ја лапна фотелјата во СДСМ!

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Па ај сега по таа логика и убијците и разбојниците да ги расправаме на јавни дебати!:vozbud:
Се знае кај се расправа по обвинение!:toe:
Како прво ни ти ни јас не сум видел доказ против него само обвинението...за обвинение се суди а не се става притвор...ова неговото не беше судење туку веднаш притвор покрај сите докази и покрај јавувањето на Заев секој ден во судот во Струмица...или судот во Струмица е полн со комуњари па да му судат пиночевци во Скопје.Многу паметни вие од ДПБНЕ бре...едно докази немате ама барем ако покрените иницијатива против некого спремете се а не со СИТЕЛ и Шврговски начело и одма на линч.И покренување постапка против некој кој денар нема потрошено од државни пари нити пак од пари на граѓаните не ви држи вода. Силвана Бонева е видена нон стоп мотаќи се низ Судот додека траеше случајот Зоран Заев и плус двапати менувањето на одлуката на судиите е доказот за политичкото сценарио...не треба чоек да е мн. паметен да му текни колку е саатот...ама вие портокаловите и симпатизерите на ДПБНЕ ептен сте бре...Кој суд да му суди...суд полн со хиени и крвопијци кои судат и осудуваат без докази и без завршница? Змијско око беше еден од нив ги сјебаа тие од Змијско око а ниеден се нема судено туку осомничени и пикнати во притвор.Само народот рекол...се се враќа се се плаќа, кај да е ова на ваша кожа ќе си дојди.А тоа премиерчето ваше портокалово нека не забегува од дебати нека излези јавно на ТВ и нека ги соочат аргументите нека види народот за што е обвинет еден градоначалник на опозицијата или пак му одговара да оди како гостин кај Латас Лапрдовиќ кај шо нема кој да му реплицира па можи да јади шо сака.И глеам Зоран Заев никако да го исплукате од уста...како што беше пикнат взатвор така беше и изваен...ако ви жежи жалете се пред локалните ОК на ДПБНЕ. Квичете сега со безвезни муабети тези и глупости на форумиве ама да има и зошто.

Ајт Поздрав...на здравје бричењето ДПБНЕ и респект за Бранко за потегот.Изгледа уште долго време ќе ве дрибла кога си немате 2 чисти.

Robbie

Hope Never Dies
Член од
8 август 2008
Мислења
110
Поени од реакции
1
[acko]®;1553257 напиша:
Sudiite nemozat da gonat nekoj ako prvo MVR ne napravilo istraga i javno obvinitelstvo ili privatno lice da pokrene obvinenie. znaci sudiite mozele da igraat karti do 101 i nazad. I ovaa zemja nema sud zaradi licata kako BC koj prvo koga go imaa vtoriot mandat koga vmro 4 godini ne bea vo sobranieto ekspresno nosese zakoni i menuvase sudii a sega koga vmro smenija nekolku sudii odma za nego ne vazi sudot i on izigrava SUDIJA i osloboduva kogo ke mu tekne. Me nerviraat takvi ko tebe so mislat deka sudstvo nema od koga se VMRO na vlast. NE SUDSTVO VO MAKEDONIJA NEMA OD 1991!!

Експресно изгласување на закони??па затоа ке плакате 60% поскапо парно и не знам колку поскапа струја....

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ако ѓи прашуваш заслепените од портокаловата боја,
Освен папагалски фрази да верглате кога немате аргументи за дискусија, друго и нема што да кажете.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Отворено писмо до сите засегнати

не ве избравме, не ве изгласавме едните криминалот во Македонија да го решаваат со политички апсења а другите со аболиција....уште помалку не ве изгласавме

прво сами себе после нас, гласачите да не брукате со вашите јавни преписки И ПИСМА, повик за трибини и пресови

СРАМОТА сте сите вие, ако вие сте оваа држава, имајте барем достоинство и политичка култура

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Освен папагалски фрази да верглате кога немате аргументи за дискусија, друго и нема што да кажете.
Кој аргумент досега си го произнесол на форумов освен фразите комуњари и папагали?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Отворено писмо до сите засегнати

не ве избравме, не ве изгласавме едните криминалот во Македонија да го решаваат со политички апсења а другите со аболиција....уште помалку не ве изгласавме

прво сами себе после нас, гласачите да не брукате со вашите јавни преписки И ПИСМА, повик за трибини и пресови

СРАМОТА сте сите вие, ако вие сте оваа држава, имајте барем достоинство и политичка култура

Како прво најголема глупост е објавувањето на МВР во службен весник за случајот Зоран Заев па и ако мислат дека претставниците на европската комисија не го гледаат или уште помалку го разбираат се лажат и онаа теснопартиска дебата на новинари од портокаловите пиночевци јадењето трици за Претседателот на Државата не само што на ништо не личи туку повеќе личи на партиска средба или глупирање без аргументи и докази или рекла казала.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Кој аргумент досега си го произнесол на форумов освен фразите комуњари и папагали?
Не се прави наудрен, имаш доволно страници наназад. Немам намера цело време да си играм нати го дај ми го и да се повторувам.

Земи потруди се да најдеш праведен одговор.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
da ne sum videl losh zbor za BRANE use ednas... od zemjava nema popameten coek izlezeno... nemojte brane so nekoj 3ta klasa luge da go meshate coeko e zakon.
дружево во право е нема попаметен од бранко вака ако продолжи ќе го надмине Македонски:smir: со владеење.
досега кога не е заминат од политика сигурно има нешто паметно или глупо во народот:)

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Овој споменикот изграден „Во чест на бранителите на РМ од 2001 год. и ...“ е поставен през 2007 г. на булеварот „Маршал Тито“ во Струмица.

Според кажувањето на актуелниот градоначалник на Струмица Зоран Заев идејното решение за овој споменик не било лично избрано од него, туку од комисија составена од владеачките советници на СДСМ и опозицијата во Советот на општина Струмица, со согласност од претставници на МПЦ и согласност на семејствата на загинатите бранители. Според градоначалникот Зоран Заев во овој споменик треба да се препознае феникс, раѓање на нов живот, затоа што „бранителите на РМ од 2001 год.“ се бореле за нов живот.
Не се разбирам од уметност како г-нот Заев и членовите на комисијата што ја формирал тој, но споменикот ме потсетува на осудата на струмичани која му ја изрекоа во струмичката чаршија во 2001 година кога г-нот Заев наместо да одговори на повикот за негова мобилизација во АРМ, дезертирал во Грција, каде до крајот на „воениот конфликт“ по грчките плажи и во станот на чичко му во Солун „се криел“ од македонската власт. (Да не се разбереме погрешно, денес не го обвинувам г-нот Зоран Заев за дезертерство од АРМ, тој ако дезертирал од АРМ во 2001 г. после потпишувањето на Рамковниот е амнестиран – што ќе рече веќе невин е.)
Во контекст на оваа чаршиско оговарање, овој споеменик подигнат „во чест на бранителите на РМ од 2001 год.“ на мене ми се чини дека на г-нот Заев го асоцира на неговите тогашни проводи по грчките плажи и на тогашните негови ноќни мори од евентална несакана бременост.
Јас сум си „стар модел, со застарена програма“, не се разбирам од совремна уметност, но ако голата жена е симбол на воена храброст, на загинатите во борба за слобода, тогаш предлагам да ги осовремениме и спомениците и бистите на борците од „НОБ и Народната Револуција“. На пример, меѓу бистите на првоборците Боро Џони и Благој Јанков Мучето во малиот градски парк, може да се постави истиот „феникс“.

извор http://papata1962.blog.bg/?month=7-8&day=2&page=3

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Не се прави наудрен, имаш доволно страници наназад. Немам намера цело време да си играм нати го дај ми го и да се повторувам.

Земи потруди се да најдеш праведен одговор.
Па колку шо ми изгледа со тебе само напред назад никако напред само...Не ме игнорирај де убаво те прашав кои аргументи ги имаш за она погоре освен тезата комуњари и папагали.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
[acko]®;1553257 напиша:
Sudiite nemozat da gonat nekoj ako prvo MVR ne napravilo istraga i javno obvinitelstvo ili privatno lice da pokrene obvinenie. znaci sudiite mozele da igraat karti do 101 i nazad. I ovaa zemja nema sud zaradi licata kako BC koj prvo koga go imaa vtoriot mandat koga vmro 4 godini ne bea vo sobranieto ekspresno nosese zakoni i menuvase sudii a sega koga vmro smenija nekolku sudii odma za nego ne vazi sudot i on izigrava SUDIJA i osloboduva kogo ke mu tekne. Me nerviraat takvi ko tebe so mislat deka sudstvo nema od koga se VMRO na vlast. NE SUDSTVO VO MAKEDONIJA NEMA OD 1991!!
Aбе ти трнираш,или си природно вака?Па кој рече дека судството не чини од доаѓањето на ДПМНЕ?Рамстор не се градеше во времето на ДПМНЕ,ни Александар Палас,ни Веро,ни мал милион сомнителни по капитал и уште посомнителни по ликација објекти.Судство има одсекогаш во Македонија но не е независно и толку е партијски поврзано што изгледа дека е “учкур и гаќи“ со било која актуелна политичка гарнитура.Јас само прашав каде беа судиите или обвинителството кога Глобал започна да се гради а не одкако се изгради,па не е нужник да не го видат,ебаго?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Vi kaza covekot izvadete detalna telefonka smetka na sudiite i ke videte koj se javuval ili sakate da go pravete makedonskiot narod kako ovca(pramenka).A koga sme kaj Zaev deka covekot e nevin se gleda po vasite reklami 5 dena po red vo udarnite termini na teliviziite i po vesnicite.Istrosivte 2.000.000 evra narodni pari da si go pokriete gazot za politicki namesteniot slucaj i da go ocrnite Zaev(kako 2.000.000 eur,prosta matematika 5dena na 7 televizii * 3 emituvanja(22.000 eura+18.000 eur+10.000 eura vo zavisnost od terminot 1.750.000 e)+250.000eur za reklami na cudesnoto soopstenie vo vesnici).Koj ke odgovara za tie pari koi se na celiot makedonski narod?Sigurno Gruevski i Jankulovska ne gi dadoa od sopstven dzep...Ajde javniot obvinitel neka pokrene postapka i za ova..2.000.000 evra istroseni za 5 dena za da se ocni Zaev za mene se mnogu pari............... A za vas gospodine Gvuevski??????????

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Vi kaza covekot izvadete detalna telefonka smetka na sudiite i ke videte koj se javuval ili sakate da go pravete makedonskiot narod kako ovca(pramenka).A koga sme kaj Zaev deka covekot e nevin se gleda po vasite reklami 5 dena po red vo udarnite termini na teliviziite i po vesnicite.Istrosivte 2.000.000 evra narodni pari da si go pokriete gazot za politicki namesteniot slucaj i da go ocrnite Zaev(kako 2.000.000 eur,prosta matematika 5dena na 7 televizii * 3 emituvanja(22.000 eura+18.000 eur+10.000 eura vo zavisnost od terminot 1.750.000 e)+250.000eur za reklami na cudesnoto soopstenie vo vesnici).Koj ke odgovara za tie pari koi se na celiot makedonski narod?Sigurno Gruevski i Jankulovska ne gi dadoa od sopstven dzep...Ajde javniot obvinitel neka pokrene postapka i za ova..2.000.000 evra istroseni za 5 dena za da se ocni Zaev za mene se mnogu pari............... A za vas gospodine Gvuevski??????????
dosta bre otok:smir: arara......aj vidi najdi tie javuvanjata i vidi ako mozis i so se zborelo...aman veke od ebiveter drngaranja..sud mesajo sud kazuva za vina ili nevinost.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom