Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А зошто не излезе некој од судство, од МВР и други субјекти поврзани со тоа, на јавна дебата пред националните медиуми?
Па ај сега по таа логика и убијците и разбојниците да ги расправаме на јавни дебати!:vozbud:
Се знае кај се расправа по обвинение!:toe:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
А зошто не излезе некој од судство, од МВР и други субјекти поврзани со тоа, на јавна дебата пред националните медиуми?
Каде ти тоа си видел случај на криминал да се решава на дебати????
Знаеш што збориш , или мислиш ова е на татко ти нивата па ке се пазарат по телевизии.

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Па ај сега по таа логика и убијците и разбојниците да ги расправаме на јавни дебати!:vozbud:
Се знае кај се расправа по обвинение!:toe:
Како прво г. Зоран Заев е јавна личност и градоначалник на Струмица а не разбојник или убиец
Како второ , во ниедна држава политичар немат вака малтретирано ...
Како трето нека излезат на јавна дебата со Гуевски па да си кажат што имаат а не преку СИТЕЛ ...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Како прво г. Зоран Заев е јавна личност и градоначалник на Струмица а не разбојник или убиец
Како трето нека излезат на јавна дебата со Гуевски па да си кажат што имаат а не преку СИТЕЛ ...
Та преку курот ако е јавна личност...и за него важат истите закони како и за мене:toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Та преку курот ако е јавна личност...и за него важат истите закони како и за мене:toe:
Воне за градоначалник на Кајгана.:helou:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Па преку к.р ако е градоначалник , кој го спори тоа ????
Дилемата е дали е криминалец или не е,и таа се решава на суд.Заев не беше уапсен по тужба на Груевски па да се докажуваат на дебати.Ако е така , да ја викнат и Станислава Чочоровска која се утепа од лигавење на ТВ дека е невина.Или она не е градоначалник па не може???.Кога толку јавно сака Заев дебати , можеше да почне со тоа што ке кажеше со име и презиме кој му се заканувал во затвор.И премиери седнале на обвинителна клупа а не градоначалник, гуглај малку па ке видиш кој , ако си пропуштил.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Господин претседателе ќе ме аболицираш ако засерам нешто?:pos2:
Море затвор во Синг-Синг ќе те пратам,итоа дупла доза,гледаш шо му се случува на Бранко со аболицииве.Плус ич око не ми трепнува од која партија си,кога сум партијски неопределен.:smir:

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Абе ај шо се замарам па ја со вас тука ... ајт уживајте и спамирајте ајде ...

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Кој е бе тој ЗАЕВ??????????

28.08.2005 00:00 Пратеникот и син на израелскиот премиер, Омри Шарон, е обвинет за корупција при финансирање на предизборната кампања на неговиот татко, јави денеска израелското државно радио.
Синот на израелскиот премиер Ариел Шарон се товари дека преку фиктивни компании, што тој ги оснивал, прикривал илегални донации за предизборната кампања во 1999 година, кога неговиот татко стана претседател на партијата Ликуд и кандидат за должноста премиер.
Шароновиот мандат на чело на израелската Влада го одбележуваат низа скандали поврзани со нетранспарентно финансирање на предизборната кампања и бизниси поврзани со недвижнини, но самиот премиер досега успешно ги избегнува сите обвиненија.

Поранешниот романски премиер Адриан Настасе обвинет за корупција

Букурешт, 31 мај (МИА) - Обвинителите на Националната дирекција за борба против корупцијата поднесоа кривична пријава против поранешниот романски премиер Адриан Настасе и поранешниот претседател на Националната служба за спречување и борба против перење на пари Јоан Мелинеску.

Делото ќе го разгледува романскиот Врховен уставен суд.

Адриан настасе е обвинет за давање потткуп, а Јоан Мелинеску за земање потткуп, уништување на документи и издавање на информации.

Обвинителите имаат докази, според кои во ноември 2000 година Мелинеску, кој тогаш работел во Националната служба за спречување и борба против перењето пари (НССБПП) се поврзал со Настасе, за да му соопшти дека Службата работи на случајот, кој се занимава со внесување на сумата од 400 илјади долари на сметката на Даниела Настасе, сопруга на поранешниот премиер. НССБПП планирала да го информира Обвинителството за случајот. Сметката била отворена во австриската банка „Кредитаншталт“, сегашна „ХВБ Банк“.

Според обвинителите, Мелинеску му ветил на Настасе дека ќе ја блокира работата во врска со овој случај до изборите во декември 2000 година, убедувајќи го дека тоа дело до тогаш треба да исчезне. Обвинителите тврдат дека Настасе се согласил со таквиот предлог.

Тие додаваат дека по назначувањето на Адриан Настасе за премиер на Романија, на првата седница на владата тој дал наредба, со која Јоан Мелинеску бил назначен за претседател на НССБПП, а претходниот шеф Адриан Куку и уште еден од вработените во институцијата, кој се занимавал со координацијата за проверка на производот и состојбите околу внесувањето на 400 илјади долари на сметката на Даниела Настасе, биле отстранети од функциите.

Баша обвинет за малверзации на над 100 милиони евра
Тирана - 2008-01-28

Над 100 милиониевра се штетите од малверзациите што ги правел поранешниот албански министер затранспорт и телекомуникации Љуљзим Баша за изградба на патот Драч-Кукс-Морина.

Како што јавидописникот на Макфакс, сегашниот министер за надворешни работи Баша, којпретходно беше министер за транспорт и телекомуникации, направил злоупотребапри склучувањето на договори за изградба на делницата Решен-Калимаш, утврдиДржавната висока контрола на Албанија.

САКАШ УШТЕ?????????????

L

lubenakov

Гостин
Ulozeno 15M evra a prodobivka od prodazba na prostor 8M evra?

I tie 8M evra se pronevera :S

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Temata e Za ZZ i za abolicijata od strana na BC. Da se drzime na temara i za konkretni raboti da diskutirame a ne koj od koja partija e...

Znaci:

1. ZZ koga bese priveden bese tretiran identicno kako i site drugi osomniceni za kriminal vo drzavava megu koj e i gradonacalnikot na O. Aerodrom. Nemase spektakularno apsenje so kameri na lice mesto i takvi raboti... od taa strana MVR bea najkorekni.
2. Abolicijata spred mene e Ustvano pravo na pretsedatelot, no vo ovoj slucaj mislam deka ne bese zakonski izdrzana. Sto sakam da kazam e deka vo zakonot za abolicija pisuva deka pretsedatelot mora da dade pricina zasto ja dava abolicijata. toa sto SDSM ne bile vo sobranie ne e pricina da se oslobodi od gonenje lice (ili vo ovoj slucaj lica) koj se teretat deka napravile kriminal tezok 8 milioni evra.
3. Dali ZZ bil vinoven ili nevin nemoze da dokazuva na televizija na duel ili na press konferencija i ZZ nema pravo da go povika Nikola Gruevski na duel zatoa sto NG e premier a ZZ e gradonacalnik. Isto e toa kako NG da go povika BC na duel. Nevinosta na eden covek osomnicen za kriminal se dokazuva na sud pa makar sudot bil naj ispartiziran sepak sudot e institucija za koja vo ustavot e kazano da ja dokaze vinata ili nevinosta na eden covek.
4. I posledno: Politickata kariera na ZZ e zavrsena ja mislam. Vo ovoj slucaj on nikogas nema da moze da go dostigne maksimumot (da stane pretsedatel) poradi toa sto bil aboliran. Znaci BC mu napravi usluga ama spred mene losa usluga zatoa sto ZZ sea kaj sto nema sansa da ja dokaze negovata navodna nevinost tuku i ja unisti negovata politicka kariera.

Tolku od mene sega za sega ocekuvam komentari za mojov referat.

P.S. Ve molam nemojte da pocnete odma ti si za SDSM ti si za VMRO uste odma ke vi kazam deka ne sum ni SDSM ni VMRO tuku ova e samo moe gledanje na Slucajot Zaev!!

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Суд,зар во Македонија немаше суд до “вчера“?Каде беше судот кога Глобал започна да се гради?Судиите играа карти во некој ќумез или бркаа курви по ходниците нудејќи им работни места како помлади колешки доколку им го направат “денот поубав“?Каде беше судот за трговскиот во Прилеп,каде беше судот за Рамстор,Веро,Александар Палас,имаше ли суд за новинарот Владо од Кичево?Каде спиеше судот за гаражите кој се претворија во апартмани крај стадионот во Скопје?Ќе живеат ли газдите на овие објекти на вересија или ќе уживаат во “придобивките“ на оваа земја која нема СУД туку има само партијски намесници по судовите,кумови и други “шумски ѕверки“.:toe:
Sudiite nemozat da gonat nekoj ako prvo MVR ne napravilo istraga i javno obvinitelstvo ili privatno lice da pokrene obvinenie. znaci sudiite mozele da igraat karti do 101 i nazad. I ovaa zemja nema sud zaradi licata kako BC koj prvo koga go imaa vtoriot mandat koga vmro 4 godini ne bea vo sobranieto ekspresno nosese zakoni i menuvase sudii a sega koga vmro smenija nekolku sudii odma za nego ne vazi sudot i on izigrava SUDIJA i osloboduva kogo ke mu tekne. Me nerviraat takvi ko tebe so mislat deka sudstvo nema od koga se VMRO na vlast. NE SUDSTVO VO MAKEDONIJA NEMA OD 1991!!

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
на полесните криминалци да му ги сечат рацете
а на потешките глата
друго решение нема
се е испробано
заев ако не легни взатвор груевски за брзо ќе го сменат
ама шо е најсмешно сдс никогаш поќе во Македонија нема да добие
сите дзокери му се потрошени
Бранко иако несвесен никој ништо не му можи во ниеден случај
па си игра со власта
да видиме шо ќе се случи
мистер БЦ игра мат
НГ шах мат:salut:

Член од
5 декември 2007
Мислења
16
Поени од реакции
0
Strumicanec - prosta raja. Ne mi se veruva deka blokiraa patista ovoj go namestil ovoj ovoj go namestil onoj. Abe aloo 21 vek e! Pravna drzava! Ovoj ukral i toa na site im e jasno ama prosta raja strumicka prvo blokiraat praven sistem potoa se slepci. I da ne se vadi Zaev VMRO go mestile tuku da kaze kako od gradonacalnik stana sopstvenik na lokali vo trgovskiot centar... Ne postoi izgovor "Vie Gruevski objasnete 15 milioni evra ovoj tender oci vo oci" tuku da kaze on kako gi zdipli ovie 8!!! Na kriminalno delo se pravda so navodno kriminalno delo na drug???

Epa jas podobar izgovor imav vo sredno za otsustvo...

Od seta ovaa kasha zatvorenicite se najpovredeni i jas razbiram zosto go pravat ova! Zosto od ovie 1300 vo Idrizvovo site zaedno nemaat finansiski krazbi od 8 milioni evra. A ovoj se napravi ko svetec "Za drugite mi bese bolni bea..."... Branko si ostana samo orator nisto poveke... I mesto da gi macat zatvorenicive ko sardini vo idrizovo da se varat da razmislat kaj e pravnoto opstestvo nase. I kaj odi ovaa demokratija nasa. I dali sme site isti pred zakonot ili ne!?

Zaev e politicki mrtovec! Mu posakuvam uspesno penzioniranje...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom