Збогум НАТО, збогум ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување
Абе детски муабети, ќе сме правеле сојуз со Русија, со Кина, Шангајска група, ова она...

Абе нема ЕДЕН сериозен политичар во МАКЕДОНИЈА што ќе му рече ЧАО на АМЕРИВЕ.

НЕМА, НЕ ПОСТОИ...

Дури и ебиветровци како Страшо Ангеловски нема да го направат тоа!!!

Затоа деца земете учете и ни си прајте со умо бајрам...

А за тие постарите (го нема El Cid последно инаку ќе беше прв во оваа тема) југославија се распадна, ја нема повеќе, нема Тито, Сталин, Мао Це Тунг...

А за тоа србоманите што си летаат со умот со Русија, умре Милошевиќ и тоа во Хаг, и Шешељ е таму, а сега и Караџиќ, и на Србиве му дојде умот, па победи Тадиќ и со бараат чарето на запад...
Vecen e samo cicko Sam. Jebes ga, preku okeanot zivee...

Абе нема ЕДЕН сериозен политичар во МАКЕДОНИЈА што ќе му рече ЧАО на АМЕРИВЕ.

А како ќе им кажеш чао на Америте, жити сè? Ја гледаш ли базата што ја прават на Кале?

Само една работа не знам дали гледате... Ние постојано правиме муабет за тоа дали е добро ова што го збориме за Македонското малцинство во Грција и сл... Дали сметате дека таму тоа воопшто го размислуваат?

Тоа не доаѓа ни под точка разно.

Наша работа е само да истраеме во тие барања. Зашто секој со здрав разум би го барал ова што ние го бараме.

И повторно - голема работа беше што се кажа, конечно. Што Македонија застана зад нашите луѓе таму.

Е сега, ако има предавници кои отпосле ќе се откажат од нив, тоа нема да го коментирам. Важно, Владата на Македонија стои зад нашите луѓе таму.

И идните Влади ќе мора да стојат зад нив таму.

Жалам, кој сака да ги заборави, нема веќе да смее.

А Македонија без Македонци не вреди. Ние сме нација и се поставуваме како такви.

Нацијата прво. Сè друго е споредно.

А како ќе им кажеш чао на Америте, жити сè? Ја гледаш ли базата што ја прават на Кале?

Само една работа не знам дали гледате... Ние постојано правиме муабет за тоа дали е добро ова што го збориме за Македонското малцинство во Грција и сл... Дали сметате дека таму тоа воопшто го размислуваат?

Тоа не доаѓа ни под точка разно.

Наша работа е само да истраеме во тие барања. Зашто секој со здрав разум би го барал ова што ние го бараме.

И повторно - голема работа беше што се кажа, конечно. Што Македонија застана зад нашите луѓе таму.

Е сега, ако има предавници кои отпосле ќе се откажат од нив, тоа нема да го коментирам. Важно, Владата на Македонија стои зад нашите луѓе таму.

И идните Влади ќе мора да стојат зад нив таму.

Жалам, кој сака да ги заборави, нема веќе да смее.

А Македонија без Македонци не вреди. Ние сме нација и се поставуваме како такви.

Нацијата прво. Сè друго е споредно.

Стрпи се народе Македонски.
500 години под турско сме издржале.
Па сеа ќе правиме проблем за стотина.
После 200 години, поарно ќе ни биде...гарант.
Трпение спасение.

Stoi bogami stoi, frcat pisma, po iljada na den. Patentiran originalen mehanizam na gvujo za zastita na makedoncite nadvor od drzavata. Pa i nova poshta ke izgradi valjda, ovie momentalnite nemaat kapacitet da odgovaraat na negovite potrebi. Ama kako i da e, ke dojdat "predavnicite" i ke ja srusat, parkce ke si napravat, im se igralo futbal...

Трпение спасение.

Se sobraa sekakvi dosljaci, zinzari, srbi, arnauti i arvaniti, pa ke gi teraat Makedoncite da si go menuvaat imeto, demek za vo EU i NATO da vlezeme. Demek, EU i NATO vednas ke ne primat ako snema Makedonci vo Makedonija, a da se zanemarat site najavi od oficijalen Brisel deka Makedonija e vo plan da vleze vo EU 2018 g.
Sreka sto makedonskiot narod se svesti i vide koj sto gomno e, pa zatoa i komunjarskata progrcka arvanitska zbirstina ja snemuva od makedonskata politicka scena.

Stoi bogami stoi, frcat pisma, po iljada na den. Patentiran originalen mehanizam na gvujo za zastita na makedoncite nadvor od drzavata. Pa i nova poshta ke izgradi valjda, ovie momentalnite nemaat kapacitet da odgovaraat na negovite potrebi. Ama kako i da e, ke dojdat "predavnicite" i ke ja srusat, parkce ke si napravat, im se igralo futbal...

Таман работа и за нив да има капацитет...тој за нас нема капацитет па за некој друг надвор од државава...а и последно време не му е тргнато на арно со неговиот таканаречен механизам...колку иди се поизвесно е дека оди во амбис :tapp:

Ne se sekiraj, predavnicite nema da dojdat nikogas na vlast. Nivnoto glasacno telo izumira od den na den, nema veke tolku penzioneri so isuseni mozoci.
Vikaj, buni se, ama toa ti e. Eve i DUI igra kako Gwujo sviri. Alal da e na Makedonija sto rodila takvo promukjureno coece, zad koe stoi makedonskiot narod.

Трпение спасение.

Грешка.

Работа - спасение. Активност - спасение.

Трпение - дудление, барем така беше досега, а и ќе биде, ако само мрчиме дека ни е лошо и сакаме да ни биде уште полошо, за да ни биде подобро.

Оваа Влада прати три писма, ако не се лажам.

Претходните Влади колку пратиле?

Нула е оптимистички да кажеш за нивната активност на ова поле.

Ne se sekiraj, predavnicite nema da dojdat nikogas na vlast. quote]

Точно е ... после овие глупости измами и велепредавства на државата Пиноче никогаш нема да дојде на власт...само ретардиран и слепец ќе ме демантира за тезата кога ќе го спомнам Пиноче и предавството во Букурешт на самитот на ЕУ кога прифатил промена на име а потоа бегаше како п...а под кошула по собрание и кабинети :helou:А пошто си ДПМНЕ чистокрвен ти најмалку треба да ломотиш за предавници...ТЕРОРИСТ низаеден :pos2:

Грешка.

Оваа Влада прати три писма, ако не се лажам.

Претходните Влади колку пратиле?

Нула е оптимистички да кажеш за нивната активност на ова поле.

Со писмо не се лобира во меѓународната заедница аналфабети низаедни...претодната влада лобираше лично со организирани средби ... или пак оваа влада нема лице да се појави во меѓународна заедница па испраќал писмо...гулаб да било може попаметно ќе му било :pos2:

Грешка.

Работа - спасение. Активност - спасение.

Трпение - дудление, барем така беше досега, а и ќе биде, ако само мрчиме дека ни е лошо и сакаме да ни биде уште полошо, за да ни биде подобро.

Аха, те разбрав.
Значи амин грујо му е мајката.

Ne se sekiraj, predavnicite nema da dojdat nikogas na vlast. quote]

Точно е ... после овие глупости измами и велепредавства на државата Пиноче никогаш нема да дојде на власт...само ретардиран и слепец ќе ме демантира за тезата кога ќе го спомнам Пиноче и предавството во Букурешт на самитот на ЕУ кога прифатил промена на име а потоа бегаше како п...а под кошула по собрание и кабинети :helou:А пошто си ДПМНЕ чистокрвен ти најмалку треба да ломотиш за предавници...ТЕРОРИСТ низаеден :pos2:

Значи, огромното мнозинство од државата што го изгласа на вонредните избори е ДПМНЕ?

Ау, секоја му чест, во тој случај... Ниту една претходна партија нема добиено толкаво мнозинство на изборите... Значи имал совршена кампања.

Мислам, да му дадеш на народот можност да НЕ те изгласа, а пак да добиеш со огромно мнозинство - значи се работи за закон политичар (во ред, за овие услови) и закон партија. Другите можат вода да им носат.

Ако ме обоиш партиски, не заборавај и форумов да го обоиш партиски во целост... Портокалов е по боја. Повели, додели му партиска припадност.

Со писмо не се лобира во меѓународната заедница аналфабети низаедни...претодната влада лобираше лично со организирани средби ... или пак оваа влада нема лице да се појави во меѓународна заедница па испраќал писмо...гулаб да било може попаметно ќе му било :pos2:

Аха, лобирала лично... За што? За Македонците во Беломорска Македонија?

Или за нешто друго?

Значи, огромното мнозинство од државата што го изгласа на вонредните избори е ДПМНЕ?

Ау, секоја му чест, во тој случај... Ниту една претходна партија нема добиено толкаво мнозинство на изборите... Значи имал совршена кампања.

Мислам, да му дадеш на народот можност да НЕ те изгласа, а пак да добиеш со огромно мнозинство - значи се работи за закон политичар (во ред, за овие услови) и закон партија. Другите можат вода да им носат.

Ако ме обоиш партиски, не заборавај и форумов да го обоиш партиски во целост... Портокалов е по боја. Повели, додели му партиска припадност.

Аха, лобирала лично... За што? За Македонците во Беломорска Македонија?

Или за нешто друго?

Безнадежен си...тезите ти се не само неосновани туку крајно неаргументирани и несериозни ама и глупи а и како што глеам форумов е обоен портокалов не црвено плав :tapp: Плус згора на се народот го излажавте маестрално ама ќе ви се врати полека полека.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom