Груевски - силувач на Уствавот на РМ

• Креатор на темата Креатор на темата test
  • Време на започнување Време на започнување
Новоизбраната претседателка на Советот на јавни обвинители Слободанка Гошева во исто време е и сопруга на поранешниот директор на Студентскиот Центар, Ѓорги Гошев, исто така кадар на ДПМНЕ, за кој патем се поднесени и неколку кривични пријави.

Очигледно со луѓе како кумот на Трајко Вељановски како претседател на Врховниот Суд, сопругите на Михајло Маневски и Иво Котевски како судии, со бабата на портпаролот на МВР како член на Антикорупциската Комисија и Елена Гошева како претседател на Советот на Јавни Обвинители, во Македонија дефинитивно не постојат услови за правично и фер судење за сите граѓани кои мислат поинаку од власта.

Колку е тоа во проценти во однос на членовите на СДСМ ?

Груевски го силувал Уставот ?
Ги гласал законите.
Во превод 2/3 мнозинство во Парламентот е недомократско а овие што прават влези излези од Собранието за да одбранат недокажан или докажан криминал од партиски нивни член се демократи.
Бреј замени на тези.
Која дата сме ?
1945 ?

Не ми изгледа дека баш Груевски непочитува устав. Со неповедување на постапка за смена на грдото лице БЦ, јасно кажа дека му го поштова правото за помилување на прецеднико даено со устав.
А од друга страна му го спушти дека нема со негова помош предвреме да се врати на чело на сдс. Ќе си чмае ко прецедниче и ќе си го гледа распадот на седесето.
Само едно ме плаши, овај алко-наркомано да не напрај некои уште поголеми лајненици па да мора да му се исполни желбата за импичмент.

Мое мислење е дека бла бла ја сум дебилче комуњарско, бла бла бла бла ја сум дебилче комуњарско, бла блабла бла ја сум дебилче комуњарско, бла блабла бла ја сум дебилче комуњарско, бла блабла бла ја сум дебилче комуњарско, бла блабла бла ја сум дебилче комуњарско, бла бла
YEAH RIGHT!!! Инаку блазе нас, доживеавме комуарски тролови мршојадни да не просветлуваат по тема “Почитување на уставност и законитост“. Мрсул, ај иди малку... :drk: олесни се!

Груевски не почитува или бране звани лепи џорџ?:tapp:

Креаторот на темава барем правилно да го напишеше насловот на темава!

Креаторот на темава барем правилно да го напишеше насловот на темава!

Точно,треба да гласи:
Председателот и премиерот го силуваат уставот на Македонија.
Правеќи непоправлива штета на демократските процеси кон кој се стреми Македонскиот народ,овие лица комплетно ги изменија законските акти на уставниот поредок со своите постапки на носење рафално закони кој се косат со интересите на Македонскиот народ и интервенција во судската власт која намерно никој не сака да ја департизира пикајќи сопствени партијски слуги за врховни судии или председатели на судски совети.

............... никој не сака да ја департизира пикајќи сопствени партијски слуги за врховни судии или председатели на судски совети.
А постои ли барем еден судија без две-три партиски книшки? Одамна увидоа тие дека сончогледот е едно многу паметно растение.

А постои ли барем еден судија без две-три партиски книшки? Одамна увидоа тие дека сончогледот е едно многу паметно растение.

Постјат,не еден туку повеќемина јас само во Прилеп познавам барем 2ца кој беа буквално експлоатирани со криминални дела помеѓу СДСМ-овци и ДПМНЕ-овци,дури и убиства како и криминални но и политички пресметки помеѓу нивни членови,судењата ги завршија правично и експресно дури и за Европски услови.Сепак при поделбата на клучните места ни во оваа ни во предходната влада не беа земени во обзир.Значи се работи за класична партизација на судството без да се земат во обзир вистинските квалитети на одредени судии,само се гледаат нивните врски по непотистички испреплетените канали како свински црева.

Груевски не почитува или бране звани лепи џорџ?:tapp:

Oчигледно ни обајцата не почитуваат устав,а кон непочитувањето им се придружува и Председателот на собранието Трајко Велјановски кој заминува на одмор истовремено со Бранко,така да сега и дефинитивно се гледа дека оваа држава може да си игзистира без ниеден од овие глаучи.Инаку колку за информација според уставот кога председателот на Република Македонија не е во можност да ја обавува својата функција,негова замена е председателот на собранието.Овие и обајцата му ја киднаа на одмор па Македонија остана “обезглавена“,всушност и не било толку лошо доколку така си остане,и онака обајцата се само декор кој кој нема апсолутно никаква реална моќ во оваа држава.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=1E39A22DA2FE9F4FA70DA2DA9EEA7F4A

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom