Бесплатни учебници за сите ученици од 2009-та

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
I nas ni rekoja deka za strucnite da si barame knigi bidejki nema da ni dadat.A za opstite predmeti kako mat,mak i angliski ke ni daele ama ni to ne bilo sigurno.

па 85% ми се стручни така да не треба да чекам ја бесплатини учебници :)

Абе ако не дадат бесплатни учебници за 4тврта гимназија имам дома по некои предмети ќе ги дадам без пари и така да се отерасам џабе прашина фаќаат..

На крај ќе има финален тест така ? А ако треба да се потсетиш, а ти веќе си ги предал книгите, од каде ? Ебате државата глупа.

Како и да е сепак на крај ти ... :pusk:

За џабе не израдуваа ние уште учебник неаме видено а 21 сме помина скоро цел месец:toe:

Немавме учебници три недели, петокот ни ги дадоја сите учебници наеднаш и одма за утре да си научите се. И сега јас по 13 предмети требит да учам 20 страни наеднаш. Како и обично, никој професор немат разбирање. :pipi:
Иначе, да ве прашам дали се потпишувате на кориците на книгите? Нас едни професори ни велет да се потпишвиме, други не. :toe:

Како на дете од 8 години да му објаснам зошто неможе да решава во математиката (која патем е така изработена за да може во неа да се пишува)?

Само Македонски и Латински имам добиено, друго ништо а и како што гледам тешко во некој побрз временски период да ги добиеме останатите, ако воопшто ги добиеме...:lud:

А кај мене у Васил Антевски -Дрен никогаш нема да дадат:pipi:
:pos2:

Ми фалат уште Француски и Латински се надевам дека ќе стигнат тие учебници

Имам само Македонски јазик и Математика :) А професорите најавуваат испрашувања.:nesum:

По ниеден предмет ни немаат дадено учебници, а почнаа со испрашување. Јас си фотокопирав некои книги од другарите што се во други гимназии, некои ги најдов дома од сестра ми... ете ги моите "бесплатни" учебници.

Огромен поздрав до празните лажливи милозвучни кампањски гласови, со песната ,,Лажеш злато, лажеш душо, лажеш вештице...". Во угостителското брат ми нема добиено ниту една единствена книга. Речено им е, да си ги набават сами. Функционери, се изнасликавте, се изнајадовте фекалии, но народот не заборава. Арам да ви е, малку се изнакрадовте матер вам јебем... Изреволтирана сум до крај.

По ниеден предмет ни немаат дадено учебници, а почнаа со испрашување. Јас си фотокопирав некои книги од другарите што се во други гимназии, некои ги најдов дома од сестра ми... ете ги моите "бесплатни" учебници.

Па добро професорине немаат никакво разбирање да се стрпат?Не сте вие криви што не ви даваат учебници.
Или да не им избега шансата да шибнат некој кец?:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom