Бесплатни учебници за сите ученици од 2009-та

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.100
Веб-сајт
www.kajgana.com
Сите ученици од основно и од средно образование ќе добиваат бесплатни учебници од учебната 2009/2010 година. Ова денеска го соопшти министерот за образование и наука, Перо Стојановски на прес конференција во Скопје.

Повеќе

Редно беше, одлука за поздравување.

Одлична вест.Е ова ни требаше.Колку само трошоци има за да се купат сите книги во септември.Редно беше да ги добиваме бесплатно.

Да, само уште да се спроведи. Сепак идејата е ок, кога веќе образованието е задолжително, треба некако да се помогне на учениците и нивните фамилии. Да се надеваме дека ке профункционира, имаше еден ваков обид кој не траеше многу (две години)

Ова ако се спроведе би била одлична идеја,редно време е да бидат учебниците бесплатно,многу повеќе ке се смалат трошоците.:smir:

Еднаш веќе имаа неуспешен обид, јас кога бев 2. одделение ни дадоа бесплатни учебници, исто и во 3. одделение. Веќе во 4. одделение повторно си ги купувавме нови (оти бевме по нова програма) и не можевме на старо да ги купиме. Сепак вреди да се обидат пак.

Еднаш веќе имаа неуспешен обид, јас кога бев 2. одделение ни дадоа бесплатни учебници, исто и во 3. одделение. Веќе во 4. одделение повторно си ги купувавме нови (оти бевме по нова програма) и не можевме на старо да ги купиме. Сепак вреди да се обидат пак.

вие сте осетиле како е тоа .. јас не памтам да се ми давале бесплатни у4абници . али нема везе .. на оваа одлука се станува :pos2::pos2: позз до сите :helou::helou:

Па редно е да се помогнат семејствата кога веќе и средното образование со закон стана обврзно.
Ако имаш двајца ученици дома, не е мало олеснувањето.
Биле нови или користени (но сочувани) учебници не е важно!

Па редно е да се помогнат семејствата кога веќе и средното образование со закон стана обврзно.
Ако имаш двајца ученици дома, не е мало олеснувањето.
Биле нови или користени (но сочувани) учебници не е важно!
така е...ако имаш желба за учење, книгата немора да е нова...

иначе да..мене ми даваа учебниви од прво до четврто...моите ги купуваа само тетратике и работните...секако и школскиот прибор...

фала богу веќе...

вие сте осетиле како е тоа .. јас не памтам да се ми давале бесплатни у4абници . али нема везе .. на оваа одлука се станува :pos2::pos2: позз до сите :helou::helou:

Ни дадоа учебници кога стигнавме 4то одд. Тоа во ред, ама нови зимавме оти тие беа по стара програма. :tapp:

Колку што секоја година има гага учебници така и тогаш.....кој ви дава бесплатно нешто бре луѓе, кога тогаш ќе го платиме сите тоа ние, дури и ќе се преплати, само на друг начин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom